‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

Με την στάση τους πρόσβαλλαν Δημοτικό Συμβούλιο και Δημότες!!

  ‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΤΥΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΟΥ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΤΟ!!

` ‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

Του Απόστολου Βάλλα.

Είπε κανείς κάτι για τον τόπο…δεσμεύτηκε το κλιμάκιο για κάτι;

 Βεβαίως και ΟΧΙ!!

Εδώ ταιριάζει η λαική παροιμία…τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα…και η ζωή στον δυστυχισμένο ελέω εξουσίας τόπο μας, συνεχίζεται και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ελασσόνας με αφορμή την επίσκεψη Αυγενάκη, καταδεικνύει το στημένο σώου των εντυπώσεων!!

θέλουμε να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ο Υπουργός θα έμεινε ευχαριστημένος από το φαγητό που του πρόσφεραν οι …κολλητοί του, και αν μη τι άλλο θα λέει και κάτι καλό…εις τα Αθήνας…ότι ναι ωρέ, εκεί στον ξεχασμένο τόπο, στην Ελασσόνα, έχει καλό φαγητό.

‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

Άντε μωρέ και εις ανώτερα…κουβαλήστε και τους υπόλοιπους ταίστε τους, αλλά τα έξοδα να τα βάλετε από την τσέπη σας, δεν φανταζόμαστε ότι το τραπέζι το πλήρωσε ο Δήμος Ελασσόνας, όχι τίποτ άλλο δηλαδή, απλά το λέμε γιατί είστε κoλλητοί…αντε βρέ, απολαύστε… και την ανακοίνωση του Δήμου, είναι τόσο αποκαλυπτική που τους εκθέτει τελικά όλους…

«Επίσκεψη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και υφυπουργών στο Δήμαρχο Ελασσόνας

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Δημαρχείο, ο κ. Γάτσας είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τον Υπουργό Λ. Αυγενάκη και τους Υφυπουργούς Στ. Κελέτση και Δ. Σταμενίτη στην Ελασσόνα και να τους παρουσιάσει τα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο σε σχέση με τον αγροτικό τομέα.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και συμμετείχε στη συνέχεια στην κοινή σύσκεψη του υπουργικού κλιμακίου με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Το συντονισμό της σύσκεψης είχε ο νέος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Νικ. Παλάσκας.»

‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ TOYΔΗΜΑΡΧΟY!!

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας και αφού οι…κολλητοί ήρθαν είδαν έφαγαν και έφυγαν,ο επικεφαλής της μείζονος πλειονοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μπίζιος Αθανάσιος έθεσε ένα εύλογο ερώτημα στον Δήμαρχο λέγοντάς του…την Παρασκευή κ. Δήμαρχε επισκέφτηκε την πόλη μας με το επιτελείο του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο.

‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

Η πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι η συνάντηση θα ήταν μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Υπουργού.

Την επόμενη ημέρα πληροφορηθήκαμε, ότι σε αυτή την συνάντηση δεν ήταν μόνο ο Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, αλλά είσασταν και εσείς παρών όπως έπρεπε με σχεδόν όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ποιος ήταν ο λόγος που εμείς δεν κληθήκαμε να είμαστε παρόντες στην σύσκεψη γιατί θεωρούμε ότι με αυτή την ενέργεια ήταν σα να ήταν απόντες οι μισοί δημότες της Ελασσόνας.

Θέλω να μου απαντήσετε με πλήρη ειλικρίνεια κ. Δήμαρχε,περιμένω απάντηση και από τον κ. Παλάσκα ο οποίος είναι Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό για την επίσκεψη του Υπουργού.

             ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Εμείς Είμαστε πάντα θετικοί στις επισκέψεις που γίνονται στον Δήμο μας πόσο μάλλον στο Δημαρχείο,και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γι αυτό όταν ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη που θα έκανε εδώ το Υπουργικό επιτελείο είμασταν θετικοί στο να διαθέσουμε την αίθουσα για να γίνει η σύσκεψη του επιτελείου με τους κτηνοτρόφους που είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ήταν χαρά μας που στην πόλη μας θα ερχόντουσαν άνθρωποι από΄όλη την Θεσσαλία γιατί είναι ένα Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από μέλη από όλη τη Θεσσαλία και θα συναντούσαν εδώ στην Ελασσόνα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούσαν.

Από κεί και πέρα κανείς δεν εκβίασε, από εμάς εννοώ,κανείς δεν εκβίασε το Διοικητικό Συμβούλιο να μας προσκαλέσει, προσωπικά ή να προσκαλέσει οποιονδήποτε άλλον στην αίθουσα του Δ.Σ.

Εμείς τους διαθέσαμε την αίθουσα και μπορούσαν να προσκαλέσουν όποιον εκείνοι έκριναν καλύτερα, και,προφανώς και γώ ήμουνα ένας από τους προσκεκλημένους, ανεξαρτήτως του ότι ζήτησα όταν μπήκε ο Υπουργός στο Δημαρχείο, στο κτίριο να επισκεφτεί και το γραφείο μου για να μιλήσουμε λίγα λεπτά κατ ίδίαν και να του δώσω και ένα αναμνηστικό δώρο.

Πάντως δεν ήταν αυτός ο στόχος, ούτε να έρθει να τον χαιρετήσω προσωπικά, ούτε να του δώσω δώρο.

Το θέμα ήταν να ακούσει εδώ την Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και να λύσει θέματα τα οποία άγγιζαν την Ομοσπονδία.

Προφανώς η Ομοσπονδία έκρινε, δεν ξέρω ποιο από τα μέλη, ο Πρόεδρος ή κάποιο από τα μέλη έκρινε ότι πρέπει να προσκαλέσει και κάποια από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που έκρινε ότι είναι πιο κοντά σε κάποιον από τους παρισταμένους, που ήταν ο Δήμαρχος, που με κάλεσαν όπως σας είπα να παρευρεθώ στην συνάντηση.

Από κεί και πέρα νομίζω ότι, δεν μπορώ προσωπικά να κατηγορήσω κανέναν για το αν προσκλήθηκαν οι βουλευτές οι τάδε και δεν προσκλήθηκαν οι άλλοι βουλευτές, ούτε γιατί προσκλήθηκαν οι δείνα δημοτικοί σύμβουλοι και όχι οι επόμενοι.

Εάν ήταν στο χέρι μου και αν ήταν στην δική μου διάθεση να τους προσκαλέσω όλους.

Από την στιγμή που ήταν μια θεματική σύσκεψη προφανώς είχε να κάνει με την πρόσκληση που απηύθυναν, δεν ξέρω πού.

Και κλείνοντας να πώ ότι η παρουσία μας εδώ δεν ήταν για να μεταφέρουμε στον Υπουργό προσωπικές θέσεις και απόψεις, ήτανε καθαρά εθιμοτυπική, ήτανε για να του απευθύνουμε ένα καλωσόρισμα και να μπορέσει έτσι άνετα να μιλήσει με τους υπόλοιπους της σύσκεψης.

Άλλωστε κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου και κανένας Αντιδήμαρχος δεν πήρε τον λόγο για να απευθυνθεί πλήν του κ. Παλάσκα ο οποίος έχει και την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Δεν παρίστατο εδώ ως Αντιδήμαρχος αλλά ως μέλος της Ομοσπονδίας, και δευτερευόντως ως Αντιδήμαρχος.

Άρα να απευθύνετε την ερώτηση στην Ομοσπονδία και στο Διοικητικό Συμβούλιο που έκρινε ενδεχομένως για λόγους τάκτ ότι αφού έρχεται ο Υπουργός στο Δημαρχείο, δίπλα στο γραφείο του Δημάρχου, καλό θα ήταν να είναι ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του εδώ. Φχαριστώ»

Μένουμε ενεοί, άφωνοι με την απάντηση του Δημάρχου, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί,σε εκείνο που θα σταθούμε και θα θέσουμε ένα ρητορικό ερώτημα καθώς η απάντηση ήδη έχει δοθεί από την στάση που επέδειξαν όλοι τους…αλήθεια, θα έχει πολλές φορές την δυνατότητα ο Δήμαρχος να συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο;

Δεν ήταν μια καλή ευκαιρία να θέσει τα προβλήματα του τόπου υπ όψιν του Υπουργού;

Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, είναι και αυτά των γεωργών αλλά και γενικότερα του τόπου.

Θα πείτε τώρα….ε καλά και που θα τα έθετε υπ΄οψιν του υπουργού, θα άλλαζε και τίποπα;

Όχι λέμε και εμείς, όμως ο Δήμαρχος θα έπραττε αυτό που θα μπορούσε και ήταν δυνατόν στην συγκεκριμένη στιγμή, δηλαδή δεν έπραξε ούτε κάν το αυτονόητο, δεν μπήκε στον κόπο να…κουράσει τον υπουργό να τον κάνει να υποστεί το…μαρτύριο να ακούσει τα χάλια του τόπου, εκτός βέβαια και για τον Δήμαρχο δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα οπότε και δεν συνέτρεχε λόγος να πεί ότιδήποτε!!

Επίσης να επισημάνουμε την αναντιστοιχία της απάντησης του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ανακοίνωση που το γραφείο έδωσε στην δημοσιότητα… Ο Δήμαρχος Ελασσόνας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και συμμετείχε στη συνέχεια στην κοινή σύσκεψη του υπουργικού κλιμακίου με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Το συντονισμό της σύσκεψης είχε ο νέος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Νικ. Παλάσκας.»

Το συντονισμό για την σύσκεψη τον είχε ο κ. Παλάσκας, ο Νέος Αντιδήμαρχος, ή ως μέλος μιας άλλης οργάνωσης…συνεννοηθείτε τουλάχιστον, μην εκτείθεστε.

‘Ήλθαν,είδαν τους κολλητούς τους,έφαγαν και έφυγαν!!

           Τουρίστας ο Αυγενάκης!!!

Άντε να δεχθούμε  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο το έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι ο Υπουργός σε αγαστή συνεργασία με Αντιδήμαρχο και Δήμαρχο…να γράψει και στα παλαιά των υποδημάτων του τους Συμβούλους της μείζονος Μειοψηφίας που στηρίχθηκαν από το κόμμα του, να γράψει και την τοπική Οργάνωση της Ν.δημοκρατίας, τους βουλευτές του Νομού, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών;

 Μάλλον για φαγητό ήρθε ο Υπουργός και για να φωτογραφηθεί με τους κολλητούς του, αλλιώς δεν εξηγείται, αφού ούτε καμία ανακοίνωση λάβαμε εμείς τουλάχιστον ως εφημερίδα και από την Ομοσπονδία των κτηνοτρόφων!!

Προφανώς στην Ελλάδα όλα βαίνουν καλώς, ειδικά τώρα με τον κ. Αυγενάκη στο τιμόνι του Υπουργείου που τα λύνει όλα…φαντασθείτε στην Ελασσόνα όλα είναι λυμένα…ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη στην Γαλλία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Γερμανία και σε όλα τα κράτη οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι βρίσκονται στους δρόμους μαχητικά και αποφασισμένοι να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να τους εξοντώσουν!!

Η λύση των προβλημάτων για τον Γεωργοκτηνοτροφικό κόσμο της Ελλάδας συνετελέσθη στην Ελασσόνα πρίν λίγες ημέρες…αντε μωρέ και τα στελέχη αυτά που έλυσαν τα προβλήματα μαζί με τον Υπουργό να τα στείλουμε και εις τα Ευρώπας για να μην τυραννιούνται άδικα οι άνθρωποι…

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις