Ν. Γάτσας: «Αναβαθμισμένος ο ρόλος της ΑΕΝΟΛ ως αναπτυξιακού οργανισμού»

Ν. Γάτσας: «Αναβαθμισμένος ο ρόλος της ΑΕΝΟΛ ως αναπτυξιακού οργανισμού»

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Αθ. Γεωργιόπουλο και την αντιδήμαρχο Ελασσόνας και μέλος του ΔΣ της εταιρείας κ. Ευ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα είχε την Τρίτη 25 Αυγούστου στην Ελασσόνα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Γάτσας, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη μετατροπή της αναπτυξιακής εταιρείας του Νομού Λάρισας σε αναπτυξιακό οργανισμό, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΑΕΝΟΛ ΑΕ είναι πολυμετοχική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι 7 δήμοι του Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και συλλογικοί φορείς και οργανώσεις του νομού, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της εταιρείας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει ως μέλη εκπρόσωποι των μετόχων, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα τη μετατροπή της εταιρείας σε αναπτυξιακό οργανισμό της αυτοδιοίκησης. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ., η οποία επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, προϋποθέτει την αποχώρηση των φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τη συμμετοχή αποκλειστικά φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του νομού και του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας για τη συμμετοχή τους στον νέο αναβαθμισμένο αναπτυξιακό οργανισμό.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μετατροπής της ΑΕΝΟΛ σε οργανισμό εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, τονίζοντας ότι «η ΑΕΝΟΛ υπήρξε σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους δήμους και τις επιχειρήσεις του νομού Λάρισας, καθώς χρηματοδότησε πολλά και μεγάλα έργα μέσω του προγράμματος LEADER σε όλο το νομό Λάρισας. Πλέον θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητές της, να αναβαθμίσει το ρόλο της στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη, να συνεργαστεί στενότερα με τους δήμους και να αναλάβει τον ρόλο που της επιφυλάσσει ο νέος νόμος, αξιοποιώντας τα αξιόλογα διοικητικά και επιχειρησιακά της στελέχη και προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονε».

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους κ. Φουρκιώτη και Γεωργιόπουλο για τη στενή συνεργασία, ευχαρίστησε τους ιδιωτικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση και μεταβίβασαν τις μετοχές τους στους δημόσιους φορείς και τέλος ευχήθηκε οι φορείς να στηρίξουν τον νέο οργανισμό, για να επωφεληθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι τοπικές κοινωνίες.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο