Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο… Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο… Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο…

Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο… Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για μια ακόμα φορά θέτοντας σε κίνδυνο τους μικρούς μαθητές ο Δήμος Ελασσόνας αναγκάστηκε να κλείσει την αίθουσα και να απομονώσει μέρος του διαδρόμου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. με ανακοίνωσή του μας ενημερώνειότι: «12/3/2023 Ενημέρωση για τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 11/3/2023 πραγματοποιήθηκε εκ νέου τεχνικός έλεγχος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΑΕΝΟΛ ΑΕ και ιδιώτη πολιτικό μηχανικό. Στην τεχνική έκθεση που συνέταξαν οι ανωτέρω για τη βλάβη από υγρασία σε τμήμα της ψευδοροφής του α’ ορόφου προτείνουν την απομόνωση μέρους του διαδρόμου και την απομόνωση της αίθουσας διδασκαλίας του τμήματος Ε2 από τους υπόλοιπους χώρους του σχολείου και τον επανέλεγχο μετά από την πάροδο δεκαπέντε ημερών. Σύμφωνα με την έκθεση δεν εντοπίστηκαν φθορές ικανές να αναστείλουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Κατόπιν τούτου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο Δευτέρα 13/3/2023.

Το τμήμα Ε2 θα λειτουργήσει προσωρινά στην αίθουσα μουσικής του σχολείου.»

Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο… Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Αξίζει ωστόσο να σταθούμε στην δήλωση του Δημάρχου που έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ την περασμένη Πέμπτη όπως καταγράφεται στην έντυπη ΕτΕ.

Απίστευτη δήλωση Γάτσα!!

Μετά το γεγονός της πτώσης γυψοσανίδων στο πολύπαθο 3ο Δημοτικό Σχολείο την περασμένη Πέμπτη, σε ερώτηση που έθεσε η Μείζον Αντιπολίτευση ζητώντας να πληροφορηθεί για την κατάσταση και για τα μέτρα που θα ελάμβανε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να διασφαλίσει την Ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να αποσείσει τις ευθύνες από …πάνω του κάνοντας αναφορά για τα προβλήματα που υπήρχαν στον κτίριο του Σχολείου και με τις άλλες Δημοτικές Αρχές- η γνωστή ατάκα…όλοι φταίμε…είπε μεταξύ άλλων το απίστευτο και όμως αληθινό στην συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη… «δεν θάταν εύκολο ο Δήμος να αναλάβει μόνος του με ίδιους πόρους την Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ή την αντικατάσταση της στέγης.

Δυστυχώς έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ γι αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Ωστόσο ήταν γνωστό ότι υπάρχει μια υγρασία σε κάποια σημεία της οροφής. Είχε ήδη επισκεφθεί τον συγκεκριμένο όροφο η Τεχνική μας Υπηρεσία και το είχε ελέγξει μαζί με ιδιώτη εργολάβο και μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν διατρέχαμε κανέναν κίνδυνο.

Σήμερα και πάλι θεωρήθηκε από την υπηρεσία ότι ήταν ένα πολύ μικρό κομμάτι που υπέστη αυτή τη διάβρωση από την υγρασία έπεσε αλλά αυτό δεν μας καθιστά ήσυχους και ήρεμους και θα πρέπει σε καθημερινή βάση και φυσικά μετά από την μόνωση που θα γίνει στον αρμό να παρακολουθούμε το πρόβλημα που έχει το συγκεκριμένο Σχολείο, γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήδη έχουν πέσει μια στέγη μέρος της οροφής του είσογείου και τώρα ένα μικρό κομμάτι από τον 1ο όροφο.

Θα παρακολουθούμε καθημερινά ώστε να λύνουμε τα προβλήματα διότι δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε να γκρεμίσουμε ούτε να χτίσουμε καινούργια Σχολεία από το μηδέν και αυτά που έχουμε θα πρέπει να τα καθιστούμε όσο γίνεται πιο ασφαλή και δεν θα θέλαμε να συμβεί ότιδήποτε σε ένα από τα παιδιά ή οποιονδήποτε άλλον…»

Λέμε τώρα εμείς, και την προηγούμενη φορά με την κατάρρευση μέρους της στέγης κ. Δήμαρχε είχατε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, παρ όλα αυτά όμως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα υπάρχει και η ασφάλεια των παιδιών δεν διασφαλίστηκε…φράσεις που τις προηγούμενες ημέρες ακούγονταν και μέσα στη βουλή, όμως δυστυχώς, δυστυχέστατα, επειδή υπήρχαν αυτές οι διαβεβαιώσεις δολοφονήθηκαν 57 άνθρωποι στα Τέμπη!!

Τι σημαίνει κ. Δήμαρχε η θέση σας…«δεν θάταν εύκολο ο Δήμος να αναλάβει μόνος του με ίδιους πόρους την Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ή την αντικατάσταση της στέγης.

Δυστυχώς έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ γι αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση..»  Αν δεν το έχετε αντιληφθεί κύριοι της Δημοτικής Αρχής και το συνόλου του Δ.Σ θα σας το πούμε πολύ απλά και λαικά…κόψτε τον λαιμό σας, βρείτε τρόπους, βρείτε τα κονδύλια και λύστε το όποιο πρόβλημα Τώρα, έπρεπε να το είχατε κάνει χθές, για τα παιδιά μας μιλάμε!!!

Λύθηκε το πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο… Απομόνωσαν τον διάδρομο, έκλεισαν και την αίθουσα!!

Βρείτε τρόπους γι αυτό είστε εκεί, δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι, είστε αιρετοί  εκλεγήκατε ακριβώς γι αυτό,για να λύνετε τα προβλήματα προτού γίνουν τραγωδίες. Πώς; Βρείτε τους τρόπους, και αν δεν μπορείτε να το κάνετε, ρωτήστε μας να σας τους πούμε

.Μιλάμε για τα παιδιά μας κύριοι, τόσο απλά, κι όταν μιλάμε γι αυτά δεν χωράνε ούτε ευχολόγια,ούτε ότιδήποτε άλλο εκτός από το Απόλυτο!!

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις