Μη σου τύχει το κακό και…

Μη σου τύχει το κακό και…

Μη σου τύχει το κακό και…ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!!

Μη σου τύχει το κακό και…

ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ!!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…

Την αγωνία και τον προβληματισμό πολλών σεισμόπληκτων του Δήμου μας μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Αβρανάς για όσα κτίσματα ακόμα δεν έχουν κατεδαφιστεί και είναι εν δυνάμει απειλή για παιδιά και διερχόμενους.

Μη σου τύχει το κακό και…

Παντελώς Ανερυθρίαστα και ψυχρά ο Δήμαρχος Ελασσόνας με την στήριξη των ακολούθων του Δημοτικών Συμβούλων, επικαλούμενος τον νόμο…αλήθεια τι νόμος είναι αυτός που …φορτώνει στις πλάτες όσων καταστράφηκαν από τον σεισμό και τυχόν συνέπειες από τα κτίσματα τους σε τρίτους ή άλλες περιουσίες από ενδεχόμενη και μη ελεγχόμενη κατάρρευση…καθιστά υπεύθυνους τους σεισμόπληκτους, έθεσε προ των ευθυνών του ιδιοκτήτη!!

Για να αποφευχθούν ενδεχόμενες συνέπειες η Δημοτική Αρχή δια μέσω της Πολεοδομίας διαμηνύει σε ιδιοκτήτη ετοιμόρροπου κτιρίου με έξοδά του να προχωρήσει στην κατεδάφιση!!

Μη σου τύχει το κακό και…

 Αν αυτό δεν είναι απίστευτος εμπαιγμός και ιταμότατη πρόκληση τότε τίποτα δεν πάει καλά σε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο!!

Καταπέλτης η Λαική Συσπείρωση με ανακοίνωσή της καλεί τον Δήμαρχο, να πάρει αμέσως πίσω αυτή την ενέργεια και να μην τολμήσει να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μη σου τύχει το κακό και…

Μετά την ερώτηση του κ. Αβρανά ο Δήμαρχος Ελασσόνας απάντησε ως εξής:

«Να απαντήσω και στον κ. Αβρανά για τα θέματα της πολεοδομίας ξέρετε, η διεύθυνση Πολεοδομίας μπορεί να προχωρά σε διάφορες ενημερώσεις των πολιτών όταν έχουνε κυριότητα πάνω σε κατεδαφιστέα κτίσματα, και μάλιστα όταν υπάρχει και μια καταγγελία από γείτονα.

Προφανώς δεν ήταν ένα έγγραφο μια επιστολή που υπέγραψε κάποιος αιρετός του Δήμου ούτε είπε κάποιος αιρετός του Δήμου να κατεδαφίσει ή να κάνει ενέργειες στην ιδιοκτησία του.

Aυτό που εμείς δηλώσαμε ήτανε, μάλλον, εδώ νομίζω ότι είναι, σημαντικό να τονίσουμε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο λόγω του ότι όπως είπατε και σείς δεν υπάρχει ανάλογη χρηματοδότηση να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις και βοηθητικών κτιρίων γιατί οι κύριες κατοικίες έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

Δεν έχουν προχωρήσει οι κατεδαφίσεις σε άλλους βοηθητικούς χώρους και αποθήκες, και εδώ επρόκειτο, αν δεν κάνω λάθος είναι αποθήκη ή βοηθητικός χώρος, πάντως δεν είναι κατοικία.

Να πώ ότι μέχρι να έρθει αυτή η επιχορήγηση, μέχρι να έρθουν τα χρήματα για να γίνουν οι υπόλοιπες κατεδαφίσεις δεν σημαίνει ότι την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα την έχει ο Δήμος.

Την ευθύνη για το ‘ότι υπάρχουνε κτίσματα τα οποία είναι κατεδαφιστέα την έχουν οι ιδιώτες που είναι κύριοι των ακινήτων.

Και γι αυτό το λόγο δεν είπαμε να μπούνε στην διαδικασία να ξοδέψουν χρήματα να κατεδαφίσουν τα κτίσματα τους να ξοδέψουν τα χρήματα τους, αλλά τουλάχιστον αυτοί οι ίδιώτες πρέπει να προβλέπουνε να λαμβάνουνε μέτρα προστασίας των διερχομένων πλησίον των κτισμάτων τους ή να, πως το λένε ή των γειτόνων τους και ούτω καθ εξής.

Δηλαδή έλαβε τα μέτρα αυτά ασφαλείας τα οποία έπρεπε να λάβει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης;

Μέχρι να γίνει η κατεδάφιση λοιπόν δεν πρέπει να λαμβάνει μέτρα ώστε να μη έχουμε κάποιο ατύχημα σε μια τέτοια περίπτωση;

Αυτό είναι που θέλω να σας μεταφέρω ότι όλα τα θέματα που αγγίζουν τους ιδιώτες είναι αρμοδιότητα και ευθύνης των ιδιωτών δεν μπορεί να τα επωμίζεται ο Δήμος, και καλό είναι όταν οι ιδιώτες δεν μπορούνε να μπούνε στην διαδικασία, τουλάχιστον να λαμβάνουν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για να μην έχουμε ατυχήματα, κάτι που το απευχόμαστε φυσικά.»

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ

Μη σου τύχει το κακό και…

Παγιωμένη πλέον τακτική για την Δημοτική Αρχή Ελασσόνας η μετάθεση ευθυνών σε υπηρεσία του Δήμου για έχει…το κεφάλι της ήσυχο και να μην ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου!!

Θέτοντας μπροστά την Πολεοδομία του Δήμου σε ότι αφορά την δυνατότητα των διερχόμενων από την Οδό Ολυμπιωτίσσης, τόσο για να επισκεφτούν οι πιστοί ττην ομώνυμο Μονή, όσο και για όσους θέλουν να παρακάμψουν την κεντρική οδό για ευνόητους λόγους, καθώς αν κινείσαι πίσω από μεγάλα φορτηγά μια απόσταση που διανύεται σε  λεπτά της ώρας είσαι υποχρεωμένος να την διανύσεις σε περισσότερο από  λεπτά ενίοτε και περισσότερο,απαγόρευσαν την κίνηση των οχημάτων θέτοντας την ανάλογη σήμανση λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη η διέλευση και θα αντιμετωπιστεί δεόντως με την εκπόνηση μελέτης…πότε άραγε, μετά από πόσα χρόνια…την έγκρισή της, την προκύρηξή της και την υλοποίησή της!!

Έτσι αντιμετωπίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή τα προβλήματα του Δήμου και φυσικά τους Δημότες της,μεταθέτοντας την λύση τους στις…Αμερικάνικες καλένδες!! Τι είπατε; Αν υπάρχουν Αμερικάνικες καλένδες; Ε όσο υπάρχουν αυτές άλλο τόσο θα λύνονται και τα προβλήματα στον Δήμο Ελασσόνας…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις