Νήπια σε ακατάλληλο κτίριο!!

Νήπια σε ακατάλληλο κτίριο!!

ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑ ΤΑ…

                                    Νήπια σε ακατάλληλο κτίριο!!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

Νήπια σε ακατάλληλο κτίριο!!

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να πειστούμε ότι αυτό που πληροφορηθήκαμε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και συμβαίνει στον Δήμο Ελασσόνας με πρωταγωνιστές τον Δήμαρχο Ελασσόνας και την διορισμένη συνεργάτιδά του στο γραφείο Τύπου και υπεύθυνη για τις Σχολικές μονάδες.

Γιατί; γιατί πολύ απλά δεν το χωράει ο νούς μας ότι αυτοί που έλαχε να κυβερνήσουν τον τόπο μας, σκέφτονται και ενεργούν με τέτοιες λογικές και πρακτικές!!

Ας δούμε όμως τι συνέβη και σε τι κινδύνους εξέθεσαν τα νήπια της Βερδικούσσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, της ΕτΕ ΕΚΔΟΣΗΣ,  στις 6 Μαίου περίπου στις 12 η ωρα μεσημβρινή η νηπιαγωγός του χωριού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χωριό στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος, γονείς μαθητών του Δημοτικού,ο Δήμαρχος και η διορισμένη κ, Θεοδωράκη, να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τον σεισμό και την δυνατότητα παραμονής των μαθητών στο Σχολείο ή την μεταστέγασή τους αν κρίνονταν αναγκαίο.

Τι περίεργο όμως να μην κληθεί και η νηπιαγωγός; Γιατί άραγε; Είναι ένα ερώτημα. Λές και δεν την αφορούσε άμεσα τόσο την ίδια ως φυσική ύπαρξη όσο και ως δασκάλα που έχει μέριμνα για τους μαθητές της!!

Μπορεί να το ξέχασαν οι άνθρωποι εκτός και θεωρούν ότι δεν της… έπεφτε λόγος

Η απόφαση που ελήφθη στην σύσκεψη της 6ης Μαίου ήταν να μεταστεγαστεί το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του χωριού στο κτίριο του Γυμνασίου καθώς το κτίριο που φιλοξενούσε νήπια και Δημοτικό κρίθηκε συνολικά ακατάλληλο εξ αιτίας της αλληλουχίας των σεισμικών δονήσεων που ξεκίνησαν την 3η Μαρτίου.

Μάλιστα για να …χωρέσουν όλα τα παιδιά το ωράριο για νήπια και μαθητές Δημοτικού θα ήταν απογευματινό, αφού το πρωί θα έκαναν μάθημα οι μαθητές του Γυμνασίου.

Την ίδια ημέρα περίπου στις 3.30 απογευματινή ώρα η νηπιαγωγός ενημερώθηκε ότι η κ. Θεοδωράκη ζήτησε από εκπαιδευτικό να προχωρήσει στην μετακόμιση του Νηπιαγωγείου την Παρασκευή ή το Σάββατο με την νηπιαγωγό να τελεί σε πλήρη άγνοια και να μην έχει ενημερωθεί από κανέναν αρμόδιο για ότι ήταν σε εξέλιξη!!

Η νηπιαγωγός ενημερώθηκε στην συνέχεια από τον Πρόεδρο του χωριού και περίπου στις 4 η ωρα απογευματινή, αφού έστειλε μήνυμα στην κ. Θεοδωράκη,αυτή κάλεσε την νηπιαγωγό στο τηλέφωνο για  να της ανακοινώσει ότι έγινε ανατροπή στο΄… παιχνίδι της σωματικής ακεραιότητας των μικρών μαθητών και ότι το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει στην θέση του, δηλαδή στο κτίριο που μέχρι προ όλίγου είχε κριθεί ακατάλληλο και είχε αποφασισθεί η μεταστέγαση των μαθητών στο κτίριο του Γυμνασίου,με το δικαιολογητικό ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα αρχίσουν στο τέλος της Σχολικής χρονιάς!!

Προς επικύρωση αυτής της νέας απόφασης η κ. Θεοδωράκη επικαλέστηκε ότι έχει στα χέρια της έγγραφο στο οποίο σημειώνεται ότι ο χώρος του Νηπιαγωγείου είναι κατάλληλος, ένα έγγραφο που παρά το γεγονός ότι η νηπιαγωγός ζήτησε να της αποσταλεί, δεν εστάλη ποτέ!!

Σύμφωνα λοιπόν με την αιφνιδιαστική ανατροπή της απόφασης που ανακαλούσε την μεταστέγαση και την παραμονή των μαθητών στο ακατάλληλο κτίριο,το νηπιαγωγείο θα λειτουργούσε σε απογευματινή βάρδια-άκουσον –άκουσον,για να μην γίνονται όπως αποφάνθηκαν οι άρχοντες του τόπου,πολλά δρομολόγια από τα ταξί που μεταφέρουν μαθητές από τις κτηνοτροφικές μονάδες στις οποίες διαμένουν!!

Όλο αυτό το πρωτοφανές …σήριαλ που θα πάνε και που όχι, αν παραμείνουν στο ακατάλληλο ή όχι, υπήρχε μόνο σε προφορικό επίπεδο αφού την Παρασκευή το απόγευμα στις 7 Μαίου απεστάλη στα Σχολεία η απόφαση του Δήμου που αφορούσε στην μεταστέγαση των Σχολικών μονάδων και την λειτουργία αυτών, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά για την λειτουργία του Νηπιαγωγείου το οποίο σύμφωνα με όσα είχε πεί προφορικά η κ. Θεοδωράκη, θα άλλαζε ωράριο και θα λειτουργούσε το απόγευμα!!

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα όπως ήταν φυσικό η νηπιαγωγός τηλεφώνησε στην κ. Θεοδωράκη εκφράζοντας την ανησυχία της για ότι ήταν σε εξέλιξη, διαμαρτυρόμενη μάλιστα διότι είναι αδιανόητο χωρίς γραπτή απόφαση που ελήφθη από τα αρμόδια όργανα,να …ανοίξει σχολική μονάδα απογευματινή βάρδια και πόσο μάλλον προσχολικής ηλικίας!!!

Η κ. θεοδωράκη με απίστευτη ελαφρότητα απάντησε στην νηπιαγωγό ότι το πρωί της Δευτέρας θα εκδοθεί απόφαση από τον Δήμο και θα αποσταλεί στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να εγκριθεί ή όχι η απογευματινή βάρδια!!

Τι πιο φυσικό για την νηπιαγωγό από το να απευθυνθεί στους ανωτέρους της, και συγκεκριμένα στην διευθύντριά της η οποία δεν είχε καμία πληροφόρηση από τον Δήμο, μέχρι εκείνη την ώρα  και μάλιστα για την αλλαγή του ωραρίου τις απογευματινές ώρες το οποίο κρίνεται ακατάλληλο για τις προσχολικές ηλικίες και μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να αποφασισθεί κάτι τέτοιο!!

Στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέτρεχαν κάποιοι ειδικοί λόγοι επειδή θα χρειαζόταν να γίνουν δυο παραπάνω δρομολόγια μα τα ταξί!!

Μετά από όλο αυτό το σκηνικό αποφασίστηκε το ωράριο να παραμείνει ως έχει αφού δεν μεταστεγάστηκε το Νηπιαγωγείο.

Την Δευτέρα πολλά Σχολεία του Δήμου λειτούργησαν χωρίς βεβαιώσεις καταλληλότητας των υφιστάμενων κτιρίων, αρκετά μάλιστα χωρίς κάν έλεγχο έστω τυπικό από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!!

Το αποκορύφωμα μάλιστα του ήθους και του ύφους των αρμοδίων του Δήμου είναι ποιο:

Το Νηπιαγωγείο του Στεφανοβούνου κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταστεγαστεί σε άλλη αίθουσα λόγω των προβλημάτων που εντοπίστηκε στο κτίριο που το φιλοξενούσε.

Η αίθουσα στην οποία αποφασίστηκε να μεταστεγαστεί δεν διέθετε χώρους προσωπικής υγιεινής, δεν υπήρχαν τουαλέτες!!

Τι απάντησαν οι επαίοντες του Δήμου, αιρετοί και διορισμένοι; Κρατηθείτε…να κάνουν τα μωρά παιδιά, τα νήπια υπομονή!! Αν  έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι!!

Τέλος η άλλη ασχήμια που διαπράχθηκε σε βάρος των νηπίων της Βερδικούσσας ήταν ότι οι …περίφημες… «ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» συγκέντρωσαν γραφική ύλη για τις ανάγκες των μαθητών επιλέγοντας να την μοιράσουν μόνο στα Σχολεία του Βλαχογιαννίου και του Δομενίκου, αγνοώντας την Βερδικούσσα που οι οικογένειες είναι υπερπολύτεκνες με ότι αυτό σημαίνει για τις ανάγκες των παιδιών.

Γιατί άραγε αυτή η διάκριση;

Ολοκληρώνοντας αυτό το ρεπορτάζ ένα μόνο ερώτημα θα θέσουμε στην Δημοτική Αρχή και σε όσους εμπλέκονται…αν θεός φυλάξοι συνέβαινε κάποιο τραγικό δυστύχημα σε κάποιο παιδί τι θα γινόταν;

Επίσης τα παιδιά τους όλοι αυτοί οι επαιόντες θα τα έστελναν σε ένα Σχολείο χωρίς τουαλέτα;

Απίστευτες πράγματι καταστάσεις…

Θα είχε ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αποφάσιζαν να μιλήσουν δημόσια και άνθρωποι που συνδικαλίζονται και έχουν άποψη για το ήθος και το ύφος των αρχόντων του τόπου…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις