Ο δήμαρχος Ελασσόνας εμπαίζει για άλλη μια φορά τους σεισμοπαθείς

 Καταγγελία παράταξης  ” ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” :Ο δήμαρχος Ελασσόνας εμπαίζει για άλλη μια φορά τους σεισμοπαθείς

     Ήξερε ότι η απόφαση για διαγραφή τελών ήταν παράνομη αλλά φταίει η αντιπολίτευση που δεν σώπασε.

Πρόσφατα με απόφαση του το Δ.Σ της ΔΕΥΑ Ελασσόνας ενέκρινε μεταξύ άλλων θεμάτων και την διαγραφή οφειλών προς τους δημότες που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου μέχρι του ποσού των 293 ευρώ, μια απόφαση που εγκρίθηκε μάλιστα και από την Οικονομική Επιτροπή.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφισε ο εκπρόσωπος της παράταξης μας“Αλλάζουμε” κ. Φ. Καραγκόγκος σημειώνοντας πως η διαγραφή χρεών για κατανάλωση είναι παράνομη και πως μια τέτοια απόφαση θα εκπέσει στον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αποφασίσαμε ως παράταξη να μην ψηφίσουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τους δημότες μας και να τους καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη χρονική συγκυρία.

Η πρόταση της παράταξής μας περιείχε το πάγωμα των οφειλών για πέντε χρόνια, μια πρόταση η οποία δεν θα μπορούσε να ανατραπεί από την Αποκεντρωμένη γιατί είναι καθόλα νόμιμη και κατ΄επέκταση άκρως ρεαλιστική.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από την δημοτική αρχή, αν και γνώριζε ότι επί της ουσίας ότι μόνο με αυτή την απόφαση θα μπορούσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής Γάτσα-Καρανίκα

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Γάτσα και ο ίδιος ως νομικός επέμεναν ότι η απόφαση είναι καθόλα νόμιμη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απέρριψε όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ωστόσο πρόλαβε να διαφημίσει μια απόφαση αίωλη και άκρως παράνομη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο