ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ… Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

 ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…

            Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!

ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ…ΣΚΟΥΡΙΕΣ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όπως λέει και ο λαός, και πλέον όλοι αποκαλύπτονται.

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα στο Δ.Δ.Μεσοχωρίου με την αξίωση του ιδιοκτήτη της ΒΑΚΡΕΛ να του παραχωρηθούν ακόμα 30 στρέμματα γης για τις ανάγκες της επιχείρησης του όπως ισχυρίζεται.

Όταν ό ίδιος είχε ζητήσει να του παραχωρηθούν 30 στρέμματα για την δημιουργία σφαγείων με δυναμικότητα σφαγής 1000 ζώων την ημέρα, σήμερα η δυνατότητα ξεπερνά τις 4000,το Κοινοτικό Συμβούλιο τότε μετά από λαικές Συνελεύσεις αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά του.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο επιχειρηματίας αλλάζοντας συνεχώς τα αιτήματά του, όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι των Τ.Σ Μεσοχωρίου και Αμουρίου,επανέρχεται και ζητά και άλλη γή.

Μέχρι σήμερα κανείς από του προηγούμενους Δημάρχους δεν διανοήθηκε να του παραχωρήσει και άλλη γή διότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν καταστροφική για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό ιστό της περιοχής.

Δυστυχώς έρχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα, αγνοώντας με περιφρονητικό τρόπο τις ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και προτίθεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του επιχειρηματία, μάλιστα και με το γελοίο επιχείρημα ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από έσοδα και γι αυτό προτίθεται να προχωρήσει στην παραχώρηση!!

Έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος να υποστηρίξει ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορεί να στέλνει τα γκρέιντερ γρηγορότερα στα χωριά!!!!

Όταν οι Πρόεδροι των Τ.Σ του αντιπρότειναν να του αποδώσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτά τα ελάχιστα χρήματα το αρνήθηκε!!

ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΑ Τ.Σ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

Σήμερα οι Πρόεδροι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι των Τ.Δ Μεσοχωρίου και ΑΜΟΥΡΙΟΥ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για δύο λόγους.

Α)για να κάνουν κοινωνούς του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζουν και αφορά στην επιβίωση τους, όλους τους Δημότες και όχι μόνο, αφού ήδη έδωσαν εντολή και σε νομικούς να διερευνήσουν το θέμα.

Β)για να καταστήσουν την Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα υπεύθυνη για όσα θα συμβούν στην συνέχεια εάν και εφ όσον αγνοήσουν την θέληση του συνόλου των Δημοτών!

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Αυτό μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ τα μέλη Των Τ.Σ. και πιο συγκεκριμμένα ξεκινώντας την ενημέρωση ο Πρόεδρος του Τ.Σ Μεσοχωρίου Ιωάννης Ζαρλαδάνης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι… «τυχαία είδα τα θέματα της Η.Δ για το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, την προσεχή Τρίτη και αντιλήφθηκα ότι θα συζητηθεί και το θέμα που μας απασχολεί διαχρονικά τώρα.

 Η έκπληξή μου δεν το κρύβω ήταν και είναι μεγάλη διότι η Δημοτική Αρχή μας περιφρονεί, δεν μας ενημερώνει και δεν λαμβάνει υπ όψιν της τις αποφάσεις μας…»

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκαφωτό αρχείου σε λαική συνέλευση παρουσία του Δημάρχου με καθολικό ΄ΟΧΙ των κατοίκων!!

Αφού ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σε ότι αφορά τις αξιώσεις του επιχειρηματία αλλά και άλλων εμπλεκόμενων που απευθύνθηκαν στην Δημοτική Αρχή ζητώνταςκαι άλλη γή για εγκατάσταση φωτοβολταικών, τόνισε ότι… « η γή που υπάρχει, η βοσκήσιμη έκταση δεν επαρκεί για τις ανάγκες σήμερα, φαντάζεστε τι θα συμβεί άμα παραχωρηθεί και άλλη.

 Η απορία μας ωστόσο έχει να κάνει με την πρακτική τόσο του επιχειρηματία όσο και της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα και είναι σαφής,γιατί δεν αγοράζουν οι ιδιώτες από ιδιώτες γή και επιμένουν να πάρουν την Δημοτική; Γιατί άραγε; Μήπως τους λείπουν τα χρήματα;

 Έρχονται σήμερα και κολοσσοί όπως η volton, kamperis αλλα και μικρότερες εταιρείες και όλοι ζητάνε Δημοτικές εκτάσεις, αναρρωτιέμαστε, γιατί;

 Η Δημοτική Αρχή δεν μας κάλεσε ποτέ να συζητήσουμε το θέμα παρά μόνο σήμερα εμένα με τηλεφώνησε η ιδιαιτέρα του Δημάρχου προκειμένου να μιλήσω μαζί του και μου είπε ότι θέλει να παραχωρήσει τη γή μας, για να έρθουν κάποια έσοδα στον Δήμο!!

Στο Τ.Σ δεν είμαι όμως μόνο εγώ, υπάρχουν και οι Σύμβουλοι και αυτό δεν είναι θεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου.

 Προφανώς και δεν είμαστε ενάντια στην επιχειρηματικότητα αρκεί να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και πάνω απ όλα να προστατεύονται τα συμφέροντα των Δημοτών»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ζαρλαδάνης κάλεσε την Δημοτική Αρχή Γάτσα –Καρανίκα να μη προβεί σε αυτή την ενέργεια που βρίσκει αντίθετους το σύνολο των κατοίκων και ξεκληρίζει στην πραγματικότητα την αγροτική και κτηνοτροφική οικογένεια, και να γνωρίζει ότι στην περίπτωση που δεν σεβαστούν την Τοπική Κοινωνία τότε η περιοχή θα μετατραπεί σε νέες …Σκουριές με ότι αυτό θα σημαίνει.»

Μάλιστα κατέστησε σαφές ο πρόεδρος με την σύμφωνη γνώμη και του Προέδρου Αμουρίου κ.Τσιώρη και των Τοπικών Συμβούλων ότι την ευθύνη θα την φέρουν ακέραια αυτοί και κανείς άλλος για ότι θα επακολουθήσει..»

Δεν είναι δυνατόν επισήμανε και ο Πρόεδρος του Αμουρίου κ. Τσιώρης να τηλεφωνώ στον Δήμαρχο να του ζητώ να με ενημερώσει για το θέμα που μας απασχολεί και αυτός να μου μιλά για άλλα θέματα,δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι δε σέβεται τόσο εμένα, τον Πρόεδρο, τους Συμβούλους και,, όλους τους δημότες που εκπροσωπούμε.

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος του Μεσοχωρίου Ι. Ζαρλαδάνης τόνισε ότι σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή Γάτσα –Καρανίκα τους αγνοήσει συνεχίζοντας να τους περιφρονεί,θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

 Τέλος ο Πρόεδρος επισήμανε ότι ο κ. Γάτσας προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση να παραχωρηθεί δημοτική έκταση σε ιδιώτες και πιο συγκεκριμμένα σε ότι αφορά αυτό το διαχρονικό αίτημα του επιχειρηματία της ΒΑΚΡΕΛ, ρωτώντας και ζητώντας μια δημόσια τοποθέτηση από τον Δήμαρχο, τι άλλαξε μετά από ένα χρόνο, και με ποιο δικαίωμα καταπατά τον λόγο του την δέσμευσή του στους δημότες που αν μη τι άλλο τους εξαπάτησε…»

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ..

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

θέση έλαβε και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, και δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και επισήμανε πως στην θητεία του παρ ότι του ζητήθηκε να παραχωρήσει γή δεν τω έπραξε σεβόμενος την θέληση των κατοίκων.

Για το ίδιο θέμα η Λαική Συσπείρωση

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…       Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

όταν είχε ξανασυζητηθεί ήταν αντίθετη στην παραχώρηση Δημοτικής έκτασης σε  ιδιώτες.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις