Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…                   Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ-ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ , ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ…

        Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

ΠΕΡΑΣΑΝ (15) ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ- ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

Πρωτοφανείς για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δεδομένα και δικαιώματα συμπεριφορές βιώνουν οι συμπολίτες μας που έμειναν χωρίς σπίτια από τον καταστροφικό σεισμό που έγινε περίπου πρίν (15) μήνες, από τους αρμόδιους για την αποκατάστασή τους, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, και το δίδυμο εξουσίας του Δήμου ΕλασΟι Δήμιοι των σεισμόπληκτωνσόνας, Γάτσα-Καρανίκα.

 

Είναι η πολλοστή φορά που γράφουμε για αυτή την βαρβαρότητα που βιώνουν οι συνδημότες μας ,οι εμπερίστατοι συμπολίτες μας στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι, στο Πραιτώρι και σε όποια άλλα χωριά είναι αναγκασμένοι ακόμα και σήμερα μετά από (15) μήνες να διαμένουν στα κοντέινερ με θερμοκρασίες 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτωνΟι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

Ακόμα, μέχρι σήμερα εκτός ελάχιστων οικημάτων τα μισογκρεμισμένα σπίτια παραμένουν ως έχουν,…ζωντανές απειλές για την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων.

Στο Δαμάσι βέβαια και καλώς έπραξαν η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε τάχιστα και απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα που εγκυμονούσαν κινδύνους για τους πολίτες.

Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

Στον Δήμο Ελασσόνας το έχουμε καταλάβει δεκαετίες τώρα, όμως τα τελευταία (3) χρόνια το εμπεδώνουμε για τα καλά, εδώ…σταμάτησε ο Χριστός, είναι άλλος ο Θεός!!

Τώρα εφηύραν άλλο τερτίπι οι προύχοντες της Τοπικής εξουσίας όπως μας ενημερώνουν οι σεισμόπληκτοι.

Αρχίζουν να απομακρύνουν τα μπάζα μόνο από κάποιες κατασκευές που δεν κατοικούν άνθρωποι, παλιές αποθήκες και στάβλοι, αρνούμενοι να πράξουν το ίδιο και για τις κατοικίες όπου μέχρι πρότινος κατοικούσαν οι άνθρωποι, με το πρόσχημα ότι είναι ιδιωτικές περιουσίες και δεν μπορούν να ενεργήσουν!!

Οι Δήμιοι των σεισμόπληκτων

Οι άνθρωποι είναι πλέον απίστευτα θυμωμένοι με τους αρμόδιους και δεν θα τους συγχωρήσουν αυτή τους Την αδιαφορία και την ταπείνωση που υφίστανται εξ αιτίας τους.

Ένα μόνο ερώτημα θέτουν στους-τις κυρίους-ες…εάν στην θέση την δική τους βρίσκονταν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, τι θα έπρατταν αλήθεια;

Θα επέτρεπαν στα παιδιά τους να διαμένουν στα κοντέινερ με του κόσμου τα προβλήματα που υπάρχουν, παλιά κλιματιστικά, η ρευματοδότηση δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, για παράδειγμα, όταν πρέπει να μαγειρέψουν είναι αναγκασμένοι να διακόπτουν την λειτουργία του κλιματιστικού, ή του πλυντηρίου διότι…πέφτει ο γενικός και πλείστα όσα άλλα προβλήματα.

Ο εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων προσλαμβάνει διαστάσεις πρωτόγνωρες και δικαίως πολλοί από τους σεισμόπληκτους κάνοντας αναφορά σε όσους έχουν την ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων τους,υποστηριζουν ότι…με την αξία τους, με το σπαθί τους κατέκτησαν τον τίτλο του…Δήμιου και θα τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή τουλάχιστον στην συνείδηση όσων ταλαιπωρούνται από την αναλγησία και την παροιμιώδη αδιαφορία τους…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις