Η παραπληροφόρηση έβγαλε τους Ρομά στον δρόμο!! Επιτέθηκαν σε διερχόμενους οδηγούς

Η παραπληροφόρηση έβγαλε τους Ρομά στον δρόμο!!

Επιτέθηκαν σε διερχόμενους οδηγούς

ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

 

Την περασμένη Παρασκευή ομάδες Ρομά μετά από παραπληροφόρηση σε ότι αφορούσε την πράξη 63χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε ένα 18χρονο Ρομά που επιχείρησε να κλέψει όπως κατέθεσε ο δράστης, ότι αφέθηκε ελεύθερος πυροδότησε κύμα αγανάκτησης με συνέπεια να ξεσπάσουν εξεγέρσεις σχεδόν σε όλόκληρη την Ελλάδα!!

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στον κόμβο του Τυρνάβου όπου οι Ρομά που κατοικοεδρεύουν στον χώρο απέκλεισαν την Εθνική Οδό Λάρισας Ελασσόνας καίγοντας λάστιχα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Δυστυχώς σύμφωνα με συντοπίτη μας οι Ρομά δεν αρκέστηκαν μόνο να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους …ειρηνικά, αντίθετα προέβησαν σε πράξεις βίας εναντίον ανυπεράσπιστων και ανυποψίαστων πολιτών!!

Όπως μας ενημερώνει ο Α. Κ. την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αποκλεισμός του δρόμου ο ίδιος μαζί με την κοπέλα του κατευθύνονταν προς την Λάρισα όταν εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Χωρίς να προκαλέσουν ή να δημιουργήσουν κάποιο επεισόδιο, ξαφνικά και χωρίς λόγο νεαροί Ρομά τους επιτέθηκαν και άρχισαν να χτυπάνε με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα το αυτοκίνητο προκαλώντας του σημαντικές ζημιές!

Όταν ο συντοπίτης μας επιχείρησε να βγεί από το όχημα και να ρωτήσει γιατί το κάνουν αυτό δεν δίστασαν να του επιτεθούν απειλώντας την σωματική του ακεραιότητα, και μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί ξυλοδαρμό ξαναμπήκε στο αυτόκίνητό του τρομοκρατημένος.

Την ίδια τύχη είχαν και άλλοι δύο οδηγοί.

Για καλή τους τύχη την ώρα εκείνη επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Θέση για τα βίαια γεγονότα πήρε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» επισημαίνοντας:

 «Ας σταματήσει η παραπληροφόρηση! Οι μόνοι τρόποι που μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια και χρόνια αιτήματά μας είναι μόνο οι ειρηνικοί δρόμοι της διαβούλευσης, του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων, της συνεργασίας στο πεδίο και της ενεργού συμμετοχής των Ελλήνων Τσιγγάνων σε καλές πρακτικές, που τους ενδυναμώνουν και τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ένταξή τους»,

.

.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο