Κάνουν λόγο για σκάνδαλο και κουκούλωμα !!

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΞΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ –ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!! ΠΟΙΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ; ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ…

Κάνουν λόγο για σκάνδαλο καικουκούλωμα

                        

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΥΛΟΤΟΜΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΞΥΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;

Απίστευτα είναι ‘οσα συμβαίνουν στο δάσος της …Οξυάς , χρόνια τώρα. Υπάρχει προφανώς κάποιο κύκλωμα ανθρώπων που κάθε χρόνο υλοτομεί παράνομα εκατοντάδες τόνους στο δάσος της Οξυάς, και φυσικά καρπώνεται το οικονομικό όφελος το οποίο προκύπτει!!

Φέτος μετά τα συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, της ΕτΕ κινητοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Καλιακούδας ο οποίος όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Ιουλίου 2020 μετά από ερώτηση του κ. Ευαγγέλου… « το δασαρχείο βρήκε αρκετούς τόνους κομμένα ξύλα, δεν έκανε ανακοίνωση δυστυχώς τις προηγούμενε φορές  ως όφειλε για την δημοπράτηση των ξύλων, και φέτος βρήκε ξανά πολλούς τόνους κομμένα ξύλα και θα φωνάξω εγώ ο ίδιος αύριο στο χωριό για την δημοπρασία ,

 υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι στο χωριό που ήθελαν να λάβουν μέρος στην δημοπρασία και με πίεζαν καθημερινά.

 Αναγκάστηκα για την αποφυγή της παράνομης κοπής να ζητήσω την καλύτερη εποπτεία και αστυνόμευση καθ όλο το έτος από το Δασαρχείο.»

Υπενθυμίζουμε το έγγραφο το οποίο απέστειλλε ο Αντιδήμαρχος κ. Καλιακούδας στο οποίο κάνει λόγο για… «την αποφυγή της ανεξέλεγκτης και «ευνοικά» παράνομης κοπής δένδρων του δάσους της Οξυάς…»

Παραθέτουμε το έγγραφο:

Το θέμα το έφερε για συζήτηση στο Δ,Σ ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Νίκος Ευαγγέλου και ουσιαστικά τόσο ό Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν το θέμα!!

Στην Κρανέα είναι γνωστό ποιος όλα αυτά τα χρόνια  έπαιρνε τα παράνομα ξύλα ,χωρίς να ανακοινώνεται από το Δασαρχείο ως όφειλε η διαδικασία της δημοπρασίας για να μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, και προφανώς ο Αντιδήμαρχος με τον όρο …ευνοικά που χρησιμοποίησε να φωτογράφιζε συγκεκριμένα πρόσωπα!!

Όπως μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι του χωριού και στην δημοπρασία που έγινε για πρώτη φορά , δεν πρόλαβαν όσοι ενδιαφέρονταν να λάβουν μέρος γιατί πολύ απλά, η ανακοίνωση έγινε χθές και η δημοπρασία την ίδια ‘ωρα!!

Επίσης οι κάτοικοι λένε ότι το πρόσωπο που πάντα παίρνει τα ξύλα είναι το ίδιο και μάλιστα στην παρούσα φάση εκπροσωπεί και το χωριό αφού είναι εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Δημάρχου!!

Εκπληξη προκαλεί η ελαφρότητα και η σπουδή τόσο του Δημάρχου όσο και του Αντιδημάρχου να προσπεράσουν το θέμα και να το υποβαθμίσουν αγνοώντας ότι πρόκειται για …καραμπινάτη παρανομία με …θύμα το περιβάλλον!!

Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι το Δασαρχείο όπως κατάγγειλλε ο Αντιδήμαρχος δεν ανακοίνωνε την δημοπρασία!!

Έκπληξη επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι και φέτος βρέθηκαν στο δάσος της Οξυάς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο πολλοί τόνοι λαθραίας υλοτόμησης!!

Αλήθεια πως καταφέρνουν κάποιοι εκεί στην Οξυά κάθε χρόνο να λαθρουλοτομούν εκατοντάδες τόνους ξύλα;

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;

Δηλαδή αυτό γίνεται σε όλα τα δάση της περιοχής μας; Πάνε κάποιοι επιτήδειοι και κόβουν κατά το δοκούν ξύλα και τα εμπορεύονται κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ;

Οφείλουν από την πλευρά του Δασαρχείου να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους κατοίκους αλλά και στην πολιτεία..

1) γιατί κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο της λαθραίας κοπής πολλών τόνων ξύλων, ποιος ευθύνεται για αυτό;

2) τι εννοεί με τον όρο …ευνοικά ο Αντιδήμαρχος, αφού αν μη τι άλλο αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι από την υπηρεσία ευνοούσαν κάποιους που ενδιαφέρονταν για τα ξύλα

3) γιατί δεν τηρούσε το Δασαρχείο την προβλεπόμενη διαδικασία της έγκυρης ανακοίνωσης για την δημοπράτηση των ξύλων;

4) πως συμβαίνει κάθε χρόνο τα ίδια πρόσωπα  να κυριαρχούν και μάλιστα χωρίς άλλον ενδιαφερόμενο όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι/

5) πόσοι τόνοι κόβονται παράνομα κάθε χρόνο και γιατί δεν συνελήφθη ποτέ κανείς:

6)με πρόσωπο που εμπλέκεται και είναι παρών κάθε χρόνο σε αυτή την διαδικασία όπως είχαμε ενημερωθεί από την προηγούμενη Δασάρχη, είχε προβλήματα πολύ σοβαρά και μάλιστα είχε διατρέξει και τον κίνδυνο της κατάσχεσης.

Θα μας ενημερώσει κανείς από τους αρμοδίους τι επιτέλους συμβαίνει για να ηρεμήσει και η τοπική κοινωνία στην Κρανέα;

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο