Γάτσας:Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας Αντιπαράθεση για το έργο «ΜΑΜΑΛΗΣ» Τσέτσιλας Κώστας Πρόεδρος Κ. βερδικούσιας: Όλη η Αλήθεια για το έργο.

Γάτσας:Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας           Αντιπαράθεση για το έργο «ΜΑΜΑΛΗΣ» Τσέτσιλας Κώστας Πρόεδρος Κ. βερδικούσιας: Όλη η Αλήθεια για το έργο.

Γάτσας:Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας     

Αντιπαράθεση για το έργο «ΜΑΜΑΛΗΣ»

Γάτσας:Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας           Αντιπαράθεση για το έργο «ΜΑΜΑΛΗΣ» Τσέτσιλας Κώστας Πρόεδρος Κ. βερδικούσιας: Όλη η Αλήθεια για το έργο.Γάτσας:Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας           Αντιπαράθεση για το έργο «ΜΑΜΑΛΗΣ» Τσέτσιλας Κώστας Πρόεδρος Κ. βερδικούσιας: Όλη η Αλήθεια για το έργο.

Τσέτσιλας Κώστας Πρόεδρος Κ. βερδικούσιας: Όλη η Αλήθεια για το έργο.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αυτοψία στο δρόμο Βερδικούσιας – Μαμαλής, όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης και πλήρους ασφαλτόστρωσης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον δημοτικό σύμβουλο Δ.Ε. Βερδικούσιας Κων. Δήμκο και τους κοινοτικούς συμβούλους Κων. Ιγγλέζο και Ευθ. Κατήνα.

Ο κ. Γάτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία εξέλιξη του έργου, που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, εργασίες τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης-ασφάλειας του υφιστάμενου δρόμου της Κοινότητας Βερδικούσιας από τη θέση «Γουμαρόβρυση» έως τη θέση «Ντουμ Σέλωμα»/«Μαμαλή» μήκους 3.540,00 μ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 433.915,52 €.

Το έργο δεν εξυπηρετεί μόνο τους αγρότες και δασεργάτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεβαίνουν στο πανέμορφο δάσος της Μαμαλής για λόγους αναψυχής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο έργο ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με την έναρξη των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσια – Μαμαλή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το έργο βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε η  Διεύθυνση Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας με την καθοδήγηση και επίσπευση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δημ. Καρανίκα, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε ξεκινήσει καν τη μελέτη και διαφαινόταν ότι θα χανόταν η χρηματοδότηση λόγω της σύντομης προθεσμίας. Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε σύντομη παράταση από το Υπουργείο Υποδομών και τον τότε γενικό γραμματέα κ. Κων. Καραγιάννη, τον οποίο συνάντησα προσωπικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο στη Λάρισα, ακολούθησε μία εναγώνια προσπάθεια από τη Διοίκησή μας να εκπονηθεί η μελέτη, να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και να δημοπρατηθεί. Φαίνεται ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες δεν θέλουν ακόμα να παραδεχτούν ποιος αποφάσισε να γίνει το έργο και ποιος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι σήμερα σε εξέλιξη, αλλά κομπάζουν για τη δήθεν εξασφάλιση της χρηματοδότησης, όταν η χρηματοδότηση είναι το μόνο εύκολο για έναν δήμο να εξασφαλίσει, όταν φυσικά υπάρχουν οι αντίστοιχες μελέτες. Ας μας απαντήσουν λοιπόν, γιατί δεν υπήρχε η μελέτη για το έργο της ασφαλτόστρωσης Μαμαλής, όταν αναλάβαμε; Μπορούσε να γίνει το έργο χωρίς τη μελέτη που ετοιμάσαμε; Κάνουν δημόσιες σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τη δουλειά των άλλων; Λίγη ντροπή!».

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ <<ΜΑΜΑΛΗΣ >>

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΤΣΕΤΣΙΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΝΙΚ.ΓΑΤΣΑ

Βερδικούσια14/9/2021

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Γάτσα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με θέμα:

«Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας».

Στη δημόσια δράση μου και ειδικότερα στην ενασχόλησή μου με τα κοινά από το 1994 μέχρι σήμερα και επί δύο συναπτές θητείες ως Πρόεδρος, υπηρετώ μόνο το δημόσιο συμφέρον και επιδιώκω πάντα το καλύτερο για τον τόπο μου. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που στόχο έχουν τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη ούτε επιδιώκω άσκοπες αντιπαραθέσεις. Ωστόσο προς αποκατάσταση της αλήθειας για μια σειρά ανακριβειών και αναληθειών που οδηγούν σε λανθασμένες εντυπώσεις οφείλω να σας εκθέσω τα ακόλουθα.

Με τις αποφάσεις του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, {(188/05.03.2018, (ΑΔΑ: Ω9ψΨ7ΛΡΞNY) και 479/21.06.2018 (ΑΔΑ 729Υ7ΛΡN2Δ)} σύμφωνα με τις οποίες και ο Δήμος Ελασσόνας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων την 26η Φεβρουαρίου 2018 με έντονες βροχοπτώσεις, μεγάλου ύψους και διάρκειας, δημιουργήθηκαν αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης για χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια υπογράφηκε από το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ.ΓεώργιοΔέδε η με αριθ. Β/ΦΠΡΟ3/οικ.772/ 18022019 απόφαση για Έγκριση δέσμευσης ποσού 1.000.000,00 συμπεριλαμβανομένου τουΦ.ΠΑ, σε βάρος του προϋπολογισμού τουενάριθμου έργου 201Ε87100003 της ΣΑΕ 871 του Π.Δ.Ε., διάθεση ισόποσης πίστωσης καιμεταβίβασής της στον ΔήμοΕλασσόνας, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την υλοποίηση του έργου«Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους τεχνικών και υδραυλικών έργων του Δήμου Ελασσόνας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 26ης Φεβρουαρίου 2018 ».

Ο μόνος τρόπος ένταξης χρηματοδότησης του υπόψη έργου ήταν να ενταχθεί ως αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές κι αυτό διότι δεν εμπίπτει στα κριτήρια ένταξης με μοριοδότηση ( όπως ύπαρξη σταυλικών εγκαταστάσεων με άδεια λειτουργίας κλπ). Και για αυτό να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό χωρίς την απόφαση του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του έργου.

Στην πορεία όμως προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις ( μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές 26 Μαΐου του 2019) με κίνδυνο ναχαθούν τα χρήματα, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς εξέπνεε ο προβλεπόμενος χρόνος για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά από ενημέρωση που είχε από εμένα ως πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας επικοινώνησα άμεσα με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη, που δεσμεύτηκε να παράσχει εύλογη παράταση χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο κλείστηκε ραντεβού και μεταβήκαμε ο ίδιος στην Αθήνα μαζί με τον αναπληρωτή Δημάρχου τον κ. ΚαρανίκαΔημήτριο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κορμπίνα Δημήτριο.

Η πρώην διοίκηση του Δήμου του κ. Νίκου Ευαγγέλου ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης σε μελετητικό γραφείο σε ιδιώτη Μηχανικό (Καναβός Δημήτριος). Άρα μελέτη υπήρχε.

Η νυν διοίκηση του Δήμου απορρίπτοντας την προηγούμενη μελέτη, ανέθεσε την εκπόνηση νέας μελέτης του υπόψη έργου στην Δ/νσηΑγροτικής Ανάπτυξης, Αρδευτικών δικτύων και Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η χρηματοδότηση είναι το μόνο εύκολο για ένα δήμο. Προφανώς πρόκειται για τα γνωστά «λεφτόδεντρα» και το χιλιοειπωμένο «λεφτά υπάρχουν».

Δεν διεκδικήσαμε ποτέ δάφνες ούτε έχουμε την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τη δουλειά άλλων. Με το να εξασφαλίζεις 1.000.000 ευρώ για το δρόμο προς τη «Μαμαλή» ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ;

Κατά τη θητεία μου έχουν γίνει αρκετά έργα στο χωριό μας ζωτικής σημασίας που όλοι οι δημότες τα γνωρίζουν και έπεται και συνέχεια.

ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις