Επιχειρούν να φιμώσουν τον τύπο!!!!!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΒΡΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ekdosi.gr!!

Επιχειρούν να φιμώσουν τον τύπο!!!!!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

Μία πρωτοφανής κατάσταση εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Γάτσας εκτός των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση ένα δημοσίευμα της ekdosi.gr   που αναφέρονταν για τις προσλήψεις που έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της, καταφερόμενος με σφοδρότητα εναντίον του εκδότη Απόστολου Βάλλα απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη!!

 Παραθέτουμε στην συνέχεια τις δηλώσεις του κ. Γάτσα ,και των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων τις οποίες όσοι επιθυμούν μπορούν αν ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Δήμου να τις ακούσουν.

Αναλυτικά:

«Δήμαρχος Ελασσόνας: Έχει καταγράψει περισσότερα από 50 ονόματα προσληφθέντων στον Δήμο,με διάφορες συμβάσεις τους οποίους κατονομάζει ονομαστικά και μάλιστα τους κατονομάζει και τους βάζει σε μια λίστα σα να είναι παράνομες αυτές οι προσλήψεις,ή να είναι προσλήψεις που δεν τήρησαν τον συγκεκριμμένο τύπο που προβλέπεται,η να είναι προσλήψεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάποιο λόγο που δεν θάπρεπε να έχουν γίνει.

 Επειδή λοιπόν αναφέρεται και έχει κατονομάσει ακόμα και ανθρώπους που έχω προσωπικά υπογράψει για να έρθουν στο δήμο να προσφέρουν τα 5 μεροκάματα, ή ανθρώπους που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διορίσει ως υδρονομείς και τους εμφανίζει ως,προσληφθέντες με διάφορες διαδικασίες οι οποίες δεν είναι συμβατές και ζητά πληροφορίες γι αυτούς προσπαθώντας να παρουσιάσει τις προσλήψεις αυτές ως ύποπτες ως μη νόμιμες, εκθέτοντας αυτούς τους ανθρώπους στην βάσανο του να αιτιολογούν και να προσπαθούν να εξηγήσουν με ποια σύμβαση, ‘η με ποιο καθεστώς έχουνε δουλέψει στο Δήμο.

 Ακόμα και αυτοί που ήρθανε να δουλέψουν για 5 μέρες για 5 μεροκάματα θεωρώ ότι είναι κατάπτυστο το δημοσίευμα αυτό.

 Ο κύριος βάλλας πρέπει να αποκαταστήσει με δημοσίευμα, να αποκαταστήσει την θέση αυτών των ανθρώπων που χωρίς κανένα λόγο και για πρώτη φορά στα χρονικά δημοσιεύθηκαν ονόματα τους επειδή τόλμησαν να δεχθούνε μια σύμβαση ακόμη και για 5 μεροκάματα.

Θεωρώ και το λέω εδώ, γι αυτό και το θίγω στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πρέπει όλες οι παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια αυτό το δημοσίευμα και να σημειώσουμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν μπορεί ο κάθε δημοσιογράφος για να εξυπηρετήσει τα δικά του, τις δικές του οποιεσδήποτε βλέψεις, να εκθέτει ανθρώπους σε ένα δημοσιογραφικό μέσο και κλείνω με το ότι έχω ήδη ζητήσει από νομικό σύμβουλο να εξετάσει το αν αυτή η έκθεση αυτών των ανθρώπων σε μια ενιαία λίστα ωσά να ήταν ύποπτοι για τέλεση αδικήματος αν είναι νόμιμη και θα ασκηθούνε τα νόμιμα μέσα γι αυτό και ζητώ από εσάς να πάρετε θέση.

Αβρανάς:Διαφωνούμε με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν το συζητάμε, τώρα από κεί και πέρα τι άλλο να πούμε εντάξει…

 

Καραγκόγκος:

Όσον αφορά για το δημοσίευμα δεν τόχω διαβάσει τι αναφέρει και τι κάνει αλλά επειδή είμαι παθών δε θα καταδικάσω ποτέ την δημοσιογραφία όσο και να με πολεμάει όσο και να με κατηγορεί όσο και το δημοσίευμα να είναι κατάπτυστο ή όχι αυτό το κρίνουν οι αναγνώστες τους και μόνο και αυτοί αποφασίζουν αν θα πρέπει να την έχουν ψηλά η χαμηλά, αυτά τα δύο και τίποτ άλλο περισσότερο.

 

Κουρομπίνας: εκ μέρους όλης της παράταξης του κ. Καρανίκα

καταδικάζουμε απερίφραστα το εν λόγω δημοσίευμα.

 Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να διεκδικούν μεροκάματο και ξαφνικά να βρίσκονται λές και έχουν κάνει κάτι αήθη η να δημιουργούν ενοχικά συναισθήματα, το καταδικάζουμε απερίφραστα.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ekdosi.gr

Πρώτα απ όλα να παραθέσουμε τόσο στον κ. Γάτσα όσο και στους επικεφαλής που συναίνεσαν στην πρόταση του, την ετυμολογία της λέξης κατάπτυστο που χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει το δημοσίευμα… «Ετυμολογία
κατάπτυστος αρχαία ελληνική κατάπτυστος

Ερμηνεία
επίθετο┘ κατάπτυστος -η, -ο

✦ άξιος για εμπτυσμό, που είναι για φτύσιμο, αχρείος: συμπεριφορά κατάπτυστη

Συνώνυμα

Αντίθετα

Επιρρήματα
κατάπτυστα (Κ καταπτύστως)»

Να παραθέσουμε στην συνέχεια το δημοσίευμα το οποίο ο κ. Γάτσας και οι συν αυτώ χαρακτήρισαν κατάπτυστο…

«ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ..

Ποιο είναι το κόστος των προσλήψεων;

 

Μετά από έντονες πιέσεις που δεχθήκαμε από τους αναγνώστες της εφημερίδας για να δημοσιεύσουμε τα ονόματα όσων προσελήφθησαν στον Δήμο τον τελευταίο χρόνο, και πιο συγκεκριμμένα από την νέα Δημοτική Αρχή, κάναμε το ρεπορτάζ και από την πλατφόρμα «Διαύγεια» του Δήμου όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις προκύπτουν τα παρακάτω:»

Ακολουθούν τα ονόματα των προσληφθέντων και καταλήγει το κείμενο…

« Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε από την Δημοτική Αρχή το συνολικό κόστος των προσλήψεων και του έργου που παρήχθη σε όλες τις ειδικότητες.

Στην διάθεση των αναγνωστών υπάρχουν και οι σχετικές συμβάσεις αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.»

Αυτό ήταν το κείμενο που τόσο πολύ ενόχλησε!!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κ. Γάτσας,Καρανίκας,Αβρανάς να μας εξηγήσουν γιατί το κείμενο που δημοσιεύσαμε είναι για φτύσιμο, κατάπτυστο όπως το χαρακτήρισαν.

Τους λέμε το εξής.

 Εάν οι πράξεις οι δικές τους να προσλάβουν δηλαδή ανθρώπους στον Δήμο Ελασσόνας για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν είναι κατάπτυστες, τότε δυστυχώς και εμείς αναπαράξαμε ότι οι ίδιοι έπραξαν.

Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προσλαμβάνονται κατά καιρούς και όταν αυτό επιβάλλεται κάποιοι δημότες κάτι το οποίο από καταβολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβαίνει

Το μόνο που κάναμε ως εφημερίδα ήταν να ανατρέξουμε στην εφαρμογή «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» όπου είναι αναρτημένες οι δικές τους αποφάσεις τις οποίες και δημοσιεύσαμε για να ενημερώσουμε στους αναγνώστες μας ως οφείλουμε.

Δεν κάναμε κανένα σχόλιο, δεν κρίναμε τις αποφάσεις, δεν υπονοήσαμε τίποτα.

Αυτό που έπραξαν όμως οι προαναφερόμενοι κύριοι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον του εκδότη Απόστολου Βάλλα, αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας.

Σας ερωτάμε κύριοι Γάτσα, Καρανίκα, Αβρανά.

Όλα αυτά που υπαινιχθήκατε ή συναινέσατε σε όσα ειπώθηκαν εναντίον του εκδότη κ. Βάλλα από πού προκύπτουν;

Σας εφιστούμε την προσοχή κύριοι σε ότι αφορά την στάση σας, εμείς βέβαια δεν σας απειλούμε με δικαστές και οτιδήποτε άλλο, όχι, απλά θα σας επιτρέψουμε να αυτοκαταταχθείτε στην χορεία του χειροτέρου ανθρωπίνου είδους,  στους συκοφάντες άμα δεν μας εξηγήσετε πότε, πού και πως εμείς αφήσαμε να εννοηθεί ότι αυτές οι προσλήψεις δεν είναι νόμιμες ή ότιδήποτε άλλο υπαινίσεσθε.

Ειδικότερα κύριοι σας ζητάμε να μας απαντήσετε πάραυτα στην φράση του Δημάρχου… «Θεωρώ και το λέω εδώ, γι αυτό και το θίγω στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πρέπει όλες οι παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια αυτό το δημοσίευμα και να σημειώσουμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν μπορεί ο κάθε δημοσιογράφος για να εξυπηρετήσει τα δικά του, τις δικές του οποιεσδήποτε βλέψεις, να εκθέτει ανθρώπους σε ένα δημοσιογραφικό μέσο…»

Αν δεν το πράξετε, πάραυτα να μας πείτε τι ακριβώς θέλει να εξυπηρετήσει ο κ. Βάλλας, θα είστε αξιοκατάκριτοι.

Επίσης ευθέως σας ερωτάμε, σας ζήτησε ποτέ κάτι ο κ. Βάλλας;

 Αν ναι να βγείτε και να το πείτε, αν όχι να σκύψετε το κεφάλι.

Ολοκληρώνοντας, να σας θέσουμε και ένα άλλο ερώτημα, από πότε είναι κακό κανείς να ζητά δουλειά από τον Δήμο και από πότε τα 5 μεροκάμματα δεν πρέπει να αναφέρονται και μάλιστα σε εποχές που και το ένα μεροκάμματο είναι περιζήτητο;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο