Η απληστία φταίει…

Η απληστία φταίει…

ΟΥΤΕ Η ΒΡΟΧΗ ΟΥΤΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ  ΜΟΝΟ…

                                Η απληστία φταίει…

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ!!

Του Απόστολου Βάλλα

Η απληστία φταίει…

Λέει ο θυμόσοφος μας λαός πως, άμα,..πετάξεις στην θάλασσα…σκουπίδια…φελλούς…και διαμάντια…αυτά που θα επιπλεύσουν θα είναι τα σκουπίδια και οι φελλοί, τα διαμάντια θα βυθιστούν γιατί έχουν ειδικό βάρος.

Αυτό δυστυχώς κατά κανόνα ισχύει και στην…θάλασσα της Ανθρώπινης Κοινωνίας και κατά κόρον στην τάξη των πολιτικών, η καλύτερα των …φελλών και των σκουπιδιών που αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί!!

Ας πούμε όμως πικρές Αλήθειες όσο και να μας ενοχλούν, που όμως, μας αυτοχαρακτηρίζουν.

Στο Υποτιθέμενο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα που μόνο Δημοκρατικό δεν είναι αφού Παντοκυρίαρχος είναι το κόμμα, το πολιτικό κόμμα, όλων των αποχρώσεων το οποίο επιβάλλει…πάει περίπατο η Δημοκρατία και η Αξιοκρατία… τους εκάστοτε αυλικούς για να καταλάβουν τις θέσεις εξουσίας μέσα από τις οποίες υποτίθεται θα εργαστούν για το καλό πρώτα του… Καίσαρα και μετά του τόπου προσφέροντας υπηρεσίες στους αφέντες τους και φυσικά στου εαυτούς τους και στις οικογένειές τους…έτσι βρε αδερφέ για το παντεσπανάκι τους, μη λείψει από τα παιδιά τους!!

Οι αυλικοί που καταλαμβάνουν τις θέσεις εξουσίας με …Δημοκρατικές διαδικασίες…εδώ γελάνε και οι πέτρες…διαθέτουν όπως είναι φυσικό και τον …στρατό τους, τους υποαυλικούς τους με την ανάλογη στρατιωτική ιεραρχία να τάζουν, να απειλούν, και να εκβιάζουν με αντάλλαγμα τα ψίχουλα από το…παντεσπανάκι των αυλικών!!

Εως ότου οι αυλικοί απολαμβάνουν το κάτι τις τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μόλις τα άλλα αφεντικά τους προσφέρουν έτι περισσότερο χωρίς δισταγμό αλλάζουν…στρατόπεδο… κουβαλώντας και τους …υποαυλικούς!!

Οι εποχές όμως άλλαξαν και επειδή τα πάντα αποκαλύπτονται σε χρόνο ενεστώτα η…βασιλεία τους είναι πολύ μικράς διάρκειας και ο εξευτελισμός τους δεδομένος αφού τοις πάσι είναι γνωστό πως την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς!!

Μέχρι που ο αυτόματος πιλότος και ο καλός μας Θεός φροντίζουν να πάνε όλα κατ ευχήν, όλα καλά, τα πάντα καλώς καμωμένα, μόλις όμως…γίνει η στραβή τότε ο σώζων εύατόν σωθήτω!!

Αυτός που πάντα…πληρώνει το μάρμαρο με τίμημα άπειρες φορές και την ίδια του την ζωή είναι αποδεδειγμένα ιστορικά μόνο ο λαός, οι υπήκοοι, ενίοτε και για λόγους σκοπιμότητας και κάνας από τους αυλικούς, έτσι για τα μάτια του κόσμου χωρίς φυσικά να του λείψει το παντεσπάνι του.

Όσο και να ψάξουμε σε ολόκληρη την Δημιουργία θα διαπιστώσουμε ότι το μοναδικό Δημιούργημα που δεν διστάζει να λεηλατήσει, να συκοφαντήσει,να καταστρέψει, ακόμη και να σκοτώσει χωρίς ίχνος τύψεων μόνο και μόνο για να αποκτήσει περισσότερα χρήματα, δύναμη και εξουσία είναι ο άνθρωπος!!

Ο άπληστος άνθρωπος που δεν χορταίνει ποτέ, που δεν ικανοποιείται με τίποτα, που όσο περισσότερα αποκτά τόσο ποιο φτωχός νοιώθει και θέλει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα.

Ο άπληστος άνθρωπος που όμως δεν μπορεί να καταλάβει πως με τον αγώνα που κάνει αδιαφορώντας για τα πάντα, αρκεί να αποκτήσει περισσότερα, γίνεται φτωχότερος και από τον φτωχότερο άνθρωπο του πλανήτη γιατί το μόνο που διαθέτει είναι χρήματα!!

Η πραγματικότητα που βιώνουμε τόσο στον μικρόκοσμό μας, όσο και στον πλανήτη ολόκληρο είναι Αποκαλυπτική για όλους και για όλα, πλέον δικαιολογίες και άλλοθι δεν…πίνουν νερό, όλοι γνωρίζουμε τα πάντα και όλοι κάνουμε τις επιλογές μας συνειδητά, κανείς δεν μπορεί να κοροιδέψει κανέναν, γι αυτό πρίν αρχίσουμε να κατακρίνουμε, να καταδικάζουμε, να ξορκίζουμε ας κάνουμε μια αυτοανάγνωση, και από την στιγμή που θα διαπιστώσουμε και τις δικές μας ευθύνες, είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε τον νού μας, να μετανοήσουμε για τις λάθος επιλογές μας αν δεν θέλουμε να αντικρύζουμε τον εαυτό μας σε κάθε καταστροφή, σε κάθε πτώση, σε κάθε στιγμή που ντροπιάζει τον Άνθρωπο…για να λέμε, ναι είμαστε οι επιλογές μας και αυτές οι επιλογές προάγουν την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή μας, από τα πιο ασήμαντα εως τα πιο σημαντικά.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις