φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο της ΕτΕ για το εξώδικο της Δ.Ε.Η

φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο της ΕτΕ για το εξώδικο της Δ.Ε.Η

ΒΡΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΟΦΩΚΑ-ΓΑΤΣΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟ-ΣΕΡΕΤΙΔΗ

 …φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο της ΕτΕ για το εξώδικο της Δ.Ε.Η

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ …ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!!

φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο της ΕτΕ για το εξώδικο της Δ.Ε.Η

Αναστάτωση και τριγμούς προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα φέρνοντας στο φώς το εξώδικο που έστειλε η Δ.Ε.Η στην ΔΕΥΑ.Ελασσόνας διαμηνύοντας πως αν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου δεν αποπληρωθεί το οφειλόμενο ποσό θα προβεί στην διακοπή παροχής ρεύματος με όποιες συνέπειες αυτό θα επιφέρει στους δημότες και στις επιχειρήσεις!!

Όπως είναι φυσικό η πλειονοψηφία των δημοτών εκτός από τους…στρατευμένους, τρόμαξε από το αστρονομικό ποσό που καλείται να πληρώσει η Δημοτική Επιχείρηση με συνειρμούς ότι στο τέλος αυτό το δυσβάστακτο ποσό το οποίο με ευθύνη όσων διαχειρίζονται σήμερα τα κοινά, άγγιξε δυσθεώρητα ύψη για τα δεδομένα της επιχείρησης και του Δήμου, θα μετακυλιστεί στις πλάτες των βαριά φορολογούμενων έτσι και αλλιώς δημοτών!

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας οι ανακοινώσεις από τους νύν και τους πρώην υπό μορφή βροχής κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα ,επιχειρώντας ο καθένας να αποποιηθεί τις ευθύνες.

Το..γαιτανάκι των ανακοινώσεων ξεκίνησε με την απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑ.ΕΛ, στον πρώην Δήμαρχο Ελασσόνας και εκ νέου υποψηφίο Νίκου Ευαγγέλου, του Δημάρχου Νίκου Γάτσα και των πρώην Προέδρων της ΔΕΥΑ Φώτη Καραγκόγκου και Ανέστη Σερετίδη.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Ευαγγέλου για το εξώδικο της ΔΕΗ στην ΔΕΥΑΕΛ:

 Ο Γάτσας πιάστηκε με την «γίδα»  της κακοδιαχείρισης στην πλάτη

«Το εξώδικο που απέστειλε η ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑΕΛ, πιστοποιεί πως η δημοτική εταιρεία ύδρευσης οφείλει 7.512.934,10 ευρώ για το ρεύμα που κατανάλωσε την τελευταία τετραετία (έως τον Ιούλιο) επί θητείας του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Γάτσα. Μάλιστα ζητάει αυτό το ποσό να πληρωθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά θα προβεί σε νομικές ενέργειες. Εμείς όταν είχαμε τα ηνία του δήμου είχαμε σχεδόν μηδενίσει το ποσό προς την ΔΕΗ. Τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Όταν εμείς μιλούσαμε για κακοδιαχείριση, για ρουσφέτια και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ήμασταν … οι κακοί της υπόθεσης. Δυστυχώς για τον κ.Γάτσα και την ομάδα του, έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, με το εξώδικο της ΔΕΗ, πιάνεται με την… γίδα της κακοδιαχείρισης στην πλάτη. Ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο πρόεδρος της επιχείρησης, βάζουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά της και υποθηκεύουν το αυτόνομο μέλλον της. Μπορούμε να φανταστούμε πως η ΔΕΥΑΕΛ έφτασε να χρωστάει αυτό το υπέρογκο ποσό στην ΔΕΗ, που βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία της, καθώςαπειλείται άμεσα, με διακοπή της παροχής. Εμείς επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας,καθώς έχουμε την πρόθεση να φέρουμε επιπλέον στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Αυτό το χρέος είναι μια σοβαρή ανοιχτή «πληγή» που βαραίνει τον δήμο και την ΔΕΥΑΕΛ. Με αίσθημα ευθύνης θα δρομολογήσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Οι πολίτες του δήμου Ελασσόνας, σχεδόν έναν μήνα πριν από τις εκλογές, θα πρέπει να σκεφτούν καλά, αν στον τόπο αξίζει μια δημοτική αρχή, της ρεμούλας, της αρπαχτής και της κακοδιαχείρισης ή μια δημοτική αρχή της συνέπειας και της αξιοπιστίας, η οποία έχει σχέδιο και θέλει να πάει τον τόπο μπροστά, με συνετή διαχείριση και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Φτάνουν πλέον οι ταχυδακτυλουργισμοί του απερχόμενου δημάρχου».

Απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Αθανάσιου Γεροφωκά

κ. Ευαγγέλου την καλύτερη «πάσα» της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνο τη δώσατε διαστρέφοντας την αλήθεια.

Αρκεστήκατε για ακόμα μια φορά σε «ειδικά εφέ του Χόλυγουντ» παρά στην παραγωγή πραγματικής πολιτικής για το νερό του Δήμου μας.

Ξέρετε όμως κάτι κ. Ευαγγέλου; Δεν χρειάζεται να παράξετε πολιτική για το νερό εν τέλει.. και τούτο διότι το κάνουμε εμείς την τελευταία τετραετία με μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσουμε την επόμενη με ακόμα μεγαλύτερη αφού, πέραν των υπολοίπων, την προηγούμενη περίοδο είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που μας παραδώσατε όταν οι πολίτες αυτού του τόπου σας τοποθέτησαν μόνιμα στην αντιπολίτευση.

Επί της αρχής, επιτρέψτε μου να σας καταθέσω ότι δεν θα απαιτούνταν να ανταλλάσσουμε αυτού του είδους τις επιστολές αν συμμετείχατε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ελασσόνας που ήταν προγραμματισμένη στις 19/07/2023.

Την οποία συνεδρίαση μάλιστα εσείς ζητήσατε. Προτιμήσατε όμως δια της «κουτοπόνηρης» απουσίας σας τη μη ικανοποίηση της συνθήκης της απαρτίας με σκοπό τη ματαίωσή της υπενθυμίζοντας μας τον υψηλό βαθμό της ασέβειας προς τους θεσμούς αλλά και προς του πολίτες του Δήμου μας που σας διακατέχει.

Να είστε βέβαιος πως αυτή η ιταμή συμπεριφορά σας, θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί αναλόγως από τους συνδημότες μας, όπως άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες εκλογές οι οποίοι μάλιστα διατηρούν στο ακέραιο τις μνήμες από τις αντίστοιχες πράξεις που συστηματικά επιχειρείται.

Θα πρέπει όμως κ. Ευαγγέλου κάποιος να σας θυμίσει τι σημαίνει «νοικοκύρης» και «νοικοκυριό».

Στις γενιές Ελλήνων αλλά και στην πολιτική οι λέξεις «νοικοκύρης» και «νοικοκυριό» σχετίζονται με τη διαδικασία προόδου και της εξέλιξης προς τα εμπρός.

Για να συνδέσω όμως τη συζήτηση με το νερό θα σας πω το εξής: η διαχείριση του νερού και η επίλυση των όποιων προβλημάτων είναι ταυτόχρονα το πιο δύσκολο και το πιο εύκολο πράγμα στο Δήμο μας.

Το εύκολο μέρος είναι να καταλάβουμε τι πρέπει να συμβεί. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια μαζική μείωση της σπατάλης του νερού.

Αυτό ισοδυναμεί με «νοικοκυριό» και οι ενέργειες καθοδηγούνται από τον «νοικοκύρη». Αρκεί να σας αναφέρω ότι πετύχαμε «νοικοκύρεμα» και σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις από τις υπέρογκες σπατάλες πόσιμου ύδατος οι οποίες λάμβαναν χώρα ακόμα-ακόμα και σε εγκαταστάσεις υδραγωγείων ως αποτέλεσμα διαρροών και λοιπών προβλημάτων τεχνικής φύσης όπως άλλωστε και σας αναφέρω.

Θα πρέπει να σας θυμίσω όμως και το ανεξόφλητο δάνειο που παραλάβαμε ως παρακαταθήκη της διοίκησης σας.

Και αυτό απαιτούσε πληρωμή, δηλαδή «νοικοκύρεμα». Επίσης, σας θυμίζω την «προίκα με τις υποχρεώσεις» προς το ελληνικό δημόσιο που παραλάβαμε από τη διοίκηση σας.

Έπρεπε να «νοικοκυρευτούν» και αυτές. Εκτός αν φέρνετε αντίρρηση επ’ αυτού, δηλαδή αν αντιτίθεστε στην υποχρέωση που φέρουν τα φυσικά πρόσωπα και οι εταιρικές οντότητες για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους προς τα δημόσια ταμεία.

Εκτιμώ όμως ότι λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας, ως επιχειρηματίας, κατανοείται ως αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ΔΟΥ.

Με λύπη θα σας πω ότι δεν ήσασταν πολιτικός «νοικοκύρης» ούτε επιτύχατε «νοικοκυριό» στη ΔΕΥΑΕΛ την περίοδο της διοίκησης και αγνοήσατε επιδεικτικά τη συνολική προκοπή του Δήμου και της ΔΕΥΑΕΛ.

Καλύψαμε αυτή την αδυναμία σας και «νοικοκυρέψαμε» τα κενά σας.

Αυτό είναι ένα- ίσως το μεγαλύτερο- μήνυμα προς εμπέδωση εκτός και αν η έπαρση τυφλώνει το έτσι και αλλιώς κοντόφθαλμο βλέμμα σας, μη μπορώντας να αντιληφθείτε όλα όσα σας αναφέρω με προφανή στόχο και την απόδραση από τις ευθύνες σας.

Επανέρχομαι όμως στο δύσκολο κομμάτι της διοίκησης και της διαχείρισης του νερού στο Δήμο μας από τη ΔΕΥΑΕΛ και αφορά επίσης ακόμα πιο άμεσα εσάς.

Το δύσκολο κομμάτι είναι να σας πείσουμε να εγκαταλείψετε το πολιτικό γαϊτανάκι, τις «κουτοπονηριές» και τα παιχνίδια αποπροσανατολισμού εις βάρος της κοινωνίας, της ΔΕΥΑΕΛ και των εργαζομένων της.

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ διαμηνύω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή τροφοδότησης με ενέργεια στις παροχές των γεωτρήσεων ύδρευσης που να οφείλεται στα όσα αναφέρονται στις από 02/09/2023 τοποθετήσεις σας.

Όσο ο κ. Ευαγγέλου ενεργεί με στόχο να τρωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Διοίκησή μας, άλλο τόσο οι συνδημότες μας δεν θα τον ακολουθούν και θα του προσάπτουν το χαρακτήρα του κατ’ επάγγελμα συκοφάντη.

Και για να μην θεωρηθεί και κατά παραγγελία ευαίσθητος τον προσκαλώ να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημά μου:

Τις ημέρες της διοίκησής του υπήρχε σχέδιο για την ποιοτική αξιολόγηση του νερού που καταναλώνονταν από του δημότες του Δήμου μας;

Σας ρωτώ ευθέως κ. Ευαγγέλου διότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε τομέας διαχείρισης που η διοίκησή σας να έχει διαχειριστεί χωρίς καταστροφές και προβλήματα, εκτός από τον τομέα της προπαγάνδας.

κ. Ευαγγέλου αυτή η ιδιαίτερη ευκολία που σας διακρίνει στο να εκστομίζετε κατηγορίες κατά πάντων, δεν σας επιτρέπει να δείτε αυτοκριτικά τη δική σας στάση απέναντι στους ανθρώπους, στους θεσμούς και στην ίδια την κοινωνία. Σταματήστε επιτέλους τα κακοσκηνοθετημένα παραμύθια που πουλάτε προς άγραν εντυπώσεων.

Αθανάσιος Γεροφωκάς

Προέδρος Δ.Σ ΔΕΥΑ.ΕΛ

Απάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας στο προεκλογικό «θέατρο» του πρώην δημάρχου για τη ΔΕΥΑΕΛ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου για το εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΕΛ και το Δήμο Ελασσόνας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε:

«Ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους στο Δήμο Ελασσόνας τι εστί εξώδικο της ΔΕΗ, καθώς ήταν ο πρώτος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου που το 2018 έλαβε εξώδικο της ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος.

Το ποσό ήταν τότε της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ και η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα σε έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του Δήμου Ελασσόνας.

Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί η εν λόγω διαταγή πληρωμής στο πρόγραμμα επιχορήγησης δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής. Και έτσι έγινε.

Η διαταγή πληρωμής της ΔΕΗ πληρώθηκε τελικά από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών μαζί με πολλές άλλες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής άλλων δήμων.

Μπορεί ο κ. Ευαγγέλου να έχει ξεχάσει το εξώδικο της ΔΕΗ του 2018, αλλά δεν το έχουν ξεχάσει οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΕΛ, ούτε φυσικά και εμείς.

Του θυμίζουμε λοιπόν ότι το 2018 το κόστος της ενέργειας για τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΕΛ ήταν εξαιρετικά χαμηλό, σε σχέση με τις σημερινές τιμές της ενέργειας και τις προσαυξήσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους στη ΔΕΥΑΕΛ, άλλωστε την τελευταία ημέρα της θητείας του το χρέος της ΔΕΑΥΕΛ προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσε το 1.600.000 ευρώ. Το άφησε, όμως, για να το πληρώσει ο επόμενος…

Και έρχεται σήμερα με περισσή αλαζονία και θράσος να παρουσιάσει την αύξηση του ενεργειακού κόστους που αφορά όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας ως ζήτημα κακοδιαχείρισης της σημερινής διοίκησης. Αλήθεια, τι εννοεί ότι επί θητείας του είχε μηδενίσει το χρέος προς τη ΔΕΗ;

Μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι εκτός από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΗ που αποπληρώθηκαν τελικά από το Υπουργείο, όπως προαναφέρθηκε, υπήρχε και ένα χρέος 1.600.000 ευρώ της ΔΕΥΑΕΛ προς τη ΔΕΗ που δεν είναι καθόλου κοντά στο μηδέν…

Παρά, λοιπόν, τις προσπάθειες που έγιναν την τελευταία τετραετία, επί θητείας μας, να μειωθεί η κατανάλωση και το ενεργειακό κόστος, ο κ. Ευαγγέλου και η παράταξή του δεν στήριξαν καμία από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι η παράταξη Ευαγγέλου καταψήφισε τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 5MW προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων περίπου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, και καταψήφισε την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παρόλα αυτά, με υπευθυνότητα και σχεδιασμό προχωρήσαμε στη δημοπράτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου, που σε λίγες εβδομάδες θα είναι γεγονός, περιορίζοντας έτσι κατά 90% το ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑΕΛ με τον ενεργειακό συμψηφισμό, συστήσαμε ενεργειακή κοινότητα για επιπλέον επενδύσεις στις ενεργοβόρες υποδομές του δήμου και των νομικών του προσώπων και χρηματοδοτήσαμε ήδη το μεγάλο έργο του δικτύου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Ποταμιάς που θα εξασφαλίζει επάρκεια νερού στα περισσότερα χωριά με ελάχιστον ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα δίκτυα και εγκαταστάσεις ύδρευσης, μειώσαμε  την κατανάλωση της ενέργειας από τα 8 εκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο το 2019 στις 5,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες το 2022.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στη ΔΕΥΑΕΛ φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα:

ΈτοςΣυνολική κατανάλωση σε KWh
20198.094.327
20207.449.424
20216.939.870
20225.600.000

 

Είναι προφανές ότι στην ανακοίνωση Ευαγγέλου υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα και ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί.

Το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑ δεν περιορίζεται μόνο στο Δήμο Ελασσόνας, όπως υποκριτικά και με κακό «θέατρο» ο πρώην Δήμαρχος θέλει να εμφανίσει.

Είναι ένα ζήτημα που έχει τεθεί επανειλημμένως σε συνελεύσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΔΕΥΑ καθώς και στην Πολιτεία από τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ κ. Μαρινάκη.

Το Υπουργείο ήδη έχει συζητήσει λύσεις που αφορούν στην επιχορήγηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας και η θέση όλων των Δήμων και όλων των Δημάρχων είναι ενιαία, η ανάληψη του κόστους από το Κράτος και όχι από τους Δήμους.

Μετά την αποστολή εξωδίκων από τη ΔΕΗ σε πολλές ΔΕΥΑ αναλαμβάνεται ήδη πρωτοβουλία πανελλαδικά για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Είναι προφανές ότι το Κράτος θα στηρίξει τις ΔΕΥΑ της χώρας και το χρέος θα αποπληρωθεί σταδιακά ή με γενναία επιχορήγηση από το Κράτος.Η προσπάθεια του Δήμου Ελασσόνας όμως συνεχίζεται και ο στόχος της ενεργειακής αυτονομίας θα επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019

ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕΡΕΤΙΔΗ

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσει κανείς την ανακοίνωση – απάντηση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ κ. Γεροφωκά στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

σχετικά με το εξώδικο των 7.500.000,00 € της Δ.Ε.Η. προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.

Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι πως ο αντιπολιτευτικός οίστρος της παράταξης στην οποία ανήκε την περίοδο 2014-2017 συνεχίζει να τον διακατέχει μέχρι και σήμερα, μόνο που σήμερα αυτός ασκεί διοίκηση και αυτός πρέπει να απολογηθεί. Κάτι που αρνήθηκε πεισματικά τόσο αυτός όσο και ο προηγούμενος πρόεδρος παρότι το ζητήσαμε άπειρες φορές καμία ενημέρωση δεν έγινε στο Δ.Σ. για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ, όταν στη δικιά μας θητεία έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε.

Μας μιλάει για «νοικοκύρεμα» και «νοικοκύρηδες» χωρίς να εξηγεί γιατί δεν έχει πληρωθεί σε ολόκληρη την τετραετία ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ δημιουργώντας έτσι 7.500.000,00 € χρέος.

Μας μιλάει για τις δανειακές υποχρεώσεις που παρέλαβε και ισχυρίζεται πως αυτός «νοικοκύρεψε», την στιγμή που το δάνειο ήταν ενήμερο και όλες οι δόσεις του πληρώνονταν εμπρόθεσμα.

Και εμείς παραλάβαμε δανειακές υποχρεώσεις κ. Γεροφωκά και τις πληρώναμε κανονικά. Δεν τις κάναμε σημαία αντιπολιτευτική.

Απαντήστε μας λοιπόν, τα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά όταν αναλάβατε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Και μιας και μιλάμε για δάνεια, μήπως γνωρίζετε να μας απαντήσετε, αν και υποχρεούστε να γνωρίζετε, αν από την αναχρηματοδότηση των δανείων που κάνατε στο Δήμο, χωρίς να εκταμιεύσετε ούτε ένα ευρώ, θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε όλοι οι δημότες, μόνο σε τόκους, το τριπλάσιο ποσό από αυτό που εμείς λάβαμε ως δάνειο.

Αν αυτό εσείς το λέτε «νοικοκύρεμα» εμείς το λέμε «τζογάρισμα» με ξένα χρήματα.

Μας χρεώνετε ασέβεια στους θεσμούς, επειδή δεν παρευρεθήκαμε στην ειδική συνεδρίαση την 19/7/2023, χωρίς όμως να μας λέτε πόσοι από τους δικούς σας συμβούλους απουσίαζαν επιδεικτικά.

Την πλειοψηφία στις συνεδριάσεις την εξασφαλίζει η Δημοτική αρχή κ. Γεροφωκά. Ενώ είστε Δημοτική Αρχή μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο 20 από τους 41 συμβούλους, παρόλα αυτά να διοικείτε με περισσή αλαζονεία.

Εδώ και τρεις μήνες σας έχουμε καταθέσει αίτηση με την οποία ζητάμε επίσημα να μας γνωστοποιήσετε τις οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ, κάτι που αρνείστε να πράξετε ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός πως υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση των στοιχείων. Γιατί δεν απαντάτε; Τι άλλο κρύβετε πέρα από την οφειλή που μάθαμε από το εξώδικο της Δ.Ε.Η;

Όσον αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο που αναφέρεστε, γιατί εγκαλείτε εμάς και όχι τον προηγούμενο από εσάς πρόεδρο. Και επειδή μάλλον αναφέρεστε στον Φ.Π.Α. που ρυθμίσατε στην εφορία, σας ενημερώνουμε πως αυτό προκύπτει από το έργο της

αποχέτευσης της Τσαριτσάνης αφού όπως γνωρίζετε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζετε για όλα τα έργα των Δ.Ε.Υ.Α. ο Φ.Π.Α. δεν χρηματοδοτείται.

Νοικοκύρηδες κ. Γεροφωκά είναι αυτοί που γνωρίζουν τί συμβαίνει στο σπίτι τους και μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα.

Παίξατε τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. στα ζάρια και αντί για εξάρες σας ήρθαν ντόρτια, αυτή είναι η «νοικοκυροσύνη» σας.

Το πόσο «νοικοκύρηδες είστε μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς αν διαβάσει τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών τις περιόδου που διοικείτε οι οποίες μιλάνε για χρεωκοπία της επιχείρησης.

Αλλά αφού είστε νοικοκύρηδες όπως λέτε μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί για κάποιους εκλεκτούς σας υπήρχαν χρήματα καθώς έχουν λάβει

Ο μεν ένας 945.000,00 €

Ο δεύτερος 430.000,00 €

Ο τρίτος 420.000,00 €

Και η ΚΟΙΝΣΕΠ 200.000,00 €

Ενώ για τις υποχρεώσεις σας προς τη ΔΕΗ τί καταβάλατε;

Δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχει σήμερα ο «από μηχανής Θεός» του αρχαίου δράματος για να σας σώσει γιατί αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη ΔΕΥΑΕΛ μόνο δραματικά μπορούν να χαρακτηριστούν.»

Απάντηση στους  πρώην  Προέδρους  της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και στον κ. Ευαγγέλου από τον . κ. Γεροφωκά.

Πραγματικά  χρειάζεται  μεγάλη προσπάθεια  για να καταλάβει  κανείς  τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑ  Ελασσόνας  και  κατ’ επέκταση και  τον κ Ευαγγέλου  ( που γυρνάει  στα κανάλια  ψελλίζοντας  ασυναρτησίες )  όταν κάνουν  πως δεν καταλαβαίνουν  τα σχετικά με την  τιμή του ρεύματος των προηγουμένων ετών  και ομιλούν  για  δήθεν  κακοδιαχείριση  στα οικονομικά  της υπηρεσίας , την δήθεν αθέτηση – ασυνέπεια  πληρωμών από πλευράς μου  και αλλά ευτράπελα  καθώς και ότι το χρέος της ΔΕΥΑ  δημιουργήθηκε  από εμάς συνέπεια  λανθασμένων  ενεργειών μας και μόνο.

Καταρχήν καλώ αυτούς τους κυρίους να κοιτάξουν λίγο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των περασμένων 24 μηνών των δικών τους σπιτιών  και  επιχειρήσεων, γραφείων κτλ,  που κατέχουν και εργάζονται ώστε να καταλάβουν περί τίνος μιλάμε. Εκτός και εάν δεν πλήρωναν ρεύμα καθόλου στα σπίτια τους και στις επιχειρήσεις τους.

Δεν κατάλαβαν αυτοί οι κύριοι  ότι μέσα στην ενεργειακή κρίση που μάστιζε την χώρα για διάστημα περίπου 2 χρονών πως η τιμή του ρεύματος η οποία είναι πλέον χρηματιστηριακό  προϊόν  εκτοξεύτηκε στα ύψη έως και 10!!!

(δέκα  φορές πάνω) από 0,08 cents/kwh  σε 0,8 cents/kwh  και  πλέον …..αυτό  δεν το κατάλαβαν  άραγε!!!

Αλλά για  να μιλήσουμε και με στοιχεία ώστε να καταλάβουν οι πολίτες  ποιος πραγματικά υπερασπίζεται  τα συμφέροντα τους  επάξια  και με γνώμονα μόνο το όφελος τους  ας δούμε τις καταναλώσεις  τις ΔΕΥΑ  επί θητείας του κ Ευαγγέλου αλλά και επί θητείας  του κ. Γάτσα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ (ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)     ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  ΟΠΩΣ  ΙΣΧΥΑΝ  ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ  (ΜΕ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΤΑ  ΜΗΝΙΑΙΑ)

Έτος 2019

8.094.327 Kwh * 0,08 ευρώ/KWh =  647.546,16 ευρώ

Έτος 2022   

5.600.000 kwh *  0,8 ευρώ/KWh = 4.480.000 ευρώ

Με  μείωση λοιπόν  30,8%  στην κατανάλωση ρεύματος  καλούμαστε να πληρώσουμε 8 φορές!!!!! παραπάνω  την άξια του ρεύματος  (δηλαδή  3.832.454 ευρώ παραπάνω  από το σύνηθες μόνο για το έτος 2022) με ότι αυτό συνεπάγεται  και  είναι ο μόνος λόγος που  προκύπτουν αυτά τα νούμερα  και  τα οποία δήθεν δεν καταλαβαίνετε……..  απλώς  αρέσκεστε να λαϊκίζετε  όπως κάθε φορά  σε διάφορα  θέματα.

Αν λοιπόν δεν μπορείτε  να καταλάβετε  τόσο απλά πράγματα  απορούμε  τι διαχείριση είστε σε θέση να ασκήσετε.

Απλή αριθμητική λοιπόν πρώην  κύριοι της ΔΕΥΑ και κ. Ευαγγέλου  και το συμπέρασμα  είναι  χειροπιαστό και  εύκολα κατανοητό.

Ας μιλήσει  κάποιος  άλλος για οφειλές  και όχι εσείς που  το 2019 παραδώσατε χρέος φεύγοντας 3.000.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Ελασσόνας  ενώ  παραλάβατε  σύμφωνα  με την έκθεση  των ορκωτών λογιστών από τον κ. Πασχόπουλο  πλεόνασμα 1.044.000 ευρώ το 2014 αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου.

Για  ότι δεν καταλαβαίνετε  στην διάθεση σας….

Αθανάσιος Γεροφωκάς

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ελασσόνας»

ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΕΡΕΤΙΔΗΣ

Θέλετε να μάθετε για τα ψέματα του Δημάρχου κ. Γάτσα και του προέδρου της ΔΕΥΑΕΛ, διαβάστε:

Τον Νοέμβριο του 2019 (μόλις ανέλαβαν) σε συνέντευξη του Δημάρχου κ. Γάτσα μαζί με το τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ χαρακτήρισαν «εγκληματική» τη διαχείριση που κάναμε στην επιχείρηση διότι αφήσαμε «ανείσπρακτες απαιτήσεις από τους καταναλωτές να ανέρχονται σε €3.335.604 και τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές σε €755.953 πλέον των οφειλών προς την ΔΕΗ που ξεπερνά το €1,0εκ » (τα δικά τους λόγια ακριβώς), χωρίς να ξέρουν ότι η «εγκληματική» αυτή κατάσταση θα φάνταζε όνειρο θερινής νυκτός μπροστά στο ναδίρ που κατάφεραν να φέρουν την ΔΕΥΑΕΛ και τον Δήμο Ελασσόνας σήμερα, αφού τα 7.500.000 ευρώ που ζητά η ΔΕΗ (που λόγω του εξώδικου φανερώθηκαν), προφανώς είναι η κορυφή του παγόβουνου που μας κρύβουν χρόνια τώρα, παρά τις προκλήσεις και αιτήσεις μας για ενημέρωση.

Επίσης σε μετέπειτα ανακοίνωσή τους από τις οφειλές των δημοτών €3.335.604 (που δημιουργήθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης, και τις κληρονόμησαν ως προίκα) εισέπραξαν πάνω από το 50% βάζοντας στο ταμείο περισσότερα από αυτά που χρωστούσε η ΔΕΥΑΕΛ σε προμηθευτές και ΔΕΗ μαζί. Όλα αυτά από δικές τους ανακοινώσεις.

Ακόμη έκαναν στην αρχή της θητείας τους μεγάλη αύξηση (50%-100%) στα τιμολόγια του νερού που με πρόχειρους υπολογισμούς έφερε στο ταμείο της ΔΕΥΑΕΛ περίπου 2.000.000 ετησίως, δηλαδή περίπου 7.500.000 μέχρι σήμερα (που πήγαν αυτά;)

και τώρα προσπαθούν με ψέματα να δικαιολογηθούν

1ο ψέμα (Δήμαρχος Ν. Γάτσας σε χθεσινή απάντηση):

«Είναι προφανές ότι ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους στη ΔΕΥΑΕΛ, άλλωστε την τελευταία ημέρα της θητείας του το χρέος της ΔΕΑΥΕΛ προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσε το 1.600.000 ευρώ.» το 2019 έλεγε 1.000.000

2ο ψέμα μισή αλήθεια) (Δήμαρχος Ν. Γάτσας σε χθεσινή απάντηση):

«Ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους στο Δήμο Ελασσόνας τι εστί εξώδικο της ΔΕΗ, καθώς ήταν ο πρώτος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου που το 2018 έλαβε εξώδικο της ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος. Το ποσό ήταν τότε της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ και η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα σε έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του Δήμου Ελασσόνας.

Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί η εν λόγω διαταγή πληρωμής στο πρόγραμμα επιχορήγησης δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής. Και έτσι έγινε.

Η διαταγή πληρωμής της ΔΕΗ πληρώθηκε τελικά από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών μαζί με πολλές άλλες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής άλλων δήμων…

«ξεχνά» να πει ότι όλα τα παραπάνω γινόταν ενώ ήταν σίγουρη και σε ισχύ ρύθμιση για την επιχορήγηση του εξώδικου, ενώ σήμερα ο Δήμαρχος Ν. Γάτσας και ο πρόεδρος «παίζουν στα ζάρια την ασφάλεια της ΔΕΥΑΕΛ και των δημοτών» ή τουλάχιστον την αφήνουν στην τύχη τους ελπίζοντας να τους βοηθήσει το κράτος, έτσι απλά ….

3ο ψέμα (πρόεδρος ΔΕΥΑΕΛ Αθ. Γεροφωκάς σε χθεσινή απάντηση):

«Ας μιλήσει κάποιος άλλος για οφειλές και όχι εσείς που το 2019 παραδώσατε χρέος φεύγοντας 3.000.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Ελασσόνας ενώ παραλάβατε σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών από τον κ. Πασχόπουλο πλεόνασμα 1.044.000 ευρώ το 2014…….

όλο και αυξάνουν τις προηγούμενες οφειλές, μήπως και πλησιάσουν τα 7.500.000 αλλά μάταια, και πως γίνεται να παραλάβαμε πλεόνασμα το 2014 και στη συνέχεια να βρούμε απαιτήσεις εκατομμυρίων από εργολάβους και μάλιστα ο πιο καλοπληρωμένος να ζητά τα περισσότερα και να κάνει κατασχέσεις στους λογαριασμούς για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

4ο ψέμα μισή αλήθεια) (πρόεδρος ΔΕΥΑΕΛ Αθ. Γεροφωκάς σε χθεσινή απάντηση):

«Καταρχήν καλώ αυτούς τους κυρίους να κοιτάξουν λίγο τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η των περασμένων 24 μηνών των δικών τους σπιτιών… η τιμή του ρεύματος η οποία είναι πλέον χρηματιστηριακό προϊόν εκτοξεύτηκε στα ύψη έως και 10!!! (δέκα φορές πάνω) »

Ναι κ. Πρόεδρε η τιμή της κιλοβατώρας αυξήθηκε (όχι ακριβώς δέκα φορές πάνω) αλλά είχε και την ανάλογη επιδότηση που αφαιρούνταν, αυτό δεν το λέτε;

εμείς (όλοι οι δημότες) τους κοιτούσαμε τους λογαριασμούς και όπως μπορούσαμε τους πληρώναμε, εσείς κ. Πρόεδρε τους λογαριασμούς μόνο τους κοιτούσατε;

Αυτά όλα δεν είναι μόνο λάσπη προς εμάς που αναφέρεστε, αλλά πρώτιστα ύβρις προς όλους όσους ζουν, εργάζονται και μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο στη επαρχία μας

Με αυτές τις πρακτικές και όλα τα ψέματα, πώς μπορείτε και στέκεστε απέναντι στους δημότες και ζητάτε ξανά την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους;

Αίσχος και ντροπή, δεν υπάρχει; …δυστυχώς…

Υστ.1 : είναι επόμενο να χάνετε την ψυχραιμία σας και να σας κυριεύει ο πανικός όταν κρατάτε στα χέρια σας χρέος 7.500.000 ευρώ περιμένοντας την κρατική βοήθεια, μακάρι να έρθει …

Υστ.2 : για την αλήθεια, στον τελευταίο της θητείας μας συγκεντρωτικό πολλαπλό λογαριασμό Δ.Ε.Η του Αυγούστου 2019 το σύνολο ανεξόφλητων είναι 966.334 ευρώ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις