ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ… Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…

Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ ΖΑΛΙΖΟΥΝ-ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ…ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ-ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΑΤΣΑΣ-ΖΑΝΙΑΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει η καταγγελία στην οποία προέβη ο κ. Αχιλλέας Ζανιάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Ελασσόνας για τις ενέργειες αδιαφάνειας όπως επισημαίνει της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Εύης Θεοδωράκη, στην ΕτΕ την περασμένη εβδομάδα..

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Δήμαρχος που ανέλαβε ρόλο συνηγόρου της Προέδρου, απαντά ό ίδιος στον κ. Ζανιά, φυσικό επόμενο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το δημοσίευμα της ΕτΕ καθώς κατά την γνωστή ρήση…είναι πολλά τα λεφτά Άρη, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για… ανεύθυνες καταγγελίες από ανεύθυνους υποψήφιους!!

Ακόμη εκπληκτικότερο, αλλά και αποκαλυπτικό είναι το γεγονός όπως φαίνεται από την λίστα των τιμολογίων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου,ότι ενώ τα Σχολεία ήταν κλειστά λόγω του covid η προμήθεια του πετρελαίου γινόταν κανονικά μέχρι και τον Απρίλιο, όπως και η προμήθεια χαρτικών, τονερ και ότι άλλο χρειάζεται ένα Σχολικό συγκρότημα!!

Επίσης ακόμα πιο εντυπωσιακό, τα ποσά στον κωδικό…ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ αλλού 40 χιλιάδες αλλού 105 …φεύγα και τίθεται το εύλογο ερώτημα…τι σημαίνει Λοιπές Δαπάνες;

 Γιατί δεν συγκεκριμενοποιούνται; Γιατί δεν αναφέρονται όπως οι άλλες δαπάνες;

Συνήθως τα λοιπά έξοδα περιγράφουν…καφέδες γλυκά και λεμονάδες, άντε να φθάνουν στα 500 ευρώ!!

Επίσης τίθεται το ερώτημα στον υποτιμητικό χαρακτηρισμό του κ. Γάτσα περί ανεύθυνων υποψηφίων…τι εννοεί ο κύριος, τι απ όλα είναι ανεύθυνο,η καταγγελία ενός Προέδρου ή τα αποκαλυπτικά τιμολόγια που μαρτυρούν ότι ενώ τα Σχολικά Συγκροτήματα δεν λειτουργούσαν οι δαπάνες γίνονταν κανονικά;

Ας απαντήσει λοιπόν ο…υπεύθυνος που είναι η πρόεδρος κ. Θεοδωράκη, αλλά και ο …υπεύθυνος Δήμαρχος που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που περιγράφονται στα τιμολόγια που ανάρτησαν, για να δούμε ποιος είναι ο υπεύθυνος και ποιος ο ανεύθυνος, και να μας εξηγήσουν που καταναλώθηκαν τα χιλιάδες λίτρα πετρελαίου, τα αναλώσιμα και ότι άλλο περιγράφεται.

Επίσης χρωστάνε και μια απάντηση για τα χρήματα που προορίζονταν για την βθμια εκαπαίδευση

Αν δεν το πράξουν πάραυτα, θα αυτοκαταταχθούν στους Ανεύθυνους.

Παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου μέρος των συνοπτικών καταστάσεων που αναρτήθηκαν και ο καθένας μπορεί να τα δεί με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δήμου.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ν. Γάτσας: «Ανεύθυνες καταγγελίες από ανεύθυνους υποψήφιους»

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας το σύνολο των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο πρώην δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου και συγκεκριμένοι υποψήφιοι του συνδυασμού του δεν έχουν τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα θέματα του δήμου, αν και κατέχουν θεσμικές θέσεις. Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Γάτσας αναφέρει:

«Γινόμαστε για ακόμη μια φορά μάρτυρες μιας ανεύθυνης κριτικής με ψευδή στοιχεία και με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα, και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν θεσμικό ρόλο είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε ως μέλη των σχολικών επιτροπών, οι οποίοι μπορούν να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους ή να αναζητήσουν στοιχεία από την αρμόδια διεύθυνση του δήμου.

Δυστυχώς για τον κ. Ευαγγέλου, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που του παρουσιάζουν οι υποψήφιοι σύμβουλοί του ή οι συνεργάτες του, καθώς κανένα έλλειμμα δεν υπάρχει στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τις συνοπτικές καταστάσεις απολογισμού των ετών της θητείας μας 2019-2023, οι οποίες έχουν αποσταλεί κατά καιρούς στα μέλη της σχολικής επιτροπής και έχουν ψηφιστεί έως και το 2021.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κατέχει άμισθη θέση και χαίρει της αναγνώρισης του συνόλου των μελών της σχολικής επιτροπής, καθώς και των διευθυντών και των προϊσταμένων των σχολικών μονάδων του δήμου, με τους οποίους έχει καθημερινή άριστη συνεργασία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως μοναδικός σκοπός τους είναι να στοχοποιηθούν οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου.

Η ανεύθυνη αντιπολίτευση με προεκλογική σκοπιμότητα, καθώς προέκυψε μόλις 10 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των μελών της σχολικής επιτροπής που ψήφισαν τους απολογισμούς αυτούς, αφού έλαβαν γνώση των απολογιστικών στοιχείων και φυσικά στους διευθυντές των σχολείων που αναλαμβάνουν τις καθημερινές δαπάνες των σχολείων τους μετά από κατανομή μέρους της κρατικής επιχορήγησης.

Είναι ακόμη πιο ανεύθυνη η στάση του πρώην δημάρχου και του υποψήφιου συμβούλου του, που έρχεται να καταγγείλει αδιαφάνεια και σκιές στην ίδια την επιτροπή στην οποία είναι μέλος ο υποψήφιός του και έχει ήδη ψηφίσει τους απολογισμούς 2020-2021.

Εκτός όμως από την προεκλογική σκοπιμότητα που υπάρχει στις παραπάνω αβάσιμες καταγγελίες, διαπιστώνουμε ότι ο καταγγέλλων παρουσιάζει αρνητικό απολογισμό στη διαχείριση των δαπανών της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταται και για το λόγο αυτό ίσως προσπαθεί να θολώσει το νερά.

Καθιστούμε στον «καταγγέλλοντα» σαφές ότι θα πρέπει άμεσα να παρουσιάσει τον απολογισμό του σχολείου του για το έτος 2022, ώστε να καταστεί δυνατή και η κατάρτιση του απολογισμού του συνόλου της σχολικής επιτροπής για το έτος 2022.

Έχοντας ως ηθική υποχρέωση απέναντι στα μέλη της σχολικής επιτροπής και τους διευθυντές των σχολείων να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ως προς τις δαπάνες και τα έσοδα της σχολικής επιτροπής, παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις καταστάσεις απολογισμού 2019-2023, καθώς και τις καταστάσεις όλων των τιμολογίων της σχολικής επιτροπής 2019-2023, οι οποίες είναι στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr κεντρική σελίδα.

Οι ανεύθυνες καταγγελίες από ανεύθυνους υποψηφίους δεν θα τους απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο Κ. ΖΑΝΙΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

Απάντησε με την από 25/09/2023 δημοσιευθείσα απάντηση του ο δήμαρχος Ελασσόνας στην πρόσφατη καταγγελία μου η οποία απευθυνόταν προς την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Θεοδωράκη.

Κατ΄ αρχάς είναι παρήγορο το γεγονός ότι ενώ όφειλε να απαντήσει η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ή τουλάχιστον αυτήν , παρεμβαίνει ο ίδιος ο δήμαρχος , σημείο ότι – έστω και την ύστατη στιγμή – αντιλαμβάνεται κι εκείνος τη σοβαρότητα του θέματος. Εκτός εάν θεωρεί ότι με την παρέμβασή του θα ¨συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα¨.

Λυπάμαι αλλά τίποτε δε λέτε επί της ουσίας σε πλήθος εύλογων ερωτημάτων μου. Ενώ καταγγέλλω  συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις , εσείς εκτοξεύετε αστήρικτες κατηγορίες περί ανευθυνότητας .

Κάντε τον κόπο να διαβάστε και πάλι την καταγγελία ,αν δε θέλετε να εκτίθεστε.

Δεν καταλάβατε ότι επί μήνες , πολύ πριν καταστώ υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος , ζητώ νομίμως, όπως έχω το δικαίωμα , να λάβω γνώση της κατάστασης στη σχολική επιτροπή  και η πρόεδρος μου το αρνείται πεισματικά !

Συνεπώς  πώς προκύπτει η προεκλογική σκοπιμότητα;  Όλα για εσάς είναι προεκλογικά; !

Χρηστή διοίκηση , το αυτονόητο ζητώ κι εσείς τηρείτε σιγήν ιχθύος και για την αδικαιολόγητη άρνηση της προέδρου και για την αναφορά μου σε αναθέσεις ούτε και για τηνανεπίτρεπτη στάση έναντι του Ειδικού Δημ. Σχ. Γαλανόβρυσης ενώ αντιθέτως έχετε και  το θράσος να ισχυρίζεστε ψευδώς  ότι δεν παρουσιάστηκε ο απολογισμός του σχολείου για το έτος 2022 .

κ. Γάτσα αφήστε τους συνεργάτες σας να μιλήσουν …

Αναμένω ως αρμόζει απάντηση από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και όχι από τον Δικηγόρο της.

 

Πρόεδρος Συλ. Εκπ/κων Α/θιαςΕκπ/σης Ελασσόνας & μέλος της Σχ. Επ. Α/θμιαΕκπ. Δήμου Ελλασσόνας

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΑλλάΖουμε

Παράταξη ΑλλάΖουμε: Γιατί δώσατε 250.000 ευρώ για θέρμανση σε άδεια  σχολικά κτίρια;

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

Η παράταξη «ΑλλάΖουμε» απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο Ελασσόνας για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ποσά που θα έπρεπε να έχει στο ταμείο της. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Έχετε μάθει να πετάτε την…μπάλα στην εξέδρα και ουσιαστικά να μην απαντάτε σε όλα τα θέματα. Κάνετε λόγο για ανεύθυνες καταγγελίες και μας χαρακτηρίζετε ανεύθυνους, όταν εσείς, ο πλέον υπεύθυνος, δεν απαντάτε και μας παραπέμπετε στην ιστοσελίδα του δήμου, για να δούμε που πήγαν τα 400.000 ευρώ που έπρεπε να είναι στο ταμείο της σχολικής επιρρεπής για την περίοδο 2020-22, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας.

Τα λεφτά τα πήρατε, αλλά που πήγαν;

Πάμε να δούμε τι λένε τα στοιχεία στα οποία εσείς μας παραπέμψατε. Στον απολογισμό του 2021 (χρήση του 2020) εμφανίζεται ποσό για θέρμανση 94.695,99 ευρώ. Στον απολογισμό του 2022 (χρήση του 2021) εμφανίζεται ποσό για θέρμανση 149.725,31 ευρώ. Δηλαδή μας λέτε, πως δώσατε συνολικά σχεδόν 250.000 ευρώ, για τα δύο χρόνια που τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο λόγω της πανδημίας. Είναι πραγματικά αδιανόητο. Εκτός αν θέλετε να μας πείτε πως ζεσταίνατε… από συνήθεια, τα άδεια κτίρια των 26 σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύετε;

Επιπρόσθετα, αφού δεν μας απαντήσατε στα υπόλοιπα ερωτήματα τα θέτουμε ξανά. Μαθαίνουμε πως έχουν έρθει εξώδικα από την ΔΕΗ, σε τουλάχιστον τρεις σχολικές μονάδες για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος. Εξώδικα έχουν έρθει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας που χρωστάει 6.800 ευρώ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας που χρωστά 6.900 ευρώ και στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς που χρωστά σχεδόν 900 ευρώ. Αφού… λεφτά υπάρχουν, γιατί δεν πληρώνετε τον λογαριασμό;

Επίσης σας θυμίζουμε πως ενημερωθήκαμε ότι με εντολή του απερχόμενου δημάρχου προς την πρόεδρο της επιτροπής δεν θα πληρωθεί ούτε ένας λογαριασμός του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης.

Εάν έχει βάση κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι αυτονόητος σε όλους μας, όταν μιλάμε για σχολείο που φιλοξενεί παιδιά… Ο δεύτερος επειδή δεν μπορεί ο δήμαρχος να παρεμβαίνει στην σχολική επιτροπή και μάλιστα δίνοντας εντολή μη πληρωμής.

Αυτά δεν μας τα έχετε απαντήσει και οι δημότες του δήμου Ελασσόνας περιμένουν.

Τελικά ο ανεύθυνος είναι αυτός που δεν απαντά σε τίποτα και πετάει την μπάλα στην εξέδρα όπως κάνετε πάντα άλλωστε…»

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ κάποιες απο τις συνοπτικές καταστάσεις:

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!! ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕτΕ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ…     Ζέσταιναν Άδεια Σχολεία-λοιπές Δαπάνες 105 χιλιάδες!!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις