Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ… Να ξεπαγιάσουν!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ…                       Να ξεπαγιάσουν!!

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ…

                                            Να ξεπαγιάσουν!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ …ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ– Ο ΣΥΝΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ…ΑΛΑΛΟΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ…                       Να ξεπαγιάσουν!!

Απίστευτο; Θα αναρωτηθεί ο καλόπιστος αναγνώστης και θα έχει απόλυτο δίκιο…ναι  απίστευτο, και όμως, στον Δήμο Ελασσόνας των Γάτσα-Καρανίκα, Αληθινό!

Αυτοί οι κύριοι άφησαν  με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές τους μαθητές του Γυμνασίου χωρίς θέρμανση, στην κυριολεξία να τουρτουρίζουν από το κρύο και να εκλιπαρούν για το αυτονόητο.

Το εκπληκτικότερο όλων όμως είναι η αδιαφορία και η απαξία των δημοτικών αρχόντων κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ρωτήθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος πλειονοψηφίας Νίκο Ευαγγέλου γιατί οι μαθητές δεν ζεσταίνονται, απαντώντας δια στόματος Δημάρχου πως το φταίξιμο δεν είναι δικός τους αλλά της Διευθύντριας του Σχολείου!!

Είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος: « Για το θέμα του Γυμνασίου είναι αληθές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στην εγκατάσταση του συστήματος του καινούργιου για την θέρμανση λόγω του ότι υπάρχει μετατροπή από τον λέβητα του πετρελαίου σε λέβητα του φυσικού αερίου και ο εργολάβος παρουσίασε πολύ μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μείνει αρκετές ημέρες το Σχολείο και τώρα με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να μείνει χωρίς θέρμανση.

 Βέβαια δεν είχαμε νωρίτερα ενημέρωση και από την διεύθυνση του Σχολείου και όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο Δήμος έχει 25 Δημοτικά και άλλα 15 Γυμνάσια Λύκεια και τα οποία φυσικά και δεν μπορεί να τα παρακολουθεί με προσωπικό δικό του αλλά έχουμε άψογη συνεργασία με όλους τους διευθυντές κατά τόπους, διευθυντές ή προισταμένους και αυτοί μας ενημερώνουν για όλα αυτά τα θέματα.

 Η διευθύντρια του Γυμνασίου μόλις πρίν 3-4 ημέρες μας ενημέρωσε για το θέμα της θέρμανσης.

 Καθυστέρησε δηλαδή να μας ενημερώσει ότι δεν είχε ολοκληρώσει ο εργολάβος τις εργασίες ενώ έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα, και μόλις μας ενημέρωσε αυθημερόν πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος και πράγματι σήμερα 11 η ώρα βρέθηκε εκεί το συνεργείο της ΕΔΑ.ΘΕΣ για να ολοκληρώσει την διαδικασία να θέσει σε λειτουργία το σύστημα, ώστε αύριο να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Δυστυχώς όταν η έλλειψη συντονισμού, η έλλειψη επικοινωνίας, η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του υπευθύνου ενός χώρου ή μιας εγκατάστασης ή μιας δομής οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα.

Ήρθαν ήδη και οι μαθητές εδώ το συζητήσαμε το 15μελές συμβούλιο.

Η κυρία διευθύντρια δεν μπήκε κάν στον κόπο να μας ενημερώσει ούτε τηλεφωνικά, ούτε με μειλ ,ούτε με έγγραφο, τίποτα, απλώς όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο τότε μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει ότι ο εργολάβος παρουσίαζε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο έργο.

 Ξέρετε ότι ο εργολάβος ενεργειακής αναβάθμισης είναι πολλούς μήνες μέσα στο κτιριακό συγκρότημα και του Γυμνασίου και του 1ου Δημοτικού, είναι ο ίδιος.

Θα έπρεπε να παρακολουθείται στενά από την διεύθυνση η εξέλιξη των εργασιών, δεν παρακολουθούνταν, η Τεχνική μας Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, προσπαθεί να παρακολουθήσει μαζί με αυτό άλλα 10 έργα μεγάλα τα οποία δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει σε καθημερινή βάση γι αυτό και υπήρξε και αυτή η καθυστέρηση.»

Είναι προφανές ότι αυτοί οι κύριοι τους οποίους ο λαός της Ελασσόνας τους ανέθεσε με την ψήφο του την ευθύνη να κυβερνήσουν τον τόπο και να τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να διαχειριστούν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, απέτυχαν παταγωδώς!!

Το δυστύχημα στην προκειμένη περίπτωση του δίδυμου της εξουσίας Γάτσα-Καρανίκα  είναι, ότι ή δεν αντιλαμβάνονται την αποστολή ενός αιρετού άρχοντα ή αδιαφορούν παντελώς.

Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι αποποιούνται τις ευθύνες τους και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι τις όποιες ευθύνες τις…φορτώνουν στις πλάτες άλλων.

Και μόνο αυτή η τοποθέτηση του Δημάρχου καταδεικνύει ότι ό άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ηγέτης, δεν μπορεί να ηγείται ενός Δήμου, μιας κοινωνίας.

Είναι αδιανόητο ένας ηγέτης να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να επιχειρεί να ενοχοποιήσει, ή  να τις φορτώσει σε άλλους, είναι εκτός από μικροψυχία και αθλιότητα.

Και η υπεύθυνη για τις Σχολικές μονάδες, η Επιτροπή, όλοι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Δομών, που είναι , με τι ασχολούνται, μήπως με εργόχειρο;

Ένας ηγέτης ποτέ δεν καταφεύγει σε δικαιολογίες, ούτε κρύβεται πίσω από την σιωπή, το μόνο που κάνει είναι να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Τέλος ας το…κατεβάσουμε το θέμα στα χαμηλά επίπεδα που κινούνται οι άρχοντές μας  και να ρωτήσουμε…αλήθεια κύριε Δήμαρχε, μαζί με την πρόεδρο της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Εύη Θεοδωράκη τον χρόνο να ποζάρετε σαν…γύφτικα σκεπάρνια για τις ανάγκες της προπαγάνδας σας με τις φωτογραφίες επειδή παραδώσατε ως Δήμος 15 ανακλαστικά μπουφάν στους Σχολικούς Τροχονόμους τονβρήκατε!! Τον  χρόνο για να ελέγξετε την εξέλιξη των έργων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική δομή, δεν τον βρήκατε; Άλλωστε δεν θα χρειαζόταν και πολύς, αρκούσε μια επίσκεψη και σε 5 λεπτά θα είχατε εικόνα!! Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ…                       Να ξεπαγιάσουν!!

Σχετικές δημοσιεύσεις