Μας εμπαίζουν λέγοντας

ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΑΤΣΑΣ …

Μας εμπαίζουν λέγοντας

ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!

Κ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Τι σύμπτωση; Αμέσως μετά το δημοσίευμα του ekdosi.gr για την στάση του δημάρχου Ελασσόνας σε ότι αφορά την Αξιοποίηση του Ολύμπου και την θέση μας ότι …ενταφιάζει τον Όλυμπο ,ήρθε η φωτογραφία με το κείμενο από την Βουλευτή Λάρισας του Κινήματος  Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και τον Δήμαρχο Ελλασσόνας  Νίκο Γάτσα, που έλεγε…

“Λιακούλη: Ο Όλυμπος μπήκε στην ατζέντα του Υπουργείου Εσωτερικών

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, πραγματοποίησαν  η Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος  Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και ο Δήμαρχος Ελλασσόνας  Νίκος Γάτσας, με θέμα τον σχεδιασμό και προγραμματισμό δράσης για την ανάπτυξη του Ολύμπου, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα των καταστροφών που υπέστη πρόσφατα η περιοχή της Ελασσόνας, η οποία χρειάζεται τη στήριξη του υπουργείου για να ανταποκριθεί ο Δήμος στα έργα αποκατάστασης, που άμεσα πρέπει να γίνουν.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανάπτυξης του Ολύμπου, όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι πρόκειται για έναν οραματικό αναπτυξιακό στόχο, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην περιοχή, θα ενισχύσει την τοπική παραγωγή και απασχόληση, ενώ θα καταστήσει το μυθικό βουνό, στοχευμένη παγκόσμια τουριστική επιλογή, καθώς ήδη αποτελεί ένα αξεπέραστο και αιώνιο οικουμενικό σύμβολο.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του και αντάλλαξε μαζί τους σκέψεις για την οργάνωση ενός δομημένου σχεδίου, για να καταλήξουν στην κοινή διαπίστωση ότι είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας η ανάληψη πρωτοβουλιών από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι όμοροι δήμοι,  νομών,  που σχετίζονται με τον   Όλυμπο.

Τα μέρη δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν προτάσεις που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας και να οργανώσουν συνάντηση των αυτοδιοικητικών και των φορέων των νομών , παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου, με στόχο τη δημιουργία μιας προγραμματικής κοινής πρότασης που θα είναι άμεσα υλοποιήσιμη και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές .

Για το θέμα των καταστροφών , που σημειωτέον , για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρόνο υπέστη η περιοχή, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι  το Υπουργείο άμεσα θα βοηθήσει να  αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ανανέωσε το ραντεβού, υποσχόμενος την αυτοπρόσωπη παρουσία του σύντομα στην Ελασσόνα, για το θέμα του Ολύμπου.”

Για την ιστορία να σας υπενθυμίσουμε ότι ήδη υπάρχουν περισσότερες από 4 μελέτες και εμπειρογνωμοσύνες που έχουν συνταχθεί με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που διατέθηκε και αφορούσε στην Αξιοποίηση της Νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου-αυτός είναι ο σωστός όρος κ. Λιακούλη, Αξιοποίηση και όχι Ανάπτυξη, ο Όλυμπος δεν αναπτύσσεται αλλά Αξιοποιείται-και φυσικά ποτέ δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση!!

Ο τρόπος που επιλέξατε για να μας πείτε ότι βάλατε και σεις το λιθαράκι για την Αξιοποίηση του Ολύμπου με μια επίσκεψη που κάνατε σε ένα υπουργείο είναι και παρωχημένος, και αναποτελεσματικός.

Αυτή η πρακτική είναι μονάχα για να βγείτε την φωτογραφία και να στείλετε και ένα κείμενο όπως κάνατε για να έχετε να λέτε!!

Αν θέλετε πραγματικά να φανείτε χρήσιμη για αυτή την προσπάθεια με πολλή αγάπη και σεβασμό σας καλούμε να μας βρείτε για να σας υποδείξουμε τον τρόπο για να αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα βήματα.

Αυτά που κάνετε εσείς τώρα έγιναν από προκατόχους σας και μάλιστα σε υψηλότερο επίπεδο και ποτε δεν έγινε τίποτα, αντίθετα μάλιστα.

                          

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο