ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΣΔΑ Πολιτική(οί) των 1500 ευρώ;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΣΔΑ

Πολιτική(οί) των 1500 ευρώ;

 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ!

ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε πλέον δεν μας εκπλήσσει τίποτα ότι και να ακούσουμε.

Είμαστε σίγουροι πως τα πάντα μπορούν να συμβούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα είτε προσωπικά, είτε κομματικά, δυστυχώς ποτέ για το κοινωνικό σύνολο!!

Το ευτύχημα θα είναι να συμπίπτουν τα συμφέροντα των πολιτών με τα συμφέροντα κάποιων που χρησιμοποιούν, ή τους χρησιμοποιούν τα κόμματα για να κάνουν τις δουλειές τους!

                          ΠΕΡΙ ΦΟΣΔΑ ΤΟ… ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Ο Φο.Σ.Δ.Α που σημαίνει Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ουσιαστικά δραστηριοποιείται στην προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση,επεξεργασία,ανάκτηση,και διάθεση των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας,διοικείται από αιρετούς που εκλέγονται στα όρια της Περιφέρειας, στους Δήμους, που είναι και τα μέλη του και διοικείται από τον Πρόεδρο,το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική επιτροπή.

Η ανάδειξη μελών της Διοίκησης γίνεται με την διενέργεια εκλογών μεταξύ των υποψηφίων που εκλέγονται από τα μέλη.

Σε ότι αφορά τον ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας μας υπήρχε ένα πρόβλημα στην ανάδειξη του συμβουλίου διότι οι ψήφοι ήταν μοιρασμένοι, και ήταν σε αναμονή της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών για την δυνατότητα να συμμετέχει στην ψηφοφορία και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Η λύση όμως δόθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Ελασσόνας Δημήτρη Παπαδημόπουλο ο οποίος συμμετέχει ως εκπρόσωπος με την στήριξη του στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη ο οποίος εξελέγη πρόεδρος, και ο ίδιος Αντιπρόεδρος με τον μισθό των 1500 ευρώ, καθόσον ο Πρόεδρος δεν δύνανται να λαμβάνει από τον νόμο δυο μισθούς..

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ …ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Ο κ. Καλογιάννης σύμφωνα με τον νόμο δεν έχει την δυνατότητα να αμοίβεται για τις υπηρεσίες του από δύο θέσεις, οπότε ο μισθός των 1500 ευρώ που προβλέπεται για τον πρόεδρο θα πάει στις τσέπες του Αντιπροέδρου.

Ποιος κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου; Ο κ. Παπαδημόπουλος και αυτό ακριβώς πυροδότησε έναν απίστευτο …γαλάζιο πόλεμο με βαρύτατες εκφράσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ άρχισαν οι ανακοινώσεις που αναδεικνύουν στην πραγματικότητα αυτό που κυριαρχεί στην πολιτική και μεταξύ αυτών που ασχολούνται κατά κανόνα.

Τι ανακοίνωσε η …γαλάζια ομάδα των 12, μετά από την στάση του κ. Παπαδημόπουλου που διαφοροποίησε την θέση του.

Παρασκηνιακή συναλλαγή Καλογιάννη-Παπαδημόπουλου στον ΦΟΣΔΑ

Τελικά οι μεθοδεύσεις και οι καθυστερήσεις εκ μέρους του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη επί ένα  χρόνο, ώστε να μην εκλεγεί νέα διοίκηση στον Ενιαίο  Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων   Ν. Λάρισας ( ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας ) , αποδείχτηκε σήμερα που αποσκοπούσαν: στην «εξαγορά» του κ. Παπαδημόπουλου με αντάλλαγμα την έμμισθη θέση του αντιπροέδρου στον Φορέα!

Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει δώδεκα   μήνες από τότε που κανονικά θα έπρεπε να έχουν γίνει οι εκλογές ο κ. Καλογιάννης προσπαθούσε συνεχώς να βρει τον τρόπο ώστε να ξεπεράσει το «ενοχλητικό» γι’ αυτόν πρόβλημα των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών , που του δημιουργούσε  εμπόδιο  να εκλεγεί Πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ . Έτσι προτίμησε να αφήσει τον ΦΟΣΔΑ χωρίς διοίκηση, καθώς χρέη διοίκησης εκτελούσε το προηγούμενο ΔΣ το οποίο όμως απαρτίζονταν από 20 μέλη , σε σύνολο 25 μελών  , τα οποία είτε δεν είναι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, είτε δεν έχουν εκλεγεί για να συμμετάσχουν στο νέο Φορέα ως αντιπρόσωποι των Δήμων!

Αρνιόταν πεισματικά να ορίσει, ως όφειλε ημερομηνία εκλογών, στέλνοντας συνεχώς ερωτήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για το «αν είχε δικαίωμα ψήφου ο εκπρόσωπος  των εργαζομένων» . Το Νομικό συμβούλιο του Κράτους στις 9  Απρίλιου απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  , όπως το ίδιο απάντησε και το Υπουργείο , σε νέο ερώτημα που τέθηκε , στις 23 Ιουλίου .

Ο κ. Καλογιάννης συνέχισε να εμπαίζει την ομάδα μας –και ειδικά τους Δημάρχους   αφού σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του υποστήριζε  ότι ήθελε να πάμε όλοι μαζί συναινετικά στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ .

Δηλαδή επι μακρόν ,  κωλυσιεργούσε συστηματικά  ,  μέχρι , ως δια μαγείας  , να ψηφιστεί στη Βουλή ειδική τροπολογία  στο Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών Ν4735 / 14-10-2020   ,  με την οποία δίνεται τελικά η ισότιμη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο  στον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Μετά και από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη συναντηθήκαμε   και αποφασίσαμε όλοι μαζί   να ζητήσουμε αναβολή των εκλογών , για την επόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου , για να διερευνηθούν τα νέα, νομικά δεδομένα, αλλά, πρωτίστως επειδή αντιπρόσωπος στο ΦΟΣΔΑ που θα συμμετείχε στις εκλογές βρίσκεται σε καραντίνα λόγω  κορωνοϊού και βάσει νόμου απαγορεύεται η παρουσία του για λόγους δημόσιας υγείας . Και έτσι θα μας δινόταν η δυνατότητα , παρουσία όλων των μελών , να διερευνήσουμε  τις πιθανότητες συναινετικής εκλογής .

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παπαδημόπουλος σε απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Καλογιάννη, αν και διαβεβαίωνε την ομάδα των εκλεκτόρων πως συμφωνεί με τις κινήσεις, βρέθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο, και  παρευρέθηκε δίνοντάς τους την απαραίτητη απαρτία   στη συνέλευση , για προφανείς ιδιοτελείς  λόγους .

Στο αίτημα μας για αναβολή θεωρούσαμε σίγουρο  ότι θα συμφωνούσε ο κ. Καλογιάννης αφού επι τρεις μήνες  μιλούσε για συναινετική διοίκηση του ΦΟΔΣΑ  ενώ αυτός τελικά  παρασκηνιακά συνεργαζόταν με τον κ. Παπαδημόπουλο όπως αποδείχτηκε .

Το αίτημα μας για αναβολή τελικά δεν έγινε αποδεκτό από τον  κ. Καλογιάννη.  Δεν  σεβάστηκε ούτε το γεγονός πως υπάρχει μέλος του σώματος το οποίο  βρίσκεται σε καραντίνα . Με την <εξαγορά > του κ.Παπαδημόπουλου  ο δήμαρχος Λαρισαίων προτίμησε να κάνει εκλογές – δημοκρατικά – μόνος του!

Την ηθική του κ.Παπαδημόπουλου την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.   Είναι ανάξιο πλέον να ασχολείται κανείς μαζί του… Δυστυχώς όμως και  ο κ. Καλογιάννης, αποδεικνύεται ότι ως άνθρωπος προτιμά να λειτουργεί στο παρασκήνιο και όχι στο  προσκήνιο.

Καραλαριώτου  Ρένα – Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Μανώλης Γεώργιος -Δήμαρχος Τεμπών

Νασιακόπουλος Θανάσης – Δήμαρχος Κιλελέρ

Εσκίογλου Μακης – Δήμαρχος Φαρσάλων

Αργυρόπουλος Κώστας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Καμηλαράκη Μαίρη -Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Τερζούδης Χρήστος -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Χατζούλης Χρήστος – Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ

Κουκουλιός Σταύρος -Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων

Γκάτσος Γεώργιος -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

Μανδηλάς Λάσκαρης -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

Φυσικό και επόμενο ήταν να υπάρξει απάντηση από την πλευρά του κ. Καλογιάννη ο οποίος με ανακοίνωση του λέει:

«Η ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ ανήκει στην κα Καραλαριώτου»

Ανακοίνωση Γρ. Τύπου Δήμου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο ΦΟΔΣΑ Λάρισας:

Ο ΦΟΔΣΑ είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Στο ΦΟΔΣΑ Λάρισας μετέχουν  όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας. Τα περιουσιακά στοιχεία του ΦΟΔΣΑ Λάρισας είναι,  κατά κύριο λόγο, πρώην περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Λαρισαίων τα οποία και παραχωρήθηκαν στο παρελθόν. Παράλληλα ο Δήμος Λαρισαίων ως ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος Δήμος, με προγραμματική σύμβαση, υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του τη λειτουργία του Φορέα. Περιττό βέβαια να τονιστεί ότι από την καλή λειτουργία του ΦΟΣΔΑ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση στο Δήμο Λαρισαίων και σε όλους τους Δήμου της Π.Ε.

Οι ΦΟΔΣΑ σε όλη τη χώρα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των Δήμων, χωρίς πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις πολιτικών αντιπαραθέσεων σε τέτοιους Φορείς.

Ωστόσο η κα. Καραλαριώτου αποφάσισε με προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα να διεκδικήσει την προεδρία και έκανε τα πάντα προκειμένου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ.,  να μην ψηφίσει κατά τη διαδικασία της συγκρότησης σε σώμα. Προφανώς επειδή εκτιμούσε ότι οι συσχετισμοί με αυτόν τον τρόπο δεν ήταν υπέρ της. Δυστυχώς εκθέτοντας και τους Δημάρχους της ομάδας της.

Οι δήμαρχοι του νομού γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατέθεσε συμβιβαστικές και συναινετικές προτάσεις, για την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ με έναν βασικό όρο: Πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ να είναι εν ενεργεία Δήμαρχος. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε γιατί, όπως αναφέραμε, κεντρική επιδίωξη, όσων σήμερα διαμαρτύρονται, ήταν η ανάληψη της προεδρίας από την κα. Καραλαριώτου και μόνο. Προφανέστατος λόγος η αντιμισθία. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, όταν αυτός ΔΕΝ  είναι δήμαρχος, λαμβάνει αντιμισθία ίση με αυτή του Δημάρχου Λαρισαίων. Όταν εκλέγεται πρόεδρος Δήμαρχος, δεν υπάρχει αντιμισθία.

Μάλιστα – άκουσον άκουσον – πρότειναν στον Δήμαρχο Λαρισαίων να είναι αντιπρόεδρος με πρόεδρο την κα. Καραλαριώτου. Με όλη την εκτίμηση και τον σεβασμό στα πρόσωπα των αυτοδιοικητικών δεν αντιλήφθηκαν ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν είναι κομματικό μαγαζί και ότι το κύρος του Δημάρχου Λαρισαίων δεν επιτρέπει ούτε κατά διάνοια να υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Εξέλιξη η οποία άφηνε περιθώρια η κα. Καραλαριώτου με την γνωστή της στάση να εργαλειοποιήσει τον ΦΟΔΣΑ εναντίον του Δημάρχου Λαρισαίων, παραβλέποντας τα κοινά συμφέροντα όλων των Δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ετσι, με ευθύνη της κας Καραλαριώτου και άλλων, αντί να υπάρξει συναινετική λύση, φτάσαμε στο σημείο η ανάδειξη του προέδρου του ΦΟΔΣΑ να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων και της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι  ακόμα και στην  «ανακοίνωση των 12», η πρώτη υπογραφή είναι της δημοτικής συμβούλου κας Καραλαριώτου και μετά ακολουθούν οι υπογραφές Δημάρχων και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Σε ό,τι αφορά στο περίφημο θέμα της ισότιμης ή μη συμμετοχής του εργαζόμενου, το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συμμετοχή μεν του εργαζόμενου στο Δ.Σ.,  ψήφος δε κατά περίπτωση και όπως βολεύει. Μάλιστα όταν από την αρχή του 2020 μεγάλοι ΦΟΔΣΑ (ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ΦΟΔΣΑ Κρήτης κ.α.) διενήργησαν εκλογές με την ισότιμη συμμετοχή του εργαζόμενου στην εκλογική διαδικασία. Για αυτό η κυβέρνηση ξεκαθάρισε το τοπίο. Προς τι λοιπόν οι αιχμές;

Μετά από όλα αυτά τολμά και μιλάει για «εξαγορά» του κ. Παπαδημόπουλου αναπόδεικτα, ανερυθρίαστα και ποταπά. Προσβάλλοντας έναν άνθρωπο που υπηρέτησε ως αιρετός την Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και με την εμπειρία του αντελήφθη ότι ο ΦΟΔΣΑ όχι μόνο δεν πρέπει να είναι κομματικό μαγαζί αλλά σε καμιά περίπτωση μαγαζί της κα. Καραλαριώτου.

Σε ό,τι αφορά την  εκλογική διαδικασία η κα. Καραλαριώτου αποφάσισε με διάφορα τερτίπια να απέχουν οι αυτοδιοικητικοί της ομάδας της γιατί, εκτίμησή μας είναι,  ότι ίσως το αποτέλεσμα να ήταν ακόμα χειρότερο για εκείνη.

Τέλος, επειδή η συναίνεση πρέπει να κυριαρχήσει στην λειτουργία του ΦΟΔΣΑ περιμένουμε τη συμμετοχή των Δημάρχων στην Εκτελεστική Επιτροπή ακόμα και εάν χρειαστεί να υπάρξουν παραιτήσεις μελών μας.»

Στην ανακοίνωση του Γρ. Τύπου Δήμου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο ΦΟΔΣΑ Λάρισας, ήρθε και πάλι η ανταπάντηση από τους 12 της…γαλάζιας παράταξης και είναι: «Ο κ. Καλογιάννης οφείλει να αντιληφθεί πως δεν είναι υπεράνω όλων»

Κοινή ανακοίνωση – απάντηση 12 αντιπροσώπων στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ προς τον Πρόεδρο του και Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Αναλυτικά επισημαίνουν τα εξής:

«Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσα τονίσαμε στην επιστολή μας με την οποία καταγγείλαμε την παρασκηνιακή συναλλαγή του με τον κ. Παπαδημόπουλο προκειμένου να διασφαλίσει ο ίδιος την Προεδρία του ΦΟΔΣΑ , ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης βάζει στην άκρη τις διαδικασίες με τις οποίες εκλέγεται ο εκάστοτε Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ και απροκάλυπτα ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καμία αξία εάν δεν «βγαίνουν» οι ψήφοι ώστε να εκλεγεί ο ίδιος στη θέση του Προέδρου.

Επικαλείται πολλούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να εκλεγεί ο ίδιος και επιχειρεί να καλύψει την συνδιαλλαγή του με τον κ. Παπαδημόπουλο, επιχειρηματολογώντας ο ίδιος αντί του καταγγελλόμενου, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του.

Ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια», κάτι που ο σιωπών κ. Παπαδημοπουλος γνωρίζει φυσικά καλύτερα απ’ όλους, αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, διαβεβαίωνε σε φίλο του Δήμαρχο ότι συμφωνεί με όλες τις κινήσεις της ομάδας. Ήταν δε παρών σε συνάντηση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε συμφωνώντας με όλα όσα αποφασίστηκαν εκεί.

Δυστυχώς επιμένει ο κ. Καλογιάννης να παρουσιάζει το όλο θέμα σαν προσωπική του αντιπαράθεση με την κ.Καραλαριώτου στην οποία απευθύνεται κυρίως στην απάντηση του, αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους υπόλοιπους συμβούλους και τους τρεις Δημάρχους του νομού που υπογράφουμε την επιστολή. Επιχειρεί να στοχοποιήσει ένα άτομο , την κ. Καραλαριώτου , πρώην αντιπεριφερειάρχη , με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και προσφορά ενώ η υπογραφή όλων μας υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια όλων μας για τη συμπεριφορά του .

Αποσιωπά ωστόσο ο κ. Καλογιάννης

  • Ότι εξαπάτησε τους Δημάρχους του νομού στις δυο συναντήσεις που ο ίδιος προκάλεσε στο γραφείο του για να βρεθούν συναινετικές διαδικασίες. Αποδείχτηκε ότι απώτερος στόχος του ήταν να κερδίσει χρόνο για να ψηφιστεί η τροπολογία και να ολοκληρωθεί η συνδιαλλαγή με τον κ. Παπαδημοπουλο.
  • Ότι όταν διαπίστωσε ότι «δεν βγαίνουν τα κουκιά» έκανε ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί το ατυχές για αυτόν αποτέλεσμα. Απευθύνθηκε τουτέστιν στην …ευαισθησία του κ. Παπαδημόπουλου και των …λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων .
  • Ότι σε μεγάλους ΦΟΔΣΑ (όπου δεν βρέθηκε …πρόθυμος Παπαδημοπουλος ) είναι δημοτικοί σύμβουλοι που προεδρεύουν: ΦΟΔΣΑ Κρήτης , Πάτρας , Κεντρικής Μακεδονίας .
  • Ότι εάν ήθελε συναίνεσή, έστω και την τελευταία στιγμή, θα δεχόταν την αναβολή των εκλογών για να πάμε συναινετικά όλοι μαζί, παρουσία και του μέλους που βρισκόταν σε καραντίνα.

Ο κ. Καλογιάννης οφείλει να αντιληφθεί πως δεν είναι υπεράνω όλων, επειδή έτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Λαρισαίων. Ο καθένας μας έχει τον διακριτό του ρόλο και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους πολίτες.

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Δεν θα επανέλθουμε».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Καραλαριώτου Ρένα – Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Εσκίογλου Μάκης – Δήμαρχος Φαρσάλων

Μανώλης Γεώργιος -Δήμαρχος Τεμπών

Νασιακόπουλος Θανάσης – Δήμαρχος Κιλελέρ

Αργυρόπουλος Κώστας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Καμηλαράκη Μαίρη -Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Τερζούδης Χρήστος -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Χατζούλης Χρήστος – Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ

Κουκουλιός Σταύρος -Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων

Γκάτσος Γεώργιος -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

Μανδηλάς Λάσκαρης -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου»

 Η ΕΚΔΟΣΗ σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπαδημόπουλο στο ερώτημα που του έθεσε, ποια είναι η θέση του για όσα γράφονται και του καταμαρτυρούν, μας είπε… ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανέναν ότι συντάσσομαι με την ομάδα των 12 και εγώ εκεί δεν είμαι ως εκπρόσωπος του κόμματος της Ν. Δ. αλλά ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας, στον οποίο και έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση η όλη ιστορία συζητήθηκε αρκετά στα πολιτικά κασάνια της πόλης και τα συμπεράσματα των πολιτών είναι ότι τελικά οι περισσότεροι από όλους όσοι ασχολούνται με την πολιτική το πράττουν για ατομικό και μόνο συμφέρον!

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έκαναν λόγο για τους πολιτικούς της εποχής μας, που είναι μεγέθους των 1500 ευρώ!!!

Παπαδημόπουλος στους «12» για τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ: «Πάρτε τη λάσπη πίσω»

 

Σε απάντηση του Δημήτρη Παπαδημόπουλου στην «Ομάδα των 12» σχετικά με τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ επισημαίνονται τα εξής:

«Με ανακοινώσεις σας κ.κ. συνάδελφοι, στις 17 και 19 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, αναφερθήκατε σε συναλλαγή μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και εμού, σχετικά με τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ. Ισχυριστήκατε ότι, ενώ ΄΄διαβεβαίωνα την ομάδα πως συμφωνώ με τις κινήσεις της΄΄, βρέθηκα στο ΄΄αντίπαλο στρατόπεδο΄΄ και για τους λόγους αυτούς παραδώσατε ΄΄την ηθική μου στην κρίση των πολιτών΄΄ και θεωρήσατε ΄΄ανάξιο να ασχολείται κανείς μαζί μου΄΄.

Κατ’αρχάς, θα σας πω ότι με στενοχωρήσατε. Διότι φθάσατε στο σημείο να ψεύδεστε. Όλοι μαζί εν χορώ και ο καθένας χωριστά. Και φυσικά, μπορεί το γεγονός ότι υπογράψατε όλοι σας ως ΄΄ομάδα των 12΄΄, να κρύβει ή να συγκαλύπτει την ευθύνη που φέρετε, όταν ισχυρίζεστε ανυπόστατα πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απομειώνει ή κατ’ελάχιστο αφαιρεί από την πλήρη και προσωπική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά.

Σημειώστε ότι, δε σωπαίνω πλέον, όχι από ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου με την αντιλογία, αλλά για να μην επιτρέψω να ευοδωθεί το ψέμα και έτσι γίνει πιστευτό, με αποτέλεσμα να αποβεί βλαπτικό για την τοπική μας κοινωνία, την οποία οφείλουμε να ενημερώνουμε, ώστε να μην κρίνει κατά την όψη και επιφανειακά, αλλά αφού θα έχει ακούσει και την άλλη πλευρά, δικαίως να κρίνει.

Ρένα, Θανάση, Γιώργο, Μάκη, Κώστα, Μαίρη, Ανδρέα, Χρήστο και Χρήστο, Σταύρο, Γιώργο και Λάσκαρη…πότε, πέστε μου πότε, σε ποια συνάντηση της ομάδας, και πότε στον καθένα σας χωριστά ΄΄διαβεβαίωνα΄΄, ότι συμφωνώ με τις κινήσεις σας;

Ποτέ! Μα ήταν δυνατόν να δεχθώ ποτέ, ότι είναι σοβαρή η πρότασή σας –μέσα στο πλαίσιο ενός συμφωνηθέντος διαπαραταξιακού προεδρείου –να μεταφέρετε πρόταση, ως αγγελιοφόροι, εσύ Θανάση κι εσύ Γιώργο ως Δήμαρχοι, στον εν ενεργεία συνάδελφό σας Δήμαρχο του μεγαλυτέρου Δήμου της περιφερειακής μας ενότητας, ότι του προσφέρετε την Αντιπροεδρία υπό την Ρένα ως Πρόεδρο;;!!! Και το λέγω αυτό, θεωρώντας ως πρόσωπα αξίους και τους δύο, αλλά με συγχωρείτε, αυτό αποτελεί χλευασμό στο αξίωμα του Δημάρχου Λαρισαίων.

Γιώργο Μανώλη, Δήμαρχε, επειδή μόνον με εσένα μίλησα το βράδυ της Πέμπτης της 8ης Οκτωβρίου, θυμήσου ότι διαφώνησα με την παραπάνω κίνηση. Όπως διαφώνησα, θεωρώντας ΄΄φθηνό΄΄ τέχνασμα το να μην παραστεί κανείς μας την 16η Οκτωβρίου στις εκλογές, προκειμένου να μη σχηματιστεί απαρτία, ενώ λύσεις υπήρχαν μιας και είχε προσυμφωνηθεί το διαπαραταξιακό Προεδρείο. Πού βλέπετε τη διαβεβαίωσή μου λοιπόν;

Φθάσατε δε όλοι σας, στο σημείο να υπογράψετε ένα ψευδές και άκρως συκοφαντικό για εμένα κείμενο, αμφισβητώντας την ηθική μου, διαπράττοντας μάλιστα, αξιόποινη, αποδοκιμαστέα και κολάσιμη πράξη. Ούτε αυτό δεν σκεφτήκατε. Μάλλον παγιδευτήκατε, διότι κάποιους από εσάς, που μας συνδέει φιλία και πραγματικά δεινοί κοινοί αγώνες, δε μπορώ να σας δικαιολογήσω.

Ακούστε, δεν είμαι εγώ το πρόβλημά σας κύριοι. Αλλού είναι η αιτία. Αρκεί να καταλάβετε ότι, όποιος δε μπορεί ή δεν αντέχει να είναι δεύτερος, του αξίζει ίσως να είναι τελευταίος.

Ρένα, στις 14 Δεκεμβρίου 2019, αν και πιο όμορφο θα ήταν να ερωτηθούν όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα, αυτοπροτάθηκες κατά απόλυτο τρόπο και θεωρώντας δεδομένη την τιμή, που θα σου γινόταν να είσαι η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ. Κι εγώ δε λέω ότι απέβλεπες σε ιδιοτελείς σκοπούς, όπως εσείς προσάπτετε σε εμένα. Για ευγενείς σκοπούς έστω. Διότι Ρένα, η – διά του αποκλεισμού όλων των φίλων και φίλιων αυτοδιοικητικών στελεχών της ΄΄παράταξης΄΄ κενού περιεχομένου προσωπική επιβεβαίωση, δε συνιστά δικαίωση της ομάδας.

Λυπούμαι, λοιπόν, για εσάς, που με συκοφαντήσατε, που αμφισβητήσατε την ηθική μου και εύχομαι να λειτουργήσατε έτσι, επειδή κάτι σας συνέβη, κάποιος σας παγίδευσε και δεν το κάνατε από εμπάθεια. Γι’αυτό σε τέτοιες καταστάσεις όλοι μας πρέπει να «ξεσκονίζουμε» τη συνείδησή μας και να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πάρτε πίσω τη λάσπη, λοιπόν. Ακόμη κι αυτήν η λάσπη δεν είναι για πέταμα. Μπορεί να χρησιμεύσει και στο κτίσιμο. Στο να οικοδομήσουμε όλοι μας, κι εγώ κι εσείς και όλοι μας μία καλύτερη τοπική κοινωνία. Αυτήν τη λάσπη την ιαματική, αυτήν τη λάσπη την ευεργετική ναι, ας την χρησιμοποιήσουμε».

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο