Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!! Δραματική η μείωση του Πληθυσμού ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 25.000!!

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!              Δραματική η μείωση του Πληθυσμού ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 25.000!!

 Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

Δραματική η μείωση του Πληθυσμού

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 25.000!!

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!              Δραματική η μείωση του Πληθυσμού ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 25.000!!

Δραματικές έως και τραγικές θα είναι οι συνέπειες για τον Δήμο Ελασσόνας μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού του Δήμου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το νούμερο των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας θα είναι μικρότερο των 25.000 και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σε κατεύθυνση αρνητική, καθώς είναι γνωστό ότι η Κρατική Χρηματοδότηση γίνεται σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα για τον κάθε Δήμο, Περιφέρεια, και Κοινότητα!!

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι κάποτε η Επαρχία Ελασσόνας άγγιζε τις 70.000 κατοίκους και δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών δεν έγιναν ποτέ αυτά που έπρεπε για να μη φτάσουμε στο τραγικό επίπεδο όπως καταγράφεται από την απογραφή!!

Ποτέ δεν έσκυψαν …πάνω στα προβλήματα του τόπου αυτοί που όφειλαν να το πράξουν, ποτέ δεν έλαβαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αποσοβήσουν το σημερινό κατάντημα, και το χειρότερο συνένοχος σε αυτή την συμφορά, διότι περί αυτού πρόκειται, είναι και σημαντικό μέρος αυτού του λαού που αντί να φροντίσει για το κοινό συμφέρον έγινε έρμαιο των ορέξεων και των σχεδίων εκάστου πολιτικού αριβίστα.

Κάθε φορά που γινόταν απογραφή του πληθυσμού από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές στο παρελθόν…κάθε δεκα χρόνια απογράφεται ο πληθυσμός…καταβάλλονταν προσπάθεια να καταγραφούν όσο γίνεται περισσότεροι από τους κατοίκους που έλκουν την καταγωγή τους από την Επαρχία και για κάποιους λόγους δεν μπορούσαν.

Αυτή τη φορά στον Δήμο βρέθηκε μια Αρχή που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την απογραφή, είτε διότι ποτέ δεν αντιλήφθηκε την σημασία που έχει για τον τόπο, είτε διότι δεν νοιάστηκε ποτέ, και πολύ χειρότερα, αδιαφόρησε παντελώς , χωρίς να την απασχολεί σε τίποτα αν με την αποχώρησή της αφήσει πίσω συντρίμμια και αποκαίδια!!

Είναι προφανές ότι άμα δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα άμεσα και δυναμικά, βιάζοντας καταστάσεις και πολιτικές, θα γίνουμε μάρτυρες μιας πορείας θανάτου του τόπου σε όλα τα επίπεδα!!

Ο μόνιμος γνώριμος ήχος που θα μας συνοδεύει θα είναι αυτός της καμπάνας όταν σημαίνει αναγγέλλοντας τον θάνατο κάποιου πολίτη.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της συμφοράς που άρχισε ήδη να πλήττει τον τόπο μας , αρκεί να επισημάνουμε ότι και από όσους απογράφηκαν στον Δήμο Ελασσόνας τα 2/3 πιθανότατα θα είναι ηλικιακά γέροι!!!

Θα είναι από 50 ετών και άνω στην πορεία προς την συνταξιοδότηση!!

Άλλωστε έγινε συνείδηση στους περισσότερους από εμάς, ότι οι ποιο πολλοί γνωστοί μας ευρίσκονται στο κοιμητήριο παρά στην ζωή!!

Μακάβριο το σημερινό μας θέμα, ωστόσο αληθινό, και μας θέτει μπροστά σε ευθύνες ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και να θέσουμε τις βάσεις για να δώσουμε ζωή στον τόπο και όχι θάνατο και δυστυχία.

Ισως σε κάποιους να φαντάζει υπερβολική η ανησυχία μας που έτσι και αλλοιώς βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, ωστόσο αν επιχειρήσουν να μελετήσουν την πορεία, την ιστορία αυτού του τόπου θα διαπιστώσουν ότι μάλλον πολύ…ευγενικοί είμαστε!!

Σχετικές δημοσιεύσεις