ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

        …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!!

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Στα απίστευτα και όμως αληθινά θα μπορούσε να…ενταχθεί η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας.

Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, Πρόεδροι Οργανισμών που ενώ αμείβονται σπανίως συμμετέχουν, με συνέπεια να εισηγούνται άλλοι τα θέματα του Οργανισμού, και κατά τα άλλα στον Δήμο Ελασσόνας υφίσταται Δημοτική Αρχή και Συμβούλιο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα!!

…και τίθεται το ερώτημα, αμείλικτο…υπάρχει κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ναι ή όχι;

Αν Ναι…προφανώς και υπάρχει…τότε γιατί δεν εφαρμόστηκε, προς όλες τις κατευθύνσεις;

Οφείλει μια απάντηση ο Πρόεδρος αφού με τις ενέργειές του στην κυριολεξία υποβάθμισε στο κατώτατο επίπεδο το κορυφαίο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον τόπο και τους εναπομείναντες δημότες, αποφάσεις που αφορούν την ίδια την ζωή τους!!

Τι λέει ο κανονισμός για την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων;

 Πως άμα απουσιάζουν σε (3) συνεχόμενες συνεδριάσεις καθ υποτροπή αδικαιολόγητα τότε εκπίπτουν του αξιώματος και πολύ απλά καταλαμβάνει την θέση ο επόμενος…ναι ή όχι;

Αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα που ο Πρόεδρος δεν εφαρμόζει τον κανονισμό…

Άρθρο 2

Αρμοδιότητες  Δημοτικού Συμβουλίου

 • Μπορεί με απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του και δημοσιεύεται σε μία τουλάχιστον έντυπη, ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου,  να μεταβιβάζει συγκεκριμένες αρμοδιότητές του στα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
 • Ερώτημα:…πόσες φορές ο Πρόεδρος δημοσίευσε σε Τοπική Εφημερίδα ως υποχρεούται από τον κανονισμό; Απάντηση… Καμία!!
 • Άρθρο 3
 • Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου
 1. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες.

Ερώτημα:…γιατί γίνονται σχεδόν πάντα μεσημεριανές ώρες; Κάποιος λόγος υπάρχει, θα μας τον αποκαλύψει κανείς;

Άρθρο 10

Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων

 1. Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί  έκπτωτος.
 2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  υποχρεούται να  ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για  τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων καθώς και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους κατά τα ανωτέρω.  Παράλειψη της υποχρέωσης αυτής από τον Πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Ερώτημα:…υπάρχουν σύμβουλοι που σχεδόν ποτέ δεν συμμετείχαν, και αν ναι, για ποιόν λόγο δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός, μήπως όλη αυτή η…παράλυση βολεύει κάποιους;

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα ότι κάποιοι μάλλον την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την θεωρούν εφαλτήριο για την προώθηση των δικών τους προσωπικών και πολιτικών επιδιώξεων, αδιαφορώντας για τον τόπο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα όσα συμβαίνουν έχουν τις απαντήσεις τους.

Είναι προφανές γιατί η τετραετία που παρήλθε θα παραμείνει στην ιστορία της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, ως τετραετία αποφυγής, αφού όχι μόνο δεν έγινε απολύτως τίποτα εκτός από όσα έκαναν οι τοπικοί άρχοντες της δεκαετίας του 50 και 60, να ασχολούνται δηλαδή κατά κανόνα με την ύδρευση, άρδευση και την αποκομιδή των σκουπιδιών, υπονομεύτηκε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με προφανή σκοπιμότητα.

Καμία ενέργεια, καμία απόφαση, καμία προσπάθεια ο Δήμος Ελασσόνας να βγεί απο το…τούνελ της απομόνωσης στο οποίο την οδήγησαν οι την εξουσία κατέχοντες.

Αυτό που θα χαρακτηρίσει το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη κυρίως του Προέδρου και όχι μόνον , είναι η απουσία πολιτικής, για (4) χρόνια σε καμία συνεδρίαση δεν παρήχθη πολιτική, παρά μόνο φτηνή μικροπολιτική με τραγικά για τον τόπο αποτελέσματα.

Χαρακτηριστική είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα με τις …απανωτές ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος Αντιπολίτευσης, με αφορμή την ακύρωση της ειδικής συνεδρίασης τοτ Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάζουμε:… Ν. Γάτσας: «Η παράταξη Ευαγγέλου απαξίωσε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο»

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απουσία δεκαπέντε δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου από την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων 2022 που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της. Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του κ. Ευαγγέλου στο Δημοτικό Συμβούλιο επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Εν προκειμένω, από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση απουσίαζαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ευαγγέλου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

Δεν είναι, όμως, μόνο η απουσία των 15 δημοτικών συμβούλων που συνιστά ασέβεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά περισσότερο η αδιαφορία και η απαξίωση για την ίδια τη συνεδρίαση, την οποία πρότεινε δημοτικός σύμβουλος της παράταξής τους. Συγκεκριμένα, η ειδική αυτή συνεδρίαση ορίστηκε μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Αντ. Μπίσμπα και στη συνέχεια ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε με αίτησή του να μετατεθεί η ημερομηνία της συνεδρίασης, καθώς κωλυόταν για επαγγελματικούς λόγους. Η χθεσινή απουσία των 15 δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου συνιστά προσβολή στο ίδιο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή ημερομηνίας της ειδικής συνεδρίασης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Ευαγγέλου στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και συνιστά εμπαιγμό στο πρόσωπο του Δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που παραβρέθηκαν, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για την απόφαση να απέχουν από τη συνεδρίαση. Θα ανέμενε κανείς να εκδώσουν μία ανακοίνωση ως παράταξη, στην οποία θα ανέφεραν τους λόγους της αποχής τους, αλλά δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο… Παντελής αδιαφορία και απαξιώση προς όλους, και ειδικά τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των νομικών προσώπων και τους υπαλλήλους του δήμου, που για μέρες συγκέντρωναν στοιχεία για τον απολογισμό και προετοίμαζαν την ενημέρωση που ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο κ. Ευαγγέλου γνώριζε ότι η απουσία τους θα προκαλούσε την ακύρωση της συνεδρίασης, καθώς η διοίκησή μας αριθμεί 20 από τα 41 μέλη του συμβουλίου. Ήταν επομένως σκόπιμη η απουσία των 15 συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου, έτσι ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των πεπραγμένων και να μην ενημερωθούν οι πολίτες. Όλοι καταλαβαίνουν την προεκλογική σκοπιμότητα…

Ακόμη όμως και έτσι, η παρουσίαση των πεπραγμένων της διοίκησης του Δήμου θα γίνει σύντομα σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία δεν απαιτείται απαρτία, ούτε η συμμετοχή του κ. Ευαγγέλου, αλλά μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Η απαξίωση των θεσμών από την παράταξη Ευαγγέλου έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα το έργο της. Καλό καλοκαίρι με υγεία»

Ευαγγέλου: Η ρεμούλα, η αρπαχτή και τα ρουσφέτια είναι ο απολογισμός του απερχόμενου δημάρχου

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Σε ανακοίνωσή του για την έλλειψη απαρτίας για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα αφορούσε τον απολογισμό πεπραγμένων, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Επιστρέφουμε στον απερχόμενο δήμαρχο τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε το άγχος του για την παρουσίαση ενός μηδενικού έργου, καθώς έρχεται η ώρα της κρίσεως.

Μας κατηγορείτε για ασέβεια. Ασέβεια προς το δημοτικό συμβούλιο είναι να φιμώνετε την αντιπολίτευση και να μην την αφήνετε να διατυπώσει την άποψη της, όπως κάνατε κατά την διάρκεια όλης της θητείας.

Μας κατηγορείτε για προσβολή. Όταν εσείς προσβάλετε τον θεσμό του δημάρχου, θέλοντας να στήσετε μια φιέστα στο δημοτικό συμβούλιο για να παρουσιάσετε το μηδενικό σας έργο. Οι πολίτες του Δήμου Ελασσόνας δεν τρώνε … κουτόχορτο. Εμείς σε μια τέτοια οπερέτα δεν νομίζουμε ότι είχαμε θέση.

Σας ενοχλεί πως δεν έδωσαν το παρόν οι 15 δημοτικοί μας σύμβουλοι και μας λέτε πως γι’ αυτό τον λόγο δεν είχατε  απαρτία. Αλλά κρύβεστε επιμελώς πίσω από προφάσεις. Ξέρετε καλά πως αν ερχόταν οι τέσσερις δικοί σας δημοτικοί σύμβουλοι που έλειπαν, θα είχατε απαρτία και θα στήνατε τον απολογισμό – οπερέτα χωρίς την δίκη μας συνδρομή. Αλλά φαίνεται πως πλέον δεν ελέγχετε ούτε την δημοτική σας ομάδα.

Όσο για τα πεπραγμένα σας, που ενδέχεται να φτάσουν έως την πόρτα του αρμόδιου εισαγγελέα, θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνο. Η ρεμούλα, η αρπαχτή, τα ψέματα και τα ρουσφέτια  δεν θα μείνουν στο σκοτάδι. Σε λίγο δεν θα μπορείτε να αντικρίσετε το φως των αποκαλύψεων. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει…»

Ανταπαντά ο Δήμαρχος Απάντηση Γάτσα προς Ευαγγέλου: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Επανέρχεται με μία αιχμηρή ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, μετά το σχόλιο του πρώην Δημάρχου για την απουσία δεκαπέντε δημοτικών συμβούλων από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γάτσας αναρωτιέται γιατί ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης, ενώ δεν είχε σκοπό να συμμετάσχει σε αυτή, και τον καλεί να καταθέσει αύριο κιόλας στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τη δήθεν κακοδιαχείριση στο Δήμο, και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τη χθεσινοβραδινή απουσία των 15 δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου, γεννάται ευλόγως το ερώτημα, γιατί άραγε ζήτησε ο κ. Ευαγγέλου την αναβολή της ειδικής συνεδρίασης, ενώ δεν είχε σκοπό να συμμετάσχει σ’ αυτη;

Φαίνεται ότι δεν ελέγχει πλέον ούτε την ελάχιστη δημοτική ομάδα που συνήθιζε να έρχεται στις συνεδριάσεις, καθώς 10 σύμβουλοι της παράταξης Ευαγγέλου απουσιάζουν πάντα από τα δημοτικά συμβούλια. Αλήθεια, με τι θράσος θα διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μας, ενώ δεν ανταποκρίνονται ούτε στην ελάχιστη υποχρέωσή τους, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις;

Ο κ. Ευαγγέλου λέει τώρα ότι δεν αξίζει να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση-φιέστα για το μηδενικό έργο της δημοτικής αρχής. Αλήθεια, στην προηγούμενη ειδική συνεδρίαση του 2021, γιατί συμμετείχε; Εκεί δεν ήταν φιέστα; Ή μήπως εκεί ανακάλυψε ότι οι δημοτικοί του σύμβουλοι ούτε στις συνεδριάσεις που ζητούσε ο ίδιος δεν εμφανίζονται.

Όσο για τις απειλές και τις αόριστες καταγγελίες που εκτοξεύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ιδού η Ρόδος… Τον καλούμε και πάλι, όπως τον καλέσαμε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει στον Εισαγγελέα και να μην παίζει άλλο θέατρο.

Στην εποχή του διαδικτύου και της επικοινωνίας, όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα με ένα κλικ. Πόσο μάλλον που οι δημοτικοί σύμβουλοι λαμβάνουν όλα τα έγγραφα ηλεκτρονικά στο email τους και λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση για όλα.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…»

Επανέρχεται ο κ. Ευαγγέλου Ευαγγέλου: Η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου είναι έργο του απερχόμενου δημάρχου 

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου, απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο Ελασσόνας, για την συνεδρίαση που αφορούσε στον απολογισμό πεπραγμένων:

«Πάντα βλέπατε τα πράγματα ανάποδα σε αυτή την θητεία. Αλήθεια  για πείτε μας, γιατί αποφύγατε στην τοποθέτηση σας να μας απαντήσετε που πήγαν οι δικοί σας δημοτικοί σύμβουλοι και δεν ήρθαν για να έχετε απαρτία; Από την άλλη μας κατηγορείτε πως κάποιοι δικοί μας δημοτικοί σύμβουλοι δεν ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια.

Ξεχνάτε πως έχετε απαξιώσει σε όλη την διάρκεια της θητείας τον ρόλο της αντιπολίτευσης, μη δίνοντας της βήμα και λόγο για τα πεπραγμένα. Με δίκη σας ευθύνη υποβαθμίσατε το δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα τολμάτε να ρωτάτε γιατί δεν δώσαμε το παρόν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραβρεθούμε σε μια διαδικασία στη οποία δεν θα ακουστεί η άποψη μας. Άλλωστε είχαμε σχετική εμπειρία και από την περσινή διαδικασία του απολογισμού.

Γιατί να ανεχθούμε την ίδια κατάσταση; Παρόλα αυτά εξετάζοντας την πιθανότητα συμμετοχής μας, διακριτικά σας δώσαμε χρόνο, ζητήσαμε την αναβολή περιμένοντας να λάβουμε τις εισηγήσεις σας, όπως οφείλατε να στείλετε, για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επί των θεμάτων. Αυτές δεν τις λάβαμε ποτέ, όποτε δεν θα συμμετείχαμε τελικά σε έναν απολογισμό που δεν ξέραμε τι θα συζητηθεί.

Όσο για τα στοιχεία θα περιμένετε καρτερικά λίγο ακόμη μέχρι να φτάσουν εκεί που πρέπει. Θα γίνουν όλα στην ώρα τους. Άλλωστε η ρεμούλα, η αρπαχτή και τα ρουσφέτια έγιναν και είναι πράξεις που θα αποκαλυφθούν με στοιχεία εν ευθέτω χρόνο.

Άλλωστε γιατί βιάζεστε, αφού ξέρετε τι έχετε πράξει!»

Και τοέργο συνεχίζεται Ν. Γάτσας: «Κλίμα απειλών και τρομοκρατίας από την ομάδα Ευαγγέλου»

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

Σε προσωπικό τόνο η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με αφορμή τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία εκπρόπωπος της παράταξης Ευαγγέλου τον απείλησε με διώξεις και Εισαγγελείς. Η δήλωση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Καταγγέλλω και δημόσια την ανάρμοστη και αήθη συμπεριφορά του εκπροσώπου της παράταξης Ευαγγέλου στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος για ακόμη μια φορά με απείλησε προσωπικά και τη δημοτική αρχή για δήθεν παράνομες ενέργειες που θα ερευνηθούν από τον Εισαγγελέα.

Τον «χορό» των απειλών και της τρομοκρατίας άνοιξε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος σε διαδοχικές συνεδριάσεις έκανε λόγο για δήθεν στοιχεία, φακέλους, Εισαγγελείς, έρευνες, διώξεις κλπ, χωρίς να αποκαλύπτει κανένα από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Είναι προφανές ότι το κλίμα αυτό των απειλών και της τρομοκρατίας προκάλεσε και προκαλεί ανησυχία στο δημοτικό συμβούλιο, στους υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά στους ανυποψίαστους πολίτες που μπορούν να παρασυρθούν από την παραπληροφόρηση του κ. Ευαγγέλου.

Κάλεσα τον κ. Ευαγγέλου και την ομάδα του, επανειλημμένως, να καταθέσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όσα στοιχεία διαθέτει. Ωστόσο, η ομάδα Ευαγγέλου εκτοξεύει διαρκώς απειλές, χωρίς να έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο. Είναι ξεδιάντροπο και ανήθικο να εμπλέκουν αιρετούς, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες σε ένα όργιο φημολογίας περί δήθεν παρανομιών.

Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής, για να ελέγξει κάθε απόφαση και κάθε λειτουργία του Δημάρχου και του Δήμου στο σύνολό του. Αλλά δεν θα επιτρέψω στον κ. Ευαγγέλου να συκοφαντεί και να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή μου χωρίς στοιχεία. Αρκετά το ανέχτηκα.

Τον καλώ να καταθέσει άμεσα στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που επικαλείται για τις δήθεν παράνομες πράξεις της διοίκησης, διαφορετικά να σιωπήσει. Αν συνεχίσει τη λασπολογία με συκοφαντίες και ψέματα, τον πληροφορώ ότι δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ο καθένας έχει ευθύνη γι’ αυτά που λέει και πρέπει να τα αποδεικνύει».

Και η..αυλαία πέφτει για την ώρα με… Ευαγγέλου προς Γάτσα:

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ           …υπό διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο!! ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ

 Σε λίγο θα είστε μια «θλιβερή» παρένθεση για τον δήμο Ελασσόνας! 

Σε απάντησή του προς τον απερχόμενο δήμαρχο Ελασσόνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» σημειώνει:

«Θα συμβουλεύαμε τον απερχόμενο δήμαρχο Ελασσόνας, ν’ αφήσει τις καταγγελίες κατά μέρος και να κοιτάξει τα του οίκου του, στον οποίο βασιλεύει η ρεμούλα, η αρπαχτή και τα ρουσφέτια. Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, δεν είπε τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που εμείς λέμε στις ανακοινώσεις μας. Τώρα αν ο κ. Γάτσας ενοχλείται επειδή έρχονται αποκαλύψεις αυτό είναι δικό του θέμα!

Επίσης να ξέρουν πως δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι «ανυποψίαστοι πολίτες» όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας. Οι  πολίτες και γνωρίζουν και βλέπουν και υποψιασμένοι είναι για τα πεπραγμένα σας.  Άρα μην προσπαθείτε να τους κάνετε συνενόχους, καθώς η ευθύνη, αφορά εσάς και όσους άσκησαν διοίκηση επί των ημερών σας.

Όσο για τις αποκαλύψεις, αυτές θα έρθουν αλλά στην ώρα τους. Αλλά εσείς γιατί βιάζεστε, αφού ξέρετε τι έχετε πράξει!

Από τη άλλη μια που χρησιμοποιείτε την λέξη «ξεδιάντροπος» ας την ορίσουμε ως έννοια. Ξεδιάντροπος είναι αυτός που είπε ψέματα στους πολίτες, που έταξε τα πάντα προς άγραν ψήφων. Ξεδιάντροπος είναι αυτός που έδωσε απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις στους δικούς του. Ξεδιάντροπος είναι αυτός που πούλησε δημοτική περιουσία έναντι πινακίου φακής! Ξεδιάντροπος είναι αυτός που χρέωσε υπέρογκα και τον τελευταίο πολίτη αυτού του δήμου, για να κάνει χατήρια στους ημετέρους του, οι οποίοι την βγάζουν τσάμπα και λένε «εις υγείαν του κορόιδου».

Επίσης μας λέτε πως δεν θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια και θα δράσετε. Ξεσταυρώστε τα λοιπόν και πάτε να μαρτυρήσετε τις ανομίες σας στον εισαγγελέα, αν δεν μπορείτε να περιμένετε. Άλλωστε ούτως η άλλως η αλήθεια θα λάμψει, αργά ή γρήγορα! Όσο για τα περί λασπολογίας και συκοφαντιών, σας τα επιστρέφουμε και σας θυμίζουμε πως σε λίγο θα είστε μια «θλιβερή» παρένθεση για τον δήμο Ελασσόνας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις