Ν.ΓΑΤΣΑΣ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ:Ο Κ. ΓΑΤΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ν.ΓΑΤΣΑΣ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ  ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ:Ο Κ. ΓΑΤΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Φώτης Καραγκόγκος: ο .Γάτσας λειτουργεί ως Καίσαρας

Ν.ΓΑΤΣΑΣ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ  ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ:Ο Κ. ΓΑΤΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κρατάει καιρό αυτή…κολόνια όπως λέει και η λαική ρήση και μόνο καλές υπηρεσίες δεν μπορεί να προσφέρει στον τόπο η όποια αντιπαλότητα της Δημοτικής Αρχής με Κρατικούς Φορείς και Υπηρεσίες και μάλιστα όταν αυτές αφορούν στην απασχόληση των ανθρώπων.

Μετά την καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας εναντίον της Προισταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας της ΔΥΠΑ ζητώντας μάλιστα να μεταφερθεί η ευθύνη διαχείρισης των αιτήσεων του Δήμου και των νομικών του προσώπων σε άλλη προϊσταμένη μονάδα, και να ληφθούν μέτρα εναντίον της υπαλλήλου,η εφημερίδα έκανε ρεπορτάζ και απευθύνθηκε στην υπηρεσία από την οποία η απάντηση ήταν ότι χειρίζεται η υπηρεσία το περιεχόμενο της καταγγελίας και στον Δημοτικό Σύμβουλο Φώτη Καραγκόγκο που…έψαξε το θέμα και δήλωσε: «Από τις 10/8/2023 σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ρωτήθηκε από εμένα προσωπικά ο κ. Γάτσας να ενημερώσει το σώμα γιατί δεν έγιναν οι προσλήψεις  που είχαν εγκριθεί με απόφαση της οικονομικής επιτροπής για εργαζομένους  της κατηγορίας 55-67 μέσω της ΔΥΠΑ.

 Τότε μας είπε πως το λάθος ήταν της ΔΥΠΑ και μέχρι να διορθωθεί ζήτησε την έγκριση διμήνων από το Δ.Σ.

Στις 4/9/2023 ο κ. Γάτσας με επιστολή του καταγγέλλει  την υπηρεσία της ΔΥΠΑ Ελασσόνας και δη την προϊσταμένη για μεροληψία έναντι του Δήμου και των νομικών του προσώπων.

Επειδή πλέον ο κ. Γάτσας λειτουργεί ως ο Καίσαρας της Ελασσόνας και δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενά του επισκέφθηκα στις 5/9/2023 τα γραφεία της ΔΥΠΑ ζητώντας ενημέρωση για το θέμα.

Η προϊσταμένη, παρουσία και τριών υπαλλήλων της υπηρεσίας, μου ανέφερε πως το αίτημα  που είχε κατατεθεί από το Δήμο δεν  συμπεριλάμβανε επιπλέον προσόντα για τη θέση  των εργατών πρασίνου ήταν δηλαδή αδιαβάθμητο και στην ηλεκτρονική αναζήτηση της υπηρεσίας   αναδείχθηκαν 8 άτομα τα οποία και απεστάλησαν στο Δήμο.

 Ο Δήμος στη συνέχεια έπρεπε να περάσει από συνέντευξη αυτούς τους ανθρώπους και να στείλει στη ΔΥΠΑ πίνακα με όσους πρόκειται να προσλάβει και όσους έχει απορρίψει.

Αντί αυτού ο κ. Γάτσας ζήτησε ακύρωση της αίτησης προκειμένου να επανέλθει με νέα κάτι που δεν ήταν δυνατόν να συμβεί αφού η ΔΥΠΑ είχε ήδη ολοκληρώσει από την πλευρά της τη διαδικασία και ο χρόνος που οριζόταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Δήμο είχε παρέλθει.

Ο κ. Γάτσας ενώ τα γνώριζε όλα αυτά επανήλθε με νέα αίτηση χωρίς προηγούμενη απόφαση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και για τις θέσεις  που είχαν αξιολογηθεί από τη ΔΥΠΑ έλαβε αρνητική απάντηση για αυτό και σήμερα βιώνουμε την Καισαρική συμπεριφορά του κ. Γάτσα.

Να επισημάνω εδώ πως για τις θέσεις που δεν είχε προηγηθεί  αίτηση από Δήμο η ΔΥΠΑ συνέχισε και ολοκλήρωσε τη διαδικασία με αποτέλεσμα ο Δήμος να προσλάβει ένα άτομο.

Επειδή πιστεύω πως κανένας δημόσιος λειτουργός σε επίσημη ενημέρωση προς οποιονδήποτε πολίτη δεν θα πει ψέματα αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο κ. Γάτσας έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία του και εκθέτει τον Δήμο και τον θεσμό του Δημάρχου.»

Καταλήγοντας ο κ. Καραγκόγκος επισήμανε ότι ο Δήμαρχος είναι θεσμός και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της αλήστου μνήμης «κλαδικής» της δεκαετίας του 80, δηλώντας επίσης πώς είναι στην διάθεση των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ ως μάρτυρας σε οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο προσφύγει ο κ. Γάτσας.

                                                                                                               

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις