Ο Νίκος Ευαγγέλου και οι «υπόγειες» διαδρομές των δημοτικών εκλογών..

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ                Μίζερος…και μιζέρια!!! Ν. Ευαγγέλου: "Δεν αξίζει ένας μίζερος προυπολογισμός στο Δήμο Ελασσόνας" Ν. Γάτσας: «Μίζερη η κριτική Ευαγγέλου. Απαντάμε με στοιχεία»

Ο Νίκος Ευαγγέλου και οι «υπόγειες» διαδρομές των δημοτικών εκλογών..

Ο Νίκος Ευαγγέλου και οι «υπόγειες» διαδρομές των δημοτικών εκλογών..

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019 όμως πολλοί εκλεγμένοι αλλά και μη δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Νίκου Ευαγγέλου συνεχίζουν να κάνουν λόγο ακόμη και σήμερα για «υπόγειες διαδρομές» προσώπων που τους κόστισαν την επικράτηση στο Δήμο Ελασσόνας.

Μια επικράτηση που φαινόταν ως «εύκολος περίπατος» μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής που έφερνε την έως τότε δημοτική αρχή να έχει ένα σαφές προβάδισμα 7 τουλάχιστον ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στον δεύτερο και κυριολεκτικά «αουτσάιντερ» Νίκο Γάτσα, που τελικά κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

Το περίεργο είναι πως κανείς δεν περίμενε αυτήν την ανατροπή όπως λένε, σε ένα Δήμο που παραδοσιακά κυριαρχεί το γαλάζιο στοιχείο και είχε ήδη έναν εκλεγμένο βουλευτή (έστω και με μεταγραφή) στη Νέα Δημοκρατία, τον Γιώργο Κατσιαντώνη ο οποίος στήριζε ξεκάθαρα τον πρώην Δήμαρχο αλλά και μία ακόμη ενδιαφερόμενη τότε υποψήφια Βουλευτή που τελικά και επικράτησε στις εθνικές εκλογές, την Στέλλα Μπίζιου.   

Το τι μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο Κυριακές και αν «φέρει ακέραιη» η δημοτική παράταξη του Ευαγγέλου την ευθύνη για την ήττα (επαναπαυόμενη μαζί με τους ψηφοφόρους της, στην ευρεία διαφορά που είχε σημειώσει στον πρώτο γύρο) η αν τρίτα πρόσωπα (πολιτικά ή επιχειρηματικά) έπαιξαν ρόλο κλειδί στην ανατροπή αυτή, είναι κάτι που απασχολεί όπως είπαμε μέχρι και σήμερα αρκετούς συμβούλους του πρώην Δημάρχου (αλλά και τον ίδιο) οι οποίοι κάνουν λόγο για «εσωκομματικό πόλεμο» και συμφέροντα που θέλανε να καταστήσουνε την ευρύτερη περιοχή «τσιφλίκι» τους.

Αναμφίβολα είναι ένα θέμα που δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε όσο πλησιάζει πάλι ο καιρός προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Νίκος Ευαγγέλου θα είναι και πάλι υποψήφιος..

Ελευθερία Τζανακούλη
Πολιτικός Επιστήμονας ΔΠΘ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις