ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ… Τους έσωσε ο καλός καιρός ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΌΤΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΛΙΩΣΑΝ!!

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…

                                       Τους έσωσε ο καλός καιρός

ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΌΤΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΛΙΩΣΑΝ!!

 

Αν δεν ζούσαμε σε αυτόν τον τόπο και άμα δεν είχαμε βιώσει πραγματική κακοκαιρία και ακραίες συνθήκες, διαβάζοντας το δημοσίευμα του Δήμου Ελασσόνας σε ότι αφορούσε τον τρόπο που αντιμετώπισαν την …Μήδεια ίσως και να μας έπειθαν.

Με περισσή σπουδή και μεγαλοαντίληψη με ένα κείμενο πραγματικά απίστευτο, πληροφόρησαν ότι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στον Δήμο για αντιμετώπιση κακοκαιρίας ήταν η δική τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την…Μήδεια!!

Ειλικρινά δεν θα μπούμε στην διαδικασία της αντιπαράθεσης, άλλωστε δεν είναι και αυτή η πρόθεσή μας, απλά θέλουμε να επισημάνουμε στους κυρίους και κυρίες που κυβερνάνε σήμερα τον τόπο, να  κάνουν τον κόπο να διαβάσουν λίγο την τοπική ιστορία, την διαδρομή των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, να συγκρίνουν μεγέθη, δυνατότητες και συνθήκες και τότε αν μη τι άλλο θα κοκκινίσουν με αυτά που υποστηρίζουν!!

Υπήρξαν Δημοτικές Αρχές που αντιμετώπισαν μεγαλύτερες χιονοπτώσεις και μάλιστα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο με θερμοκρασίες που έφταναν τους – 25 βαθμούς με εκατοντάδες νοικοκυριά να βλέπουν τα ρολόγια, τους υδρομετρητές και τους σωλήνες να σπάζουν και να μένουν χωρίς νερό, το χιόνι να παγώνει και να παραμένει για ένα μήνα και περισσότερο.

Αλήθεια η σημερινή Δημοτική Αρχή τι ακριβώς έκανε; Με τα μηχανήματα της που όπως μας πληροφορούν δεν διέθεταν ούτε αλυσίδες;

 Ποια προβλήματα αντιμετώπισε αφού  ήδη την δεύτερη ημέρα τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν και στην πραγματικότητα τουλάχιστον για τον τόπο μας, αυτή η χιονόπτωση μόνο ως ευλογία μπορεί να χαρακτηριστεί, ωφέλιμη για όλους.

Μήπως για την ρίψη του αλατιού στην Βενιζέλου στο πλακόστρωτο;

Αν κανείς επισκεφτεί την οδό θα διαπιστώσει ότι το αλάτι είναι στις πόρτες των καταστημάτων εκεί όπου δεν υπήρχε χιόνι και πάγος!!

Κάποιος επίσης να τους ενημερώσει ότι στα πλακόστρωτα δεν ρίχνουν αλάτι, επιλέγουν άλλους τρόπους  για να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο.

Ή μήπως για τους δρόμους μέσα στην πόλη που ποτέ δεν πήγε κανένα μηχάνημα; Τι υποστηρίζουν; Ότι κράτησαν ανοιχτό το Εθνικό Οδικό Δίκτυο; Απ όσο γνωρίζουμε αυτό είναι ευθύνη της Περιφέρειας; Ή ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έτρεχαν στα σπίτια των γνωστών να τους πάνε αλάτι;

Αυτό ούτε πολιτική είναι ούτε προοπτική για τον τόπο δημιουργεί, δυστυχώς τσιφλικοποίηση  είναι και άμα συνεχίσουμε με αυτές τις πρακτικές το μέλλον για τον τόπο θα είναι τραγικό!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο