ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ…

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε ότι αφορά το χαράτσι που επιβλήθηκε στους κτηνοτρόφους της Τ.Κ Συκαμινέας ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μωραίτης με επιστολή του στην ΕτΕ…ξεκαθαρίζει το τοπίο, και θέτει τα θέματα στην σωστή τους διάσταση.

Αναλυτικά:

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε βάρος των κτηνοτρόφων του χωριού μου,θέλω να απαντήσω σε δημοσιεύσεις που γίνονται  στον ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν  την Κοινότητα μου, για το θέμα των ποτίστρων και των χαρατσιών που επιβλήθηκαν από την Δημοτική Αρχή στους κτηνοτρόφους.

Επειδή πιστεύω στην θεσμική λειτουργία  των οργάνων, θέλω απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό συμβούλιο, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις από το σύνολο των εκλεγμένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες και όχι στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Για την ιστορία και την αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων θεωρώ σκόπιμο να ξεκαθαρίσω, και να το γνωρίζουν όλοι, ότι οι κτηνοτρόφοι της Συκαμινέας τα ζώα τους τα ποτίζουν βασικά στα φυσικά φράγματα και στα ρέματα.

Σε ότι αφορά τις ποτίστρες επίσης να ξεκαθαρίσω ότι εδώ και χρόνια είναι ασυντήρητες και χαλασμένες.

Για την ποτίστρα που υδρεύεται από το δίκτυο είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όλοι, ότι η χρήση της είναι κοινόχρηστη, και εξυπηρετούνται όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι της Συκαμινέας αλλά και των όμορων χωριών.

Επίσης είναι φρόνιμο να γνωρίζουν όλοι ότι για τις ανάγκες τους οι κτηνοτρόφοι των όμορων χωριών έρχονται με τα αυτοκίνητά τους και παίρνουν τόνους νερό γεμίζοντας τα βυτία που μεταφέρουν τουλάχιστον τους θερινούς μήνες.

Σε ότι αφορά τώρα τους λογαριασμούς που ήρθαν στους συγχωριανούς μου κτηνοτρόφους,πιστεύω ότι είναι λάθος διότι οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν προκαταβολικά το δικαίωμα βοσκής και ποτιζόμενων ζώων με παρακράτηση από τις επιδοτήσεις.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος ζεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνοντας μια κρίση οικονομική τεραστίων διαστάσεων βλέποντας τις τιμές στο ρεύμα, στις ζωοτροφές, στα πετρέλαια και γενικότερα σε ότι αφορά την επιβίωση να εκτοξεύονται με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα, και γι αυτό δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο.

Κλείνοντας, να επισημάνω για μια ακόμη φορά, είναι άλλωστε και ακράδαντη πεποίθησή μου,ότι όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Δημότες και απασχολούν το μικρόκοσμό μας, πρέπει να συζητούνται και να λύνονται μέσα στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της  Δημοκρατίας μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με όλους τους φορείς και εκπροσώπους, στην προκειμένη περίπτωση, με την συμμετοχή του Προέδρου και των εκπροσώπων του κλάδου..

Επίσης νοιώθω την ανάγκη να καλέσω όλες τις δυνάμεις όσο υψηλά και αν ευρίσκονται, πάση θυσία να στηρίξουν τον Πρωτογενή Τομέα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις