Γιατί αποκλείστηκε η ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(ΕτΕ);

 

ΕΚΤΕΙΘΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ- ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

 

Γιατί αποκλείστηκε η ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(ΕτΕ);           

 

ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ;

Γάφει ο Βάλλας Απόστολος

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕτΕ βιώνει τον αποκλεισμό σε ότι αφορά την καταχώρηση διαφημίσεων που προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση.

Αυτή την απαράδεκτη τακτική και πρακτική η ΕτΕ η Εβδομαδιαία εφημερίδα που περιποιεί τιμή για τον τόπο, αφού σε γενόμενη έρευνα που είχε διενεργήσει το υπουργείο Τύπου αναδείχθηκε 1η σε αναγνωσιμότητα σε ολόκληρο τον Νομό Λάρισας και τηρουμένων των πληθυσμιακών κριτηρίων 3η σε Πανελλήνιο επίπεδο, την …γεύθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν από το 1999 εως και σήμερα!!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποιος ( δεν θα το πράξει κανείς),είναι ρητορικό το ερώτημα, να μας ενημερώσει τα κρίτήρια και μέσα από ποιες διαδικασίες η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει την ΕτΕ σε ότι αφορούσε στις καταχωρήσεις  για τον κορονοιό.

Εάν η πρακτική της ήταν να ελέγξει την κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητα των εφημερίδων προφανώς και η ΕτΕ θα ήταν η πρώτη επιλογή, είναι σαφές ότι δεν κυριάρχησε αυτή η λογική αλλά άλλη, και συγκεκριμμένα να δώσουμε… κομμάτι της διαφημιστικής πίτας στα…δικά μας παιδιά!!

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο και χρήζει απάντησης, είναι ποιοί αποφάσισαν, πού και πόσα χρήματα θα δοθούν.

Έλαβαν την απόφαση κάποιοι κομματικοί παράγοντες του τόπου, της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ;

Έλαβαν την απόφαση οι βουλευτές του κόμματος,  ή όλοι αυτοί που συγκροτούν τα κομματικά παραμάγαζα, και δυστυχώς ευδοκιμούν σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση ως εφημερίδα νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε ότι όλοι όσοι… περιστρέφονται σε Τοπικό επίπεδο γύρω από το κόμμα της Ν.Δ είναι συνυπεύθυνοι γι αυτή την αδικία που διαπράχθηκε εναντίον της εφημερίδας, εκτός φυσικά και υπάρξει ευαισθησία από μέρους τους και μας εξηγήσουν πως και με ποια διαδικασία επέλεξαν να δώσουν την διαφήμιση.

Προφανώς και η ΕτΕ δεν στηρίχθηκε ποτέ στα κόμματα και στις κυβερνήσεις και αυτό το μαρτυρά η πορεία της, που υπήρξε ανένδοτη.

Η ΕτΕ στηρίχθηκε πάντα και σχεδόν αποκλειστικά στους συνδρομητές της οι οποίοι της έδιναν και την δυνατότητα να είναι αδέσμευτη και ανεξάρτητη, το θέμα ωστόσο εκτός από την οικονομική του διάσταση έχει την ηθική του, και την νομική του.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα όσο ψηλά και να είναι να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν,έχουν χρέος και καθήκον να εφαρμόζουν τον νόμο και να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κλείνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όσους συνέβαλλαν σε αυτή την αδικία και ύβρι εναντίον της ελευθεροτυπίας, ότι αυτή η στάση τους που είναι υποδεέστερη και αθλιότερη από τους μαφιόζους-εκεί υπάρχουν κανόνες- θα τους γυρίσει μπούμερανγκ!!

Απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι άνθρωποι των υπονόμων, του σκότους και της εκδίκησης, οι οποίοι αν η δικαιοσύνη ήταν αδέκαστη θα ήταν τρόφιμοι των φυλακών.

Απέδειξαν ότι τρέμουν τις ελεύθερες φωνές, οι οποίες ότι και να κάνουν, όσες αθλιότητες και να σκαρφιστούν θα υπάρχουν και θα αποκαλύπτουν τις αθλιότητές τους, για όλους έρχεται η ώρα της Νέμεσις….

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο