Έραστές της εξουσίας!!!

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ…

                                    Έραστές της εξουσίας!!!

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ…ΑΦΩΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ!

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ…ΜΗ.ΚΥ.Ο– ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ…ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!

Εκπληκτικά και πρωτόγνωρα είναι όλα όσα είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Ελασσόνας,με πρωταγωνιστή το δίδυμο της εξουσίας Γάτσα-Καρανίκα, του…Σοσιαλισμού και του….Πρώτη φορά Αριστερά, των ανθρώπων που κατάφεραν να…παντρέψουν, τον Σοσιαλισμό του παλαιού ΠΑ.Σ.Ο.Κ και του κόμματος του μεγαλομικρού ηγέτη, του Τσίπρα, που μπροστά τους οι αυτοαποκαλούμενοι Φιλελεύθεροι, φαντάζουν…κομμουνιστές!!

Απίστευτη σύνθεση ιδεών και πολιτικής, που γιατί όχι θα διεκδικήσει και μια θέση στην παγκόσμια βιβλιογραφία των πολιτικών συστημάτων!!

Απίστευτοι χειριστές της αλλοίωσης των θέσεων και δεσμεύσεων και προτάσεων τους την προεκλογική περίοδο,καλυπτόμενοι με το περιτύλιγμα του αγώνα που κάνουν όπως λένε για να βοηθήσουν τον τόπο-μόνο αυτό δεν έκαναν τουλάχιστον μέχρι σήμερα, κάποιους ανθρώπους που τους βοήθησαν στις εκλογές σίγουρα τους βοήθησαν, τον τόπο όχι, έχουν αναγορευτεί δικαίως όπως πλέον τους θεωρούν πολλοί δημότες σε…εραστές της εξουσίας!!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι οι δημότες να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις του Δίδυμου της εξουσίας, αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων στις νέου τύπου συνεδριάσεις που γίνονται με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης.

Προφανώς τα μέλη του Δ.Σ.επειδή δεν υπάρχει ζωντανή συμμετοχή των δημοτών ή δεν προσέχουν καθόλου ή απλά αδιαφορούν παγερά για τους δημότες και αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις τους!!

Στην 13η συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, με Ημερήσια Διάταξη………κάποιες τοποθετήσεις του Δημάρχου με την σιωπηρή συναίνεση και του Αντιδημάρχου Καρανίκα …σπάνε κόκκαλα!!

Εντελώς απροσχημάτιστα, δεν διστάζουν να εκθέτουν ακόμα και τους δικούς τους συμβούλους!!

Μεταξύ άλλων αξίζει να επισημάνουμε αυτά που ελέχθησαν σε ότι αφορούσε την παραχώρηση στην ΔΕΥΑ.ΕΛ από τον Δήμο, έκταση 80 περίπου στρεμμάτων για την κατασκευή φωτοβολταικών προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των πομώνων για τις ανάγκες της άρδευσης, από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προηγουμένως να έχει συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΛ όπως παραδέχτηκε και ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Τζιουμακλής, μετά την παρέμβαση του δ.σ και μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑ.ΕΛ Φώτη Καραγκόγκου, ότι ποτέ από την επιχείρηση δεν διατυπωθηκε αίτημα στο Δ.Σ του Δήμου!!

Το περίεργο βέβαια σε όλη αυτή την υπόθεση που έχει να κάνει με την σωστή λειτουργία των θεσμών, είναι ότι έχει και συνέχεια και αυτή αφορά στην τοποθέτηση του Δημάρχου και στην σιωπή των Δημοτικών Συμβούλων-προφανώς αγνοούν το θέμα,που υποστήριξε ότι το αίτημα από την επιχείρηση έγινε πρίν από καιρό!!

Δυο τινά συμβαίνουν, ή ο Πρόεδρος της επιχείρησης και όσοι συμμετέχουν στο Δ.Σ δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή ο Δήμαρχος κάνει ότι θέλει!!

Τα…σοσιαλιστικο-δημοκρατικό-πρώτη φορά-αριστερίστικα δεν σταματούν εδώ.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το δίδυμο της εξουσίας να δώσει και πειστικές απαντήσεις στις ενστάσεις και επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των άλλων συνδυασμών που διαφώνησαν για την παραχώρηση των 80 στρεμμάτων, όχι διότι δεν θέλουν την ενίσχυση της ΔΕΥΑ.ΕΛ, αλλά διότι κανείς δεν τους διασφαλίζει ότι η δημοτική επιχείρηση θα παραμείνει Δημοτική και δεν θα περάσει στα χέρια ιδιώτη.

Αυτή η ανησυχία εντείνεται ακόμα πιο πολύ με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την βιωσιμότητα της επιχείρησης που είναι πολύ εύθραυστη!!

Ακούγοντας στην συνέχεια την τοποθέτηση του Δημάρχου για την περίφημη,ΚΟΙΝΣΕΠΤ το νέο…φρούτο που μας  σέρβιρε η Ε.Ε., μια άλλης μορφής Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ενώ δεν είναι κυβερνητικές, χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, μένεις απλά αποσβολωμένος!!

Ξέρετε, από αυτές τις οργανώσεις που πολλά τέκνα υψηλόβαθμων πολιτικών είναι επικεφαλής και διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ, πάντα για το καλό των άλλων, φανταστείτε ότι υπήρχε ανάλογη οργάνωση που χρηματοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ για να μαθαίνει στους κατοίκους της Μπουργκίνα Φάσο να καλλιεργούν ντομάτες!! Τόση ανθρωπιά.

Αυτή λοιπόν η ιδιωτική εταιρεία, η ΚΟΙΝΣΕΠΤ θα εργάζεται για τα συμφέροντα του Δήμου, και αναρωτιόμαστε, τότε οι Σύμβουλοι που εκλέγονται στα Τοπικά Συμβούλια για ποιόν λόγο εκλέγονται;

Να επισημάνουμε ότι τα μέλη του Τ.Σ. και οι μειοψηφούντες συνδυασμοί καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου χωρίς βέβαια να …ιδρώσει και το αυτί κανενός, Δήμαρχος είναι ‘ότι θέλει κάνει, όπως έπραξε και με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης σε επιχειρηματία στο Μεσοχώρι!!

Η επιχειρηματολογία του ήταν ότι άμα οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης γνώριζαν προεκλογικά τα σχέδια του για τον τόπο τους δεν θα ψήφιζαν τον συνδυασμό του κ. Μητσιμπόνα άλλά τον δικό του!!

Επέλεξε δε να παραχωρήσει σε ιδιώτες, τα γραφεία του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος για να στεγαστεί!!

Εύλογο το ερώτημα που τίθεται, δηλαδή ο Δήμαρχος και ο συνδήμαρχος μερίμνησαν μόνο για την Τσαριτσάνη, έχει λένε ιδιαίτερη ιστορία.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι ο κάθε τόπος έχει την δική του ιστορία, δηλαδή ο Άζωρος δεν έχει ιστορία; το Πύθιο, η Δολίχη, το Παλαιόκαστρο, το Μεγάλο Ελευθεροχώρι, το Λουτρό, η Καρυά, η Κρανέα , η Μηλέα και όλα τα χωριά;

Δεν δίστασε ο Δήμαρχος πάντα με την συναίνεση του Συνδημάρχου να δηλώσει ότι επειδή δεν συμφωνούν τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει τις αποφάσεις του!!

Αυτός αποφασίζει μαζί με τον εταίρο του και κανείς άλλος.

Χαρακτηριστικό επίσης της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι και η βιλατοποίηση του Δήμου!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση κάποιων Αντιδημάρχων που το μοναδικό τους μέλημα είναι η φροντίδα για το χωριό της καταγωγής τους, το οποίο απλά μεταφράζεται σε…διατήρηση και αύξηση ψήφων!!

Τα υπόλοιπα χωριά…γαία πυρί μοιχθήτω!!             

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο