Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; 70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ… Περιμένουν καρτερικά τους δικούς τους!!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;  70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ… Περιμένουν καρτερικά τους δικούς τους!!

 Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;  70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ…

         Περιμένουν καρτερικά τους δικούς τους!!

  ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΡΙΣΑΓΙΟ

ΣΤΗ  ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;  70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ… Περιμένουν καρτερικά τους δικούς τους!!

70 περίπου χρόνια πίσω τότε όταν οι πόλεμοι και πολύ χειρότερα ο αδελφοκτόνος, έστελναν τα παιδιά της Πατρίδας στα μνήματα.

70 χρόνια πίσω, τότε που η τρέλα και η αλαζονεία κάποιων για εξουσία, πλούτο και δόξα αδιαφορούσε για την ανθρώπινη ζωή καταρρακώνοντας αξίες, αρχές, εξευτελίζοντας τον άνθρωπο, χωρίς να διστάζει σε οποιαδήποτε ανθρωποθυσία, αρκεί να γινόταν αυτό που ήθελαν οι διεστραμμένοι, οι ψυχικά άρρωστοι, όλοι αυτοί που υποκινούσαν και συντηρούσαν την αγριότητα και τον πόλεμο!!

70 χρόνια πίσω τότε που (3) στρατιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο από …φίλια πυρά, προφανώς από λάθος, όμως αδιόρθωτο!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα δεν είναι στην ζωή, τα διηγήθηκαν στους νεότερους,(3)νεαρά παιδιά που υπηρετούσαν την θητεία τους και εκτελώντας διαταγές των ανωτέρων τους δυστυχώς πολεμούσαν με τους αδελφούς τους, τότε στην διάρκεια του καταραμένου εμφυλίου, έπεσαν νεκρά από όπλα του…δικού τους στρατού όταν βομβάρδιζαν υποτίθεται τις θέσεις των…εχθρών ανταρτών!!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;  70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ…ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ… Περιμένουν καρτερικά τους δικούς τους!!

 Η παράνοια στο αποκορύφωμά της φυσικά με ευθύνη των, και πάλι υποτίθεται, σοβαρών και αξιοπρεπών κυρίων!!

Κανείς από αυτούς που ευθύνονται για τον εμφύλιο σπαραγμό δεν ήταν ούτε σοφός, ούτε σοβαρός, ούτε πατριώτης, ούτε αξιοπρεπής.

Ο ένας από τους νεκρούς, Θαμμένος μαζί με τους συμπολεμιστές του, υπήρξε…τυχερός, όταν κάποια χαροκαμένη μάνα που δεν βρήκε ποτέ το λείψανο του παιδιού της αποφάσισε να τελέσει τα του θανάτου σε αυτό το παιδί, σα να επρόκειτο για το δικό της, έτσι για να αναπαυθούν οι ψυχές και των δύο αδικοχαμένων παιδιών γιατί κάποια ανόητα και γελοία ανθρωπάκια ήθελαν να το …παίξουν θεοί.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε τα θρησκευτικά της καθήκοντα έκανε και την ανακομιδή των λειψάνων του νεκρού παιδιού.

Απέμειναν στα αζήτητα όμως δυο ακόμα νέα παιδιά, που δεν έκλαψε κανείς πάνω από τα νεκρά σώματά τους, δεν τέλεσε ένα τρισάγιο πάνω στο μνήμα τους και περιμένουν εκεί…καρτερικά κάποιον επιτέλους να ανάψει και για αυτούς ένα κερί, και να τους μνημονεύσει!!

Φαίνεται όμως πως η Πολιτεία ακόμα και για αυτό είναι…τσιγγούνα, ποιος ξέρει ίσως και να φοβούνται όλοι αυτοί που σιτίζονται από τον Κρατικό κορβανά, μήπως και τους ζητήσουν σύνταξη οι νεκροί!!

Μόνο όνειδος και ντροπή μας προκαλεί αυτή η αδιαφορία των αρχών τόσο σε Τοπικό Επίπεδο όσο και σε Πολιτειακό, μόνο ντροπή!!

Πράξτε το αυτονόητο κύριοι αν σας απέμεινε ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού στους νεκρούς, πέρασαν 70 και περισσότερα χρόνια…πόσο ακόμα;

Τα ονόματα των νεκρών είναι γραμμένα πάνω στα μνήματά τους, δεν θα χρειαστεί ούτε να ψέξετε ούτε να κουραστείτε.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Κρανέας λίγες αράδες του Κωνσταντίνου Κατσαρού δάσκαλου, πολύ σκληρές, όμως αληθινές που αναδεικνύουν την φρίκη εκείνης της τρέλας.

« Δεν μας αρέσει…Που εδώ και 70 χρόνια στα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας παραμένουν θαμμένοι δύο στρατιώτες (ήταν τρεις) χωρίς να τους έχουν αναζητήσει οι δικοί τους, οι οποίοι το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζουν τον τόπο της ταφής τους.

Λέμε ότι το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζουν οι οικείοι τους γιατί σύμφωνα με πληροφορία ηλικιωμένου συγχωριανού μας το ΓΕΣ τους χρέωσε ως αγνοούμενους και όχι ως νεκρούς.

                  Έχοντας κατά νου την παροιμία ¨Κάλλιο αργά παρά ποτέ¨, θα μπορούσε ο Δήμος Ελασσόνας να συνεργαστεί με τη Στρατιά και να βρεθεί λύση.

                  Σημείωση: Ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και υποσχέθηκε πως θα ξεκινήσει τις διαδικασίες με τις υπηρεσίες της Στρατιάς, για να βρεθεί τρόπος ώστε να γίνει η εκταφή των οστών είτε από τους συγγενείς, είτε από το ΓΕΣ, είτε από το Δήμο.»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις