H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…Δωρίζει Δημοτική Περιουσία!!

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…Δωρίζει Δημοτική Περιουσία!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

                           Δωρίζει Δημοτική Περιουσία!!

ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ ΓΙΑ (99)ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΣΧΕΤΟΙΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ-ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ-ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…Δωρίζει Δημοτική Περιουσία!!

Γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Απίστευτα είναι όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ότι αφορά τον Δημοτικό ξενώνα της Τ.Κ Καρυάς και την θρυλούμενη αξιοποίησή του από ιδιώτη επιχειρηματία.

Οι τοποθετήσεις των μελών της συμπολίτευσης εναρμονιζόμενες με την… επιθυμία του Δημάρχου παραπέμπουν σε …μνημείο ασχετοσύνης, επικινδυνότητας κακοποίησης, φραγμού για όποια δήποτε μορφή Αξιοποίησης του Ολύμπου και  για τον τόπο με την παραχώρηση  Δημοτικής Περιουσίας για (99) έτη,διαλαλώντας ως άλλοι τελάληδες ότι ανακάλυψαν τον τρόπο για να αναπτυχθεί ο τόπος.

Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε γνώση, ούτε όραμα, ούτε σχέδιο, ούτε όρεξη για δουλειά, ούτε αποφασιστικότητα, παρά μόνο τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες απόψεις για την…Ανάπτυξη όπως λένε του Ολύμπου, μάλιστα ο Δήμαρχος διαθέτει και…κοντή μνήμη, και …επιλεξιμότητα ,γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος όπως γνωρίζου και άλλοι!!

Σταχυολογούμε ορισμένες από τις απόψεις των θιασωτών της…διαταγής του μονάρχη και καλούμε το σύνολο των δημοτών να κάνουν τον κόπο να παρακολουθήσουν την συζήτηση διαδικτυακά και είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν με όσα θα ακούσουν, και θα καταλάβουν γιατί (3) χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα στον τόπο!!.

Ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης… αστειότητες θεωρώντας ότι επιχειρηματολογούν κάποιοι και μάλιστα πως έτσι θα  …αναπτυχθεί ο Όλυμπος λές και είναι…μπαχτσές και με το λίπασμα αναπτύσσονται τα ζαρζαβατικά!!

Για μια ακόμη φορά σε όλους αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Αξιοποίηση και τι Ανάπτυξη, να τους πούμε ότι:.

Ο Όλυμπος Αξιοποιείται, δεν αναπτύσσεται, η Παρολύμπια περιοχή δε, και αν δεν το καταλαβαίνουν , τα χωριά, αυτά θα ωφεληθούν από την όποια Αξιοποίηση και εκεί θα γίνει η Ανάπτυξη!!

Ακόμα περισσότερο…ο Όλυμπος Αξιοποιείται με Αντικείμενο τον Όλυμπο, χωρίς τον Όλυμπο, και αν δεν το καταλαβαίνουν ας μας καλέσουν σε μια ανοιχτή συζήτηση να τους εξηγήσουμε!!

Αυτοί λοιπόν που αγνοούν βασικές έννοιες, που δεν έχουν ιδέα από τον Όλυμπο, υποστήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πως άμα …δωρίσουν σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία τον ξενώνα της Τ.Κ.Καρυάς θα …αναπτυχθεί ο Όλυμπος, αυτά έλεγαν και δεν κοκκίνιζαν!!

Έτσι για την ιστορία να υπενθυμίσουμε στους δημοτικούς συμβούλους των κ. Γάτσα- Καρανίκα, αλλά και στους ίδιους, πως υπάρχουν πολλές μελέτες για την Αξιοποίηση του Ολύμπου, και θάταν φρόνιμο από μέρους τους να…ρίξουν και καμιά ματιά, να διαβάσουν, τι λένε οι μελετητές, ξοδεύτηκαν ένα…τσουβάλι χρήματα, των Ελασσονιτών δημοτών ήταν, δεν μας τα χάρισε κανένας, διότι με αυτά που είπαν στο Συμβούλιο απέδειξαν ότι στην κυριολεξία όχι μόνο δεν έχουν ιδέα, στην πραγματικότητα υπονομεύουν και την όποια σοβαρή προσπάθεια ήθελε γίνει!!

Αυτό πάλι; Ο δήμαρχος θυμήθηκε ότι υπάρχει και Τ.Σ και έφερε και τον Πρόεδρο να μιλήσει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχει απαξιώσει τα Τ.Σ!!

Το δυστύχημα είναι ότι και το Τοπικό Συμβούλιο δυστυχώς πειθήνιο όργανο του Δημάρχου συμφωνεί και θέλει να δοθεί ο ξενώνας γιατί λένε θα έχουν ανάπτυξη!!!

Δεν σκέφτηκαν οι αφελείς; Πως άμα γίνει αυτή η επένδυση, πάντα υπάρχει το άμα, και τα 4-5 καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο χωριό θα κλείσουν και αυτά, αφού ο επενδυτής δεν θα περιορισθεί να κοιμίζει μόνο τις υποτιθέμενες …ορδές των τουριστών!!

Δεν σκέφτηκαν ότι άμα υπήρχαν σε αυτή τη φάση οι προοπτικές για ανάπτυξη της περιοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν πολλοί περισσότεροι και όχι μόνο ένας!!

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή…πρίν από (1) χρόνο και κάτι ένας ιδιώτης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει την αναστήλωση, την ανακαίνιση ή όπως αλλοιώς προβλέπεται στο πρόγραμμα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ,να του δοθεί ο ξενώνας έναντι συμβολικού τιμήματος (10) ευρώ τον μήνα και να το δουλέψει για (25) χρόνια, όπως και έγινε, το Δημοτικό Συμβούλιο τότε σχεδόν ομόφωνα αποδέχθηκε την πρόταση.

Στην πορεία όμως ο επενδυτής και χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια, ακυρώνοντας τον εαυτό του, δήλωσε σύμφωνα με τον Δήμαρχο, πως θέλει να επενδύσει ένα μεγαλύτερο ποσό, της τάξης του 1.250.000 ευρώ με τον όρο το ακίνητο να περιέλθει στην κατοχή του για (99) χρόνια, διότι όπως επιχειρηματολόγησε ο Δήμαρχος παραδίδοντας και μαθήματα…εξωγήινης οικονομίας,είναι απαραίτητα τα (99) χρόνια για να γίνει η απόσβεση του κεφαλαίου που θα επενδύσει ο επιχειρηματίας!!

Εμμονικά ο Δήμαρχος επαναλάμβανε πως επειδή ο επενδυτής θα επενδύσει 1.200.000 ευρώ η μίσθωση πρέπει να είναι για (99 έτη) αγνοώντας και ορισμένους από τους συμβούλους του που έλεγαν για να λένε, πως το θέμα της διάρκειας της μίσθωσης θα μπορούσαν να το δούνε!!

Δηλαδή αν κάποιος θέλει να επενδύσει αυτά τα χρήματα ή και περισσότερα δεν μπορεί να το κάνει π.χ για (40) η (50) χρόνια;

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος επιδιώκει διακαώς την επένδυση αυτή να την αναλάβει ο συγκεκριμένος επενδυτής!!! Γιατί το θέλει τόσο πολύ, το γνωρίζει μόνο ό ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση ή ο Δήμαρχος είναι εντελώς άσχετος από στοιχειώδη οικονομία, ή πολύ απροκάλυπτα θεωρεί το σύνολο των δημοτών ηλίθιους!!

Ο κάθε επιχειρηματίας αγαπητέ Δήμαρχε, όταν κάνει επένδυση επιδιώκει μέσα σε ελάχιστα χρόνια όχι μόνο να γίνει η απόσβεση αλλά να έχει και κέρδη ,και καλά κάνει.

Επενδύσεις που θα αποδώσουν μετά από 100 χρόνια πλέον δεν κάνουν ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε τα φιλανθρωπικά σωματεία και ότιδήποτε άλλο μπορεί να υποθέσει ο καθένας.

Εκτός και ο συγκεκριμένος επενδυτής θέλει να καταγραφεί στην ιστορία ως ευεργέτης του τόπου, οπότε θα ήταν χρήσιμο να προβούμε και στο στήσιμο ενός ανδριάντα!!

Επιστρέφοντας στον Δήμαρχο, τον ακούμε να υποστηρίζει , ότι το ακίνητο το Δήμου είναι εντελώς απαξιωμένο, είναι ερείπιο, όπότε, ούτε λίγο ούτε πολύ,… λέμε εμείς, ο επιχειρηματίας μας κάνει χάρη, και θα το διαπιστώσετε στην συνέχεια από τις τοποθετήσεις των συμβούλων που λένε ότι μας κάνει χάρη!!

Και κάτι πιο απίστευτο από τα χείλη του Δημάρχου…επειδή λέει το κτήριο έχει μηδαμινή αξία αν δεν το παραχωρήσει ο Δήμος και ο ιδιώτης αγοράσει μια άλλη έκταση , και στην πορεία νοικιασθεί σε άλλον ο ξενώνας θα είναι ανταγωνιστής με τον πρώτο επενδυτή και αυτό δεν το θέλει ο επενδυτής, ούτε και ο Δήμαρχος!!!

Δηλαδή για να το καταλάβουμε…ο Δήμαρχος νοιάζεται για το …μονοπώλιο του επενδυτή, αυτό ήταν πάει και τελείωσε…καπαρώθηκε η Καρυά για τα υπόλοιπα (99) χρόνια από έναν ιδιώτη;

Ο επενδυτής δεν νοιάζεται κ. Δήμαρχε για την αξιοποίηση της περιοχής ,νοιάζεται για να βγάλει χρήματα, και καλά κάνει,εσείς όμως εκτείθεστε  ανεπανόρθωτα  διαλαλώντας ότι γίνεται για την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που δεν φαίνεται και να σας πολυνοιάζει!!

Αποκαλυπτικός για την ανυπαρξία πολιτικής για την Αξιοποίηση του Ολύμπου και όχι την…Αναπτύξή του ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Πασχόπουλος ο όποίος ομολόγησε πως…διυλίζουμε τον κώνωπα, ότι βρίσκουμε δικαιολογίες αν κάποιος έκανε κανούργια αίτηση, αν ήρθε ή δεν ήρθε ή δεν ξέρω και γώ τι…υπάρχει ένα ενδιαφέρον, δυστυχώς είναι το μοναδικό, για τα (3) χρόνια που είμαστε διοίκηση είναι το μοναδικό που ήρθε με κοστολογημένο πρότζεκτ…πηγαίνοντας στο εξωτερικό ή σε άλλα μέρη στην Ελλάδα έχουν μεγάλες μονάδες που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εμείς εδώ δεν έχουμε τίποτα, φιλοτιμήθηκε ό άνθρωπος επειδή είναι από εδώ, έχει την εντοπιότητα, μας έφερε πρόταση και εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε τον ξενώνα για να τον κάνουμε Πολιτιστικό κέντρο…δεν δίνουμε την ευκαιρία , και δεν είναι μόνο αυτό που είπε ο Δήμαρχος ότι θα ανοίξει και μια καφετέρια, θα ανοίξουν και άλλες μονάδες, εγώ δεν θέλω να βλέπω το δένδρο, θέλω να βλέπω το δάσος!!!

Αυτό είναι το όραμά τους για την Αξιοποίηση του Ολύμπου…η φιλοτιμία κάποιου επενδυτή…και φυσικά αγνοεί ο Αντιδήμαρχος και την άλλη λαική ρήση που λέει…το τυρί το βλέπουμε, την φάκα δεν βλέπουμε!!

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ζιώγας είπε…κατ αρχάς να προσπεράσω αυτό που υπαινίχθηκε ο κ. Μπίσμπας ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο από πίσω…επειδή δεν θέλω να …τρώω τον χρόνο σας, θα πώ μια παροιμία…κάποιον του χάριζαν έναν γάιδαρο και αυτός τον κύτταζε στα δόντια,είναι μια μεγάλη ευκαιρία και μακάρι να βρισκόταν και για την Κρανια και την Βερδικούσσια τέτοιοι επενδυτές,στα χρόνια της εκμίσθωσης μπορεί να χωράει λίγο κουβέντα και να το δούμε, σήμερα μιλάμε για την κατασκευή ένος ξενοδοχείου 4 αστέρων και μπορεί να φέρει και ιατρικό τουρισμό…να παρακάμψουμε τα κωλύματα διότι ο Όλύμπος πρέπει να αναπτυχθεί και σήμερα είναι μια τέτοια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Φοβερές λογικές σε ότι αφορά το κορυφαίο ζήτημα της Αξιοποίησης του Ολύμπου, όλοι τους ευθυγραμμισμένοι στην εντολή του…μονάρχη πιπιλίζοντας το ίδιο αφηγηματάκι, της δήθεν μεγάλης ευκαιρίας!!

Σουβλατζίδικη η άποψη του Αντιδημάρχου Γιώργου Κατσιούρα που αφού επιχειρηματολόγησε στο ίδιο…μονοπάτι έκλεισε λέγοντας…αν είναι 99 τα σουβλάκια εντάξει, αν είναι 100 ποιος θα τα φάει!!

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καριπίδης παρεμβαίνοντας μεταξύ άλλων τόνισε…θέλω να το δώ σοβαρά το θέμα, 1ον η εργασία που θα προκύψει για την Καρυά από το έργο,πράγματι αυτό είναι η ανάπτυξη στον Όλυμπο, περιμένουμε το ένα το άλλο και επι της ουσίας δεν γίνεται τίποτα,ζητάω από την Δημοτική Αρχή καλό ανοιχτό διαγωνισμό!!

 Έναν περιστερώνα στον Δήμο μου 60 ετών δεν τον χρειάζομαι,ένα ξενοδοχείο που θα δέχεται κόσμο το χρειαζόμαστε και ίσως να απαιτεί ορισμένες υποχωρήσεις προκειμένου να γίνει, από την λογική που είχαμε μέχρι τώρα!

 Ή θέλουμε να γίνει ή θέλουμε να κάνουμε κάτι για να κοιμούνται (3) κυνηγοί,για (30) χρόνια στον περιστερώνα κανείς δεν θα κάνει τίποτα, θα τον βάψει και θα περιμένει (2) κυνηγούς, αν θέλουμε ανάπτυξη για τον Όλυμπο πρέπει να το ψηφίσουμε και να θεωρήσετε ότι ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός.

Στην …γραμμή των εκπτώσεων και ο Αντιδήμαρχος Χρηστος Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων υπογράμμισε…το κτήριο στην Καρυά είναι ένα κουφάρι, φύτρωσαν ακακίες και θα πέσει.

Θα πείς εσύ τώρα για 99 χρόνια να το δώσουμε; Εγώ κοντεύω τα 50 και ακούω για τον Όλυμπο. Καλώς ή κακώς πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις.

Εκπληκτική και η τοποθέτηση της κ. Καρκαβανίδου η οποία τι είπε;…η Καρυά είναι ένα απομακρυσμένο χωριό, όμορφο όμως, θέλω δημόσια να το πώ να ακουστεί πως είναι μεγάλο αδίκημα , δόθηκε μια ευκαιρία σε ένα τέτοιο χωριό να γίνει αυτή η ανάπτυξη, πρέπει να το ψηφίσουμε να δώσουμε αυτή την ευκαιρία…γιατί δεν πρόκειται να ξαναδοθεί αυτή η ευκαιρία.

Αν αυτές οι τοποθετήσεις δεν είναι καθαρή ομολογία αποτυχίας αυτής της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά το μέγα θέμα Όλυμπος, αν δεν είναι αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι είναι παντελώς άσχετοι, αν όλη τους η κινητικότητα για την Αξιοποίηση του Ολύμπου εστιάζεται σε ότι απίστευτο υποστήριξαν προκειμένου να δωρίσουν όχι το απαξιωμένο κτήριο όπως τεχνηέντως προσπαθούν να περάσουν στους Δημότες, αλλά την Γή, τη θέση, την δυνατότητα να επιδοτηθεί κάποιος και φυσικά μετά από 99 χρόνια…θα γίνουμε Μαθουσάλες, θα παραδώσει ξανά στον Δήμο, αν υπάρχει Δήμος και πάλι ένα ερείπιο, αν λοιπόν όλη αυτή η κάκιστη παράσταση που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  τότε η πραγματικότητα θα είναι ακόμα πιο ζοφερή απ ότι φαίνεται, και σε 10 χρόνια στην επόμενη απογραφή θα είμαστε λιγότεροι από 10 χιλιάδες!!.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις