Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ… Ότι στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις αυξήσεις Η ΙΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ. ΥΨΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ…            Ότι στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις αυξήσεις Η ΙΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ. ΥΨΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ…

                       Ότι στηρίζει τον αγώνα  ενάντια στις αυξήσεις

 Η ΙΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ. ΥΨΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ…            Ότι στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις αυξήσεις Η ΙΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ. ΥΨΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!

Εκτεθειμένη βρέθηκε η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα στα μάτια του συνόλου των αγροτών με την ανακολουθία λόγων και έργων κάτι που  την χαρακτηρίζει σχεδόν σε όλα τα θέματα.

Στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Δήμαρχος Ελασσόνας ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε… «να υποστηρίξουμε σε όλους τους τόνους ότι οι άνθρωποι που ζούνε εδώ έχουν την ανάγκη της στήριξης σε αυτές τις δύσκολες εποχές που υπάρχουνε με τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, με τις ανατιμήσεις  που υπάρχουνε στις ζωοτροφές με τις ανατιμήσεις που υπάρχουνε γενικότερα στην πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και το κάνουμε αυτό γιατί πάντα ο Δήμος Ελασσόνας διαχρονικά στεκόταν δίπλα στους αγρότες στους ανθρώπους μας, στην βάση του Δήμου μας, στην παραγωγική βάση του Δήμου, και είμαστε οι άνθρωποι, που είμαστε δίπλα στους αγρότες μας, στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, κάθε μέρα όλη μέρα ,όλες τις εποχές του χρόνου δίπλα, και δεν θα ήταν λογικό να είμαστε δίπλα τους και δίπλα σας, και σ αυτές τις ακόμα πιο δύσκολες εποχές που ο αγροτικός κόσμος στενάζει υπό το βάρος όπως είπαμε των ανατιμήσεων, και θέλουμε και ζητάμε σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση να πάρει σοβαρά μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε λάβει ήδη και αποφάσεις από τα συλλογικά μας όργανα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπερψηφίζοντας το ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε. Σε κάθε περίπτωση οι πιέσεις μας προς όλους, βουλευτές υπουργούς είναι να ενισχυθεί ο κλάδος να υπάρχουνε σε΄κάθε περίπτωση επιδοτήσεις ειδικά για την ανατίμηση στο ηλεκτρικό ρεύμα…»

Μάλιστα και εδώ είναι το κομβικό σημείο της ανακολουθίας της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα , δια στόματος Γάτσα η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε και στηριζει ανεπιφύλακτα το ψήφισμα του πανεπαρχιακού συλλαλητηρίου των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ελασσόνα που μεταξύ άλλων αιτημάτων …·         Άρδευση με δίκαιο σύστημα καταγραφής και τιμολόγησης, καμιά εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις υποδομές….

Αναλυτικά το ψήφισμα… Εμείς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, τα παιδιά μας οι μαθητές και οι φορείς της περιοχής δηλώνουμε την αποφασιστικότητα για την συνέχιση του αγώνα μέσα από το μπλόκο Ελασσόνας.

Οι όροι για την επιβίωση και την συνέχιση της παραγωγής των εφοδίων για το τραπέζι της λαϊκής οικογένειας περνούν μέσα από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας  σήμερα. Τα αιτήματα συνοπτικά:

 • Αφορολόγητο πετρέλαιο
 • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος. Παροχή φτηνού αγροτικού ρεύματος.
 • Επιδότηση στα καλλιεργητικά εφόδια και στις ζωοτροφές.
 • Κρατικό ΕΛΓΑ με γενναία χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των ζημιογόνων  αιτιών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Μέριμνα για την υποδομή σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
 • Έργα υποδομής για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.( Αναφορικά με τις τελευταίες πλημμύρες σε ΔΕ Σαραντάπορου και Ποταμιάς)
 • Άρδευση με δίκαιο σύστημα καταγραφής και τιμολόγησης, καμιά εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις υποδομές.
 • Μέτρα για την προστασία της υγείας ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας με ενίσχυση του ΚΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

Συνεχίζουμε δυναμικά καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το μπλόκο με όλα τα μέσα, συμμετέχουμε στην μηχανοκίνητη συγκέντρωση την Παρασκευή στην Λάρισα.

Ελασσόνα 09/02/2022»

Είναι γνωστές όμως οι αντιδράσεις σχεδόν του συνόλου των αγροτών για τα άδικο σύστημα τιμολόγησης του  αρδευτικού νερού που επέλεξε η Δημοτική Αρχή χρεώνοντας ποσά για ποσότητες νερού που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν!!!

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις