ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.

ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.

ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.

                              Θα φτάσουμε ως το τέλος

Για προσωπικά οφέλη συνέπραξαν σε μια απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ!!!

Δέχομαι απειλές- ζητήθηκε από τον Εισαγγελέα να γίνει άρση του απορρήτου στο τηλέφωνο μου.

ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.

Σε μια συνέντευξη- κατάθεση ψυχής ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ιωάννης Ζαρλαδάνης μιλά στην ekdosi.gr για όλους και για όλα σε ότι αφορά την απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ όπως την χαρακτηρίζει του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, των (20) Δημοτικών Συμβούλων από τους (41) που το συγκροτούν να παραχωρηθούν ακόμα (50) στρέμματα.( 30) στην Κοινότητα Μεσοχωρίου και (20) του Αμουρίου, στην επιχείρηση ΒΑΚΡΕΛ, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τις δύο Κοινότητες.

Μιλά για τους λόγους που οδήγησαν κάποιους να λάβουν αυτή την απόφαση, για τις επιδιώξεις του επιχειρηματία,για την στάση των Δημοτικών Συμβούλων και την αθέτηση των δεσμεύσεων του δίδυμου της εξουσίας Γάτσα-Καρανίκα,για την ρύπανση, για την Εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, για την ανάπτυξη που ποτέ δεν έφτασε στο χωριό, για την εκ του πονηρού μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής,για τις απειλές που δέχεται, για τον αγώνα που ξεκίνησαν για την δικαίωση, ακόμα και αν χρειαστεί να φθάσουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, απαντώντας στις ερωτήσεις του εκδότη κ. Βάλλα.

α) κ. Πρόεδρε μήνες τώρα η περιοχή και το σύνολο των κατοίκων των χωριών Μεσοχωρίου και Αμουρίου και όχι μόνο, βιώνουν μια αναστάτωση που προκάλεσε αίτημα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή χρόνια για παραχώρηση και άλλης δημοτικής γής για την επέκταση των δραστηριοτήτων του, και , την αποδοχή του αιτήματος από την Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα παρά την αντίθετη θέση σχεδόν του συνόλου των κατοίκων.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Δυστυχώς, μπελά στο κεφάλι μας δεν είχαμε και δυστυχώς τον βρήκαμε κ. Βάλλα με την περίπτωση του Σφαγείου της ΒΑΚΡΕΛ… η αν θέλετε με την διπλή επωνυμία  όπως έχει και ως (Φάρμα Ελασσώνας ).

Από την ώρα που δόθηκαν τα (30) στρέμματα κοινοτικής έκτασης πριν (25) περίπου χρόνια έχοντας ως μοναδικό σκοπό την δημιουργία σύγχρονου σφαγείου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος αλλά και να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων,βιώνουμε μια πραγματικότητα ζοφερή που δυστυχώς απειλεί να καταστρέψει την Τοπική Οικονομία.

 Δυστυχώς για εμάς… άνοιξε η όρεξη των επιχειρηματιών,τόσο του πρώτου όσο και του σημερινού για απόκτηση περισσοτέρων  στρεμμάτων κάθε φορά που ετίθετο το θέμα!!

Σε τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν στρεμματικες εκτάσεις με  αποκορύφωμα το αίτημα του σημερινού, που ζήτησε ακόμα(50) στρέμματα,(30) από το Μεσοχώρι και (20) από το Αμούρι.

Έχει σκοπό να κατασκευάσει σταυλικές εγκαταστάσεις στην Κοινοτική έκταση του Μεσοχωρίου, parking  και διοικητήριο στα (20) στρέμματα στην έκταση του Αμουρίου.

Δυστυχώς στο αίτημα του επιχειρηματία, για πρώτη φορά βρέθηκαν (20) Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν θετικά, από τους (41) που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, με συνέπεια να …περάσει η πρόταση του Δημάρχου και να γίνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,τόσο μεγάλη πλειονοψηφία!!

Δυστυχώς  κάποιοι δεν μπήκαν ούτε στον κόπο να κάνουν ένα τηλεφώνημα, (11) παρακαλώ δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, γνωρίζω για τον οφθαλμίατρο κ. Καριπίδη ότι υπήρχε σοβαρός λόγος υγείας,ίσως και για κάποιους άλλους ενδεχομένως να υπήρχε και να μη συμμετείχαν,είτε λόγω αδυναμίας σύνδεσης στο διαδίκτυο, ωστόσο αν ήθελαν, υπήρχε το τηλέφωνο και θα μπορούσαν να εκφράσουν την θέση τους και φυσικά να ψηφίσουν είτε θετικά είτε αρνητικά,κατά συνέπεια δεν θεωρούνται όλοι δικαιολογημένοι.

β) Σας κατηγορούν ότι με την στάση σας, εμποδίζεται την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ποια είναι η δική σας θέση;

Δεν ξέρω κ. Βάλλα ποιοι με κατηγορούν όπως είπατε και δεν με νοιάζει διότι  πράττω το σωστό, αυτό που πιστεύω, αυτό που λέει η συνείδησή  μου, και αγωνίζομαι για το αυτονόητο, γι αυτό που θα έπραττε κάθε έντιμος πρόεδρος, κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και δεν είναι τίποτ άλλο από το να αγωνίζεται  για τα συμφέροντα  του χωριού του και γι αυτό που ζητά το σύνολο των κατοίκων!!

Όλοι θέλουμε την ανάπτυξη και παλεύουμε γι αυτό, αρκεί όλος αυτός ο αγώνας να συμπορεύεται με τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινωνίας, αλλοιώς τι νόημα έχει;

γ)Σε ποιόν ανήκει αυτή η γή;

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτή η έκταση είναι Κοινοτική είναι  μοιρασμένη με διανομή από το 1929 σε (109)  δικαιούχους κατοίκους του Μεσοχωρίου για χρήση βοσκής των ζώων.

Καλή η επιχειρηματικότητα όπως  προανέφερα  αρκεί να γίνεται με κανόνες και σεβασμό στην Τοπική Κοινωνία και όχι σε βάρος της.

δ)Από την μέχρι σήμερα παρουσία της επιχείρησης στην περιοχή σας, ποια ήταν τα οφέλη, πόσες θέσεις εργασίας προέκυψαν και πόσοι συμπολίτες σας προσελήφθησαν;

Γιά να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση μέχρι σήμερα, μετά από (25) χρόνια επιχειρηματικής δράσης, της εν λόγω επιχείρησης και ποια τα οφέλη που αποκόμισε οΤόπος και η Τοπική Κοινωνία.

Όταν παραχωρήθηκε η έκταση αυτή υπήρξαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις από τον επιχειρηματία πως το 50% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης θα καλύπτεται από κατοίκους της Κοινότητας  Μεσοχωρίου.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Απο τους (60)με(70) περίπου εργαζόμενους που απασχολεί η επιχείρηση, πότε (8) και πότε (10) είναι κάτοικοι του  Μεσοχωρίου, αυτή είναι η ανάπτυξη στον τόπο μας!!

Για ποιες λοιπόν θέσεις εργασίας,και για ποια οφέλη κάνουν λόγο κάποιοι; Μήπως για τον χώρο στάθμευσης; Να προσληφθεί ένας παρκαδόρος;

Η τάχα για το βιοαέριο που επαρκούν,τρείς έως τέσσερις εργαζόμενοι και μάλιστα χρειάζεται να είναι και εξειδικευμένοι!!

Μας έταξαν… λαγούς με Πετραχείλια  μέχρι που μας υποσχέθηκαν  τηλεθέρμανση για το Μεσοχώρι δήθεν από την μονάδα του βιοαερίου.  Για να συμβεί όμως αυτό, να παρέχεται τηλεθέρμανση στο χωριό χρειαζόταν τρεις φορές… μεγαλύτερη άδεια κάτι που δεν είναι εφικτό!!

Υπήρξε μεγάλος εμπαιγμός και ένα κακό timing από την πλευρά των ανθρώπων του επιχειρηματία ίσως και του ίδίου.

ε)Η επιχείρηση τήρησε τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις ή δημιούργησε προβλήματα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος;

ΙωάννηςΖαρλαδάνης: η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα προσέβαλλε την Τοπική Κοινωνία-έλαβε μια απόφαση κάκιστη, απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.αυτό που βλέπετε στην φωτόγραφία είναι απόβλητα της επιχείρησης που χύνοναι στον Τιταρήσιο ποταμό!!

Είναι προτιμότερο να ρωτήσετε τις υπηρεσίες  που είναι αρμόδιες, καθώς θέλουμε και εμείς διακαώς να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν, αφού είμαστε αυτοί που βιώνουμε την πραγματικότητα.

Στ)Θεωρείτε ότι η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα σεβάστηκε την θέληση των κατοίκων ή τους αγνόησε;

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν επέδειξε κανένα σεβασμό στην  απόφαση της Τοπικής Κοινωνίας, ούτε στον θεσμό που την εκπροσωπεί, το Τοπικό Συμβούλιο, και στην κυριολεξία τους αγνόησε παντελώς!!

ζ)Εσάς, τον Πρόεδρο, και τους εκλεγμένους Τοπικούς Συμβούλους, σας αντιμετώπισε όπως προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ή σας περιφρόνησε;

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις και των δυο, Γάτσα και Καρανίκα για…  δυνατά Τοπικά Συμβούλια αλλά και για στήριξη  αυτών… πήγαν περίπατο.

Όχι μόνο δεν σεβάστηκε η Δημοτική Αρχή την απόφαση – γνωμοδότηση που ήταν αρνητική στο αίτημα για παραχώρηση και άλλης Δημοτικής έκτασης στον επιχειρηματία, αντίθετα…ισοπέδωσε στην κυριολεξία τον θεσμό προσβάλλοντας  τόσο την Τοπική Κοινωνία όσο και τον… δικό της  Πρόεδρο.  

Όταν έχεις κοινούς αγώνες, φιλίες και μια διαδρομή αρκετών χρόνων  με κάποιους στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση,  και αποδεικνύεται ότι δεν τιμούν τον λόγο τους, τις δεσμεύσεις τους,  δεν σέβονται εσένα που συμπορεύτηκες και αγωνίστηκες μαζί τους,  ούτε την  απόφαση των χωριανών σου μπορείς απλά να νιώσεις τον κατήφορο και την ξεφτίλα γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά τα κάνουν καθαρά για προσωπικά συμφέροντα!!

 Είναι κρίμα όμως γιατί σε κάποια στιγμή  θα… τελειώσουν τα συμφέροντα,όπως… τελείωσε και η εκτίμηση μου,οι πληγές όμως   μένουν!!

Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα κ.Βάλλα  για να εκλεγεί αυτή η Δημοτική αρχή και κατάφεραν δυστυχώς οι… δικοί μου άνθρωποι, οι συναγωνιστές μου να με κάνουν να ντρέπομαι να κοιτάξω  στα μάτια τους συγχωριανούς μου.

 Άλλα είχαμε υποσχεθεί και για άλλα δεσμευθήκαμε προεκλογικά,  δυστυχώς όμως άλλα έπραξαν και έκαναν ακριβώς το αντίθετο!!

η) Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες; Η απόφαση των Τοπικών Συμβουλίων εισακούσθηκε; Τήρησε η Δημοτική Αρχή την προεκλογική της δέσμευση για τον αυτόνομο ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων, ή την ξέχασε;

Το θέμα είχε τεθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου του 2020, το οποίο ωστόσο αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

Αξίζει όμως να σας πω πως, το…έκοψε και το έραψε στα μέτρα της η Δημοτική Αρχή το όλο θέμα μετά την συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία του ίδίου και του αντιδημάρχου κ. Δραγατσικη με τον επιχειρηματία κ. Κασίδη και ενός νομικού συμβούλου του, με την συμμετοχή την δική μου ως προέδρου της Κοινότητας και των  Κοινοτικών συμβούλων κ. Αργυροπούλου και Σλίκα.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ανακάλεσε το αίτημα του ο κ. Κασίδης λέγοντας πως ήταν λάθος διατυπωμένο,επισημαίνοντας πώς δεν τον ενδιαφέρει η στρεμματική αυτή έκταση για βιοαέριο για τον λόγο πως με (6) στρέμματα καλύπτεται και αυτά τα έχει μέσα στον δικό του υπάρχοντα χώρο.

 Δυστυχώς και χωρίς να υπάρχει καινούργιο αίτημα του επιχειρηματία η Δημοτική αρχή είχε προαποφασίσει να κάνει πράξη την επιθυμία του δείχνοντας πως πιέζεται άπό άλλα κέντρα εξουσίας και επανήλθε εκ του πονηρού εν  μέσω Κορωναιου δια περιφοράς…κόβοντας και ράβοντας το αίτημα του επιχειρηματία, αλλάζοντας τάχα την χρήση, αντί για σταυλικές εγκαταστάσεις ,να χρησιμοποιηθεί για βιοαέριο!!

Πόσο κωμικό και πόσo άκυρο,όταν ο επιχειρηματίας στην συνάντηση είπε πως τον χώρο για το βιοαέριο τον διαθέτει ήδη!!

Εκτός αυτού επισήμανε πως οι συντελεστές δόμησης… στένεψαν πολύ  λόγω των περισσότερων εργασιών που έγιναν μέσα στην Φάρμα Ελασσόνας και τον ενδιέφεραν και άλλα μέτρα, ωστόσο η μεγάλη του  επιθυμία ήτο οι σταυλικές εγκαταστάσεις.

Αξίζει να τονίσω πως όλα όσα ο επιχειρηματίας ζητούσε μπορούσαν να γίνουν στον ήδη υπάρχοντα χώρο δυστυχώς όμως περισσότερα από (10) στρέμματα τα χρησιμοποίησε για δημιουργία σταυλικών εγκαταστάσεων, πάχυνσης παρακαλώ!!

Τελικά μας ενδιαφέρει το βιοαέριο η όχι;Ποσό κραυγαλέο!! Πόση σκοπιμότητα;

Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό θέμα επιχείρησαν και το…πέρασαν            στα σκοτεινά εκ του πονηρού!! 

Ανάθεμα κι αν το γνώριζε κανείς,ανάθεμα κι αν ήξερε τι συμβαίνει.

Όλο στημένο,δυστυχώς!!

Στην συνέχεια αναβλήθηκε πάλι και στον συντομότερο χρόνο το έθεσαν εκ νέου με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και τους… βόλεψε μια χαρά!

Τα κατάφεραν!!

Η πρόταση έλαβε (20) ψήφους υπέρ από τους (41) που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, τόσο Δημοκρατικά!!

θ)  Έντονες είναι οι φήμες ότι άσκησε έντονη πίεση ο Περιφερειάρχης στην Δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει το αίτημα της επιχείρησης. Έχετε εικόνα για όσα ακούγονται; Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

Ναι, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για μια τέτοια κατάσταση,  επιφυλάσσομαι όμως για την ώρα να πω κάτι περισσότερο, θέλω να μιλήσω και με τον ίδιο τον περιφερειάρχη κατ ίδιαν και αν όντως συμβαίνει αυτό θα είναι δυστυχώς μια πολύ κακή και άτυχη πράξη της Περιφέρειας και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες  τους.

Αυτό όμως κ. Βάλλα σε καμία περίπτωση δεν… απαλάσσει την Δημοτική  αρχή γι αυτή της την πράξη.

ι) Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις σε εσάς προσωπικά, έως και απειλές να σταματήσετε τον αγώνα που κάνετε ενάντια στην παραχώρηση και άλλης δημοτικής γής. Μπορείτε να μας πείτε τι είδους απειλές και εκβιασμοί είναι και από πού προέρχονται;

Θα σάς πώ ΝΑΙ, είναι ένας αγώνας  που  αφορά  και στην μόλυνση  του  Τιταρήσιου.

 Για την ώρα όμως τίποτα περισσότερο διότι η υπόθεση είναι στα χέρια του αρμόδιου  εισαγγελέα και είναι σε εξέλιξη η έρευνα, ενώ ζητήθηκε να γίνει και άρση του απορρήτου στο τηλέφωνο μου.

ια) Με την πρόταση του Δημάρχου για παραχώρηση γης συντάχθηκαν εκτός από Δημοτικούς Συμβούλους της συγκυβέρνησης και σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης, (2) τον αριθμό και κάποιοι…κρύφτηκαν. Ποια είναι η εκτίμηση σας;

Με ρωτάτε να σας πω  την  γνώμη  μου για τους δυο συμβούλους της αντιπολίτευσης   που στήριξαν  την απόφαση  υπέρ της εκμίσθωσης  τον κ.Λέκκα και την κ. Ζηρδέλη.

Καλόν είναι να ρωτήσετε τον κ. Ευαγγέλου που είναι αρχηγός της παράταξης και ενώ η θέση του συνδυασμού  (αλλάζουμε) είναι κατά της εκμίσθωσης σεβόμενος την απόφαση,γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου, αυτοί έπραξαν το αντίθετο.

Ίσως είναι η περίπτωση τα… μεγάλα ανοιχτά μυαλά όπως και οι άλλοι !!

Αν γνώριζαν πόσο μεγάλο κακό θα προκαλέσουν όλοι όσοι το ψήφισαν ίσως και να λειτουργούσαν διαφορετικά και με περισσότερη υπευθυνότητα σεβόμενοι την Τοπική  Κοινωνία.

Κάποιοι δυστυχώς δεν ξέρουν που ακριβώς είναι η ΒΑΚΡΕΛ η ή ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΩΝΑΣ και τι ακριβώς είναι αυτή η επιχείρηση.   Δυστυχώς όμως από κάποιους τέτοιους διαμορφώνονται καταστάσεις, και από τέτοια λάθη… πληρώνουν αμαρτίες  οι Τοπικές Κοινωνίες .

Σωστό είναι να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ποιοι είναι οι (11) που δεν  συμμετείχαν στο συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη:

1) ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 2)ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 3)ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4)ΜΟΥΤΖΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΒΑΙΑ

5)ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

6)ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

7)ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

8)ΠΙΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

9)ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10)ΣΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11)ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως θα ήταν σωστό και πρέπον ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που του αντιστοιχεί σε τέτοιες περιπτώσεις που οι αποφάσεις είναι κρίσιμες.

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δεν κρύβουν τη χαρά τους κάποιοι σύμβουλοι  που τα κατάφεραν και πέρασε το θέμα!!

Να χαιρόσασταν αγαπητοί μου όταν ένα τόσο σοβαρό θέμα θα είχε την στήριξη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Κοινότητας αλλά και της Τοπικής Κοινωνίας που έχει έναν λόγο παραπάνω απ’ τον καθένα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ.

ιβ)Ακούγονται πάρα πολλά και για προσπάθεια που καταβάλλεται από εταιρείες τοποθέτησης φωτοβολταικών συστημάτων να τους παραχωρηθούν κάποιες χιλιάδες στρεμμάτων δημοτικής γής. Γνωρίζετε κάτι, και αν ναι , τι ακριβώς;

Ναι, αλήθεια είναι και το θεωρώ λογικό αφού υπάρχουν προγράμματα  επιδοτούμενα που αγγίζουν το 85 % της δαπάνης και ψάχνουν φτηνές λύσεις εκμίσθωσης.

Εγώ έχω στα χέρια μου αίτημα από δυο επώνυμες  μεγάλες  εταιρίες πανελλαδικής εμβέλειας, για  παραχώρηση  έως  και (5) χιλιάδων στρεμμάτων, ίσως και να κατέθεσαν τα αιτήματα τους και στον Δήμο Ελασσόνας.

Επίσης αξίζει να πω πως υπάρχει πληθώρα ενδιαφερομένων και πολλών μικρών επιχειρήσεων.

ιγ) Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο των ερωτήσεων κ. Πρόεδρε μπορείτε να μας πείτε μέχρι που είστε διατεθειμένοι να φτάσετε, αν η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα υλοποιήσει την απόφαση της να ικανοποιήσει το αίτημα του επιχειρηματία;

Δημιουργήθηκε επιτροπή αγώνα  με συμμετέχοντες όλους τους πρώην   Προέδρους και όχι μόνο.

Ο αγώνας μας είναι κοινός μαζί με την Κοινότητα Αμουρίου και με την δική τους Επιτροπή Αγώνα, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την δικαίωση.

Έχει γίνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για να προσβάλουμε την απόφαση, επίσης ζητήσαμε την στήριξη νομικών για την κάθε κίνηση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, και είμαστε αποφασισμένοι  να το πάμε όσο μακριά  και να χρειαστεί για να δικαιωθούμε.

Δεν σταματήσαμε όλον αυτόν τον καιρό να έχουμε  τις επαφές μας με διάφορους… κύκλους και αυτό θα συνεχιστεί.

Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 500 υπογραφές κατοίκων εναντίον της απόφασης των (20) Δημοτικών Συμβούλων, μιλάμε για ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 92%!!

Όπως έχω ξαναπεί θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας  φτάνοντας μέχρι και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αν εκτιμήσουμε πως πρέπει να φθάσει ακόμα και στο Ευρωπαικό δικαστήριο το θέμα θα πάμε και εκεί!!

Επίσης είμαστε αποφασισμένοι,τα μέλη και των δυο Κοινοτικών Συμβουλίων Μεσοχωρίου και Αμουρίου όταν αυτό κριθεί αναγκαίο μετά και από την σύμφωνη γνώμη των νομικών μας να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας στο Πρωτοδικείο.

Επιτρέψτε με κ. Βάλλα να…κλείσω αυτή την συνέντευξη με τις παρακάτω σκέψεις…είναι πολύ άσχημο να ψηφίζει για τα θέματα του Μεσοχωρίου ο δημοτικός σύμβουλος απ’ το Λιβάδι η απ’ την Κρανέα η και αντίστοιχα.

Είναι στα μείον του Καλλικράτη και ορισμένοι το κάνουν χρήση αυτό για να Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς!

Καλύτερη εικόνα πάντα έχουν αυτοί που ζουν στα χωριά τους και θάπρεπε να είναι αυτονόητο να σεβόμαστε, αν μη τι άλλο τις αποφάσεις τους

Δεν κατάλαβε δυστυχώς κανενας από τους Δημοτικούς  Συμβούλους που ψήφισε υπέρ της εκμίσθωσης ποσό κακό θα προξενήσει στην Τοπική Κοινωνία

Δεν το έπραξαν επειδή το θεώρησαν σωστό,αλλά εξαρτώμενοι και ελεγχόμενοι από ένα σύστημα Δημαρχοκεντρικο, δυστυχώς για προσωπικά οφέλη συνέπραξαν σε μια απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ!!!

Δεν τιμά κανέναν αυτή η στάση,τους περισσότερους τουςγνωρίζω προσωπικά και έχω απογοητευτεί στον μέγιστο βαθμό.

Αναρωτιέμαι αν είχαν τα κότσια να λάβουν μια τέτοια απόφαση για το δικό τους χωριό, θάθελα πολύ να τοποθετηθούν δημόσια!!

Τέλος,θεωρώ όχι απλά μια άτυχη στιγμή αυτή την απόφαση της δημοτικής αρχής Γατσα Καρανικα αλλά μια απόφαση κάκιστη  απαράδεκτη έως και εγκληματική για την περιοχή μας.

Εύχομαι καλό κουράγιο σ όσους επέλεξαν και ψήφισαν να παραχωρηθεί η έκταση στον επιχειρηματία,όσο για εμάς, τους κατοίκους του Μεσοχωρίου και του Αμουρίου,κατάφεραν να μας κάνουν ποιο δυνατούς και αποφασισμένους στον δίκαιο αγώνα μας, δίνοντας μόνο μια υπόσχεση…θα φτάσουμε ως το τέλος!!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις