Ο COVID19 ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ… Ακήρυχτο πόλεμο στην κοινωνία!!

Ο COVID19 ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ… Ακήρυχτο πόλεμο στην κοινωνία!!

 Ο COVID19 ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ…

Ακήρυχτο πόλεμο στην κοινωνία!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΑΓΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Του Απόστολου Βάλλα

Είναι αλήθεια ότι η …επίσκεψη του covid 19 είναι ανεπιθύμητη για τον καθένα και δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτος αυτός ο ιός της συμφοράς.

Σίγουρα όλοι θα σκεφθούν για αυτό που κουβαλά μαζί του, την αρρώστεια και τον θάνατο,αποκρουστικές πραγματικότητες και απολύτως ανεπιθύμητες.

Προφανώς και ο…κύριος covid19 είναι κακός και φονικός, δεν έχει τίποτα καλό μαζί του, παρά μόνο συμφορά, ωστόσο ούτε παντοδύναμος είναι ούτε και ανίκητος στο επιστημονικό πεδίο.

Σε κάποια στιγμή η επιστήμη θα κατορθώσει να τον νικήσει και να τον…στείλει από κεί που ήρθε, η επιτυχία του όμως είναι τεράστια σε άλλο επίπεδο,τόσο απόλυτη που ακόμα και ο…ίδιος ο ιός δεν θα μπορούσε να το φανταστεί.

Κατόρθωσε ο..κύριος covid19 να μας ξεσκεπάσει,να στραπατσάρει τις μάσκες που σχεδόν όλοι μας φοράμε και να μας αποκαλύψει, να φέρει στο φώς το πραγματικό πρόβλημα που ταλανίζει ανεπανόρθωτα την ανθρωπότητα και αυτό είναι το μέγεθος του φιλοτομαρισμού ενός εκάστου εξ ημών, και ο εγωισμός!!

Ξαφνικά, χάρη και στο διαδίκτυο,που μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση και όταν χρειαστεί κάτι ψάχνει και βρίσκει, Κύριος οίδε τι, και αφού το διαβάσει πιστεύει μετά ότι απέκτησε και πτυχίο.

Γίναμε όλοι γιατροί, ερευνητές, μηχανικοί, αστροναύτες, πυρηνικοί,χειρουργοί, λοιμωξιολόγοι και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νούς του ανθρώπου!!

Το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι η ημιμάθεια, παρ ότι η επιστήμη έκανε τεράστια άλματα, αυτό αφορά σε μια μικρή ελίτ της ανθρωπότητας που έχει την δύναμη και την γνώση να χειριστεί τις μάζες, τον μαζάνθρωπο, και να του χορηγεί απίστευτα γρήγορες δόσεις πληροφόρησης προκαλώντας του τέτοια σύγχυση που στο τέλος της ημέρας αν έχει την δυνατότητα να νοιώσει ότι είναι ηλίθιος θα είναι μεγάλη επιτυχία αφού θα είναι ένα στοιχείο αυτογνωσίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι οδυνηρά πολύ διαφορετική, στο τέλος της ημέρας οι περισσότεροι από εμάς νοιώθουμε ότι ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και όλοι οι σοφοί μπροστά μας είναι μηδενικά!

Ποιος επιστήμονας, και ποιος ερευνητής μωρέ, εγώ το διάβασα ,το βρήκα στο διαδίκτυο που λέει ότι για να σωθείς από τον ιό του covid19  ο μόνος τρόπος είναι όσοι έχουν τον ιό να τους βάλουμε σε θάλαμο αερίων και να τους εξοντώσουμε για να σώσουμε την ανθρωπότητα από τον ιό!!

Ναι, έτσι ακριβώς, πολλοί ίσως σε επίπεδο λεκτικό να το…παίζουμε αλληλέγγυοι, υπεράνω, άνθρωποι της αγάπης και της θυσίας, όταν όμως ανακαλύψουμε ότι κάποιος που ενδεχομένως συνομιλεί μαζί μας…κουβαλά τον covid19,όχι μόνο τρέχουμε σα τρελοί να φύγουμε μακριά,σχεδόν πάντα τον κατηγορούμε ότι υπήρξε ανεύθυνος που …κόλλησε τον ιό, λές και είναι επιλογή κανείς να είναι άρρωστος, λές και είναι επιλογή να …γνωριστεί με τον ιό!!

Ως δια μαγείας όλα εκείνα τα ωραία που λέμε όλοι μας εκ του ασφαλούς εξαφανίζονται, χάνονται, γίνονται αέρας, καπνός και πολύ απλά έρχεται στο φώς ο αληθινός μας εαυτός, αυτό που πραγματικά είμαστε και με πολύ επιμέλεια κρύβουμε.

Ναι, αυτό πέτυχε ο covid19, μας ξεσκέπασε όλους, αυτό βέβαια από μόνο του δεν θα ήταν καθόλου κακό αφού θα είχαμε την δυνατότητα μέσα από την επαναπροσέγγιση του εαυτού μας να αλλάξουμε και να πετάξουμε από πάνω μας τον εγωισμό και τον φιλοτομαρισμό.

Έλα όμως που πλέον στον μαζάνθρωπο, είναι σε εξέλιξη ο ακήρυχτος πόλεμος και αυτό είναι το δυστύχημα, ότι ενώ είμαστε σε πόλεμο, νομίζουμε ότι ζούμε σε ειρήνη!!

Λένε ότι ο ιός είναι αόρατος εχθρός,λάθος είναι ορατός και τον πολεμάμε, άλλωστε η ανθρωπότητα έζησε πάμπολλες συμφορές και όλες τις ξεπέρασε και αυτό το πέτυχε διότι ο εχθρός και ορατόςείναι και αλλότριος.

Στον ακήρυχτο πόλεμο όμως που έχει κηρυχθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δεν έχουμε εχθρό, αφού εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, ο κακός, ο φιλοτομαριστής, ο εγωιστής, αυτός που λέει, δε πά να πεθάνει ο κόσμος όλος, εγώ να είμαι καλά!!

Η… επίσκεψη του covid 19 σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καθόλου ανώδυνη, αντίθετα εκτός από μοιραία ενίοτε, είναι και πολύ ύπουλη, επίμονη, και επίπονη, σου δίνει την δυνατότητα να νοιώσεις ότι αναμετριέσαι με τον θάνατο, τον νοιώθεις να είναι πολύ κοντά σου, νοιώθεις τα βρώμικά του χνώτα, μια περίεργη αίσθηση, απόκοσμη.

Αυτός ο ..κύριος δεν έχει τρόπους συμπεριφοράς και είναι απολύτως απρόβλεπτος,εξαντλητικός,σε άλλους είναι απολύτως επιθετικός, σε άλλους λιγότερο, αλλού εμφανίζεται με πυρετό που σε λιώνει, η με βήχα που σου …ξεκολλά τα σωθικά,με πόνους στο κορμί και στα κόκκαλα,με υπνηλία,με δυσφορία στην αναπνοή,με…κομάρες, με εξάντληση, με πονοκέφαλους,με διάρροιες, διαταράσσοντας σχεδόν την λειτουργία των περισσότερων ζωτικών οργάνων…ανάλογα με τα κέφια του και τον άνθρωπο.

Μέσα σε αυτή την απίστευτη πραγματικότητα που ζεί ο καθένας έχει και την ευκαιρία να σηκώσει τα μάτια προς τον ουρανό και να απλώσει το χέρι του να ζητήσει βοήθεια από τον Κύριο των Δυνάμεων τον Σωτήρα Χριστό και την Μητέρα του, την Τιμιωτέραν των Χερουβίμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την Παναγία Παρθένο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο ανήμπορος είναι τόσο ό ίδιος όσο και η επιστήμη σε αυτή τη φάση.

Κατανοεί ότι η βοήθεια μπορεί να έρθει μόνο από ψηλά, και τότε βυθίζεται στα εσώτερα του εαυτού του, εισχωρεί στο βάθος της καρδιάς του και ενώνεται κραυγάζοντας σιωπηλά με τον Εσταυρωμένο, λέγοντας την ευχή…Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με, Παναγία, γλυκειά μας Μητέρα βοήθει μοι.

Το σπουδαιότερο, ίσως κατανοεί ο καθένας την ματαιότητα όλων των εφήμερων πραγμάτων και την αξία της ταπείνωσης, αυτής της αρετής που παρέχει τη δυνατότητα στον καθένα να συγχωρεί και να αγαπά.

Να αγαπά όλους αυτούς που θεωρούν ότι όποιος κόλλησε τον ιό είναι εγκληματίας, να τους συγχωρεί και να εύχεται να είναι καλά και ποτέ να μην αρρωστήσουν ή να κολλήσουν αυτόν τον ανεπιθύμητο ιό.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού έλεγαν οι πρόγονοί μας και έχουν απόλυτο δίκιο, ναι, αυτός ο ιός, αυτή η κατάρα θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον …μαζάνθρωπο να ξαναβρεί τον εαυτό του και να ξαναγίνει άνθρωπος…

Ο COVID19 ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ… Ακήρυχτο πόλεμο στην κοινωνία!!

Σχετικές δημοσιεύσεις