Κινδύνευσε να καεί η Συκέα!!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΟΗΣΙΑ Η ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

Κινδύνευσε να καεί η Συκέα!!

 

  ΕΠΑΙΞΕ …ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τον …λάκκο, εκεί που κάποτε ήταν ο χώρος σφαγής των ζώων-τα παλιά σφαγεία.

Άλλοι λένε για ατύχημα που προέκυψε από τσιγάρο που πέταξε κάποιος, ενώ δεν λείπουν και οι απόψεις ότι τη φωτιά την έβαλλαν σκόπιμα για να …καθαρίσει ο τόπος!!

Σε κάθε περίπτωση του θέματος έχει επιληφθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία με ταχύτατη επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα!!

Η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα εξ αιτίας και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή με συνέπεια οι φλόγες να φτάσουν κοντά στα σπίτια  που βρίσκονται πίσω από τον Ιερό Ναό του χωριού.

Στην μάχη της κατάσβεσης …έπεσαν με τα μούτρα στην κυριολεξία και οι κάτοικοι του χωριού που έσπευσαν να δημιουργήσουν με τα μηχανήματα που διαθέτουν κάποιες αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να ανακόψουν την επέλαση της φωτιάς.

Στον τόπο του συμβάντος κατέφθασαν εκτός από την Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές του Δήμου επιστρατεύοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποτραπεί το χειρότερο σενάριο, που ήταν μέχρι και η εκκένωση του χωριού.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης εκτός από τις οικείες δυνάμεις έσπευσαν να συνδράμουν με την παρουσία τους και οι Νίκος Λιούπας Αντιπεριφερειάρχης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς ευτυχώς να προκληθούν υλικές ζημιές και τραυματισμοί ανθρώπων.

Πάντως υπάρχουν φόβοι για επανάληψη σκόπιμων ενεργειών απο πυρομανή καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού είχαν δεί άτομο να κινείται με δίκυκλο μηχανάκι και να πετάει αναμμένα στουπιά καίγοντας μεγάλεςε εκτάσεις τόσο κοντά στον Ευαγγελισμό όσο και στο Παλαιόκαστρο.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο