Οριοθετήθηκε ως σεισμόπληκτος ο Δήμος Ελασσόνας ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Οριοθετήθηκε ως σεισμόπληκτος ο Δήμος Ελασσόνας

ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Ν. Ευαγγέλου “Aλλάζουμε”: “ Σεισμόπληκτη με καθυστέρηση 3 μηνών η Ελασσόνα”λασσονα

Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ελασσόνας μπορεί να χορηγηθεί πλέον, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325 (ΦΕΚ 2094/τ. Β’/ 20.05.2021) που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 20-5-2021. Η απόφαση ορίζει ότι ο Δήμος Ελασσόνας στο σύνολό του οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.

Αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση της παραπάνω Κ.Υ.Α. (έως τις 20-11-2021) για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο. Για την επιδότηση ανακατασκευής ή επισκευής ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση με τα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των προθεσμιών που θέτει η παραπάνω απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο της ΔΑΕΦΚ που λειτουργεί προσωρινά στο Δήμο Ελασσόνας (κτίριο Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας – δίπλα στη ΔΕΥΑΕΛ).

Ν. Ευαγγέλου “Aλλάζουμε”: “ Σεισμόπληκτη με καθυστέρηση 3 μηνών η Ελασσόνα”

Από την πρώτη ημέρα του καταστροφικού σεισμού της 3ης Μαρτίου στην Ελασσόνα είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό μας στην δημοτική αρχή, γιατί δεν είχε κηρυχτεί σεισμόπληκτη ολόκληρη η περιοχή της Ελασσόνας.

Παρακολουθώντας μάλιστα την άμεση κινητοποίηση άλλων Δήμων που ναι μεν είχαν ζημιές στην περιοχή τους αλλά όχι στο βαθμό που είχαμε στην περιοχή της Ελασσόνας, είχαμε εκφραστεί δημόσια, χωρίς βεβαίως να πάρουμε καμία πειστική απάντηση για τα συμβαίνοντα στο Δήμο μας.

Τώρα 3 μήνες μετά διαβάζουμε την ανακοίνωση ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που ορίζει ότι ο Δήμος Ελασσόνας οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.

Και θέτουμε το εύλογο ερώτημα.

Τώρα; Τρείς ολόκληρους μήνες μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, να γίνουν οι σχετικές αυτοψίες;

Και μέχρι τότε οι κάτοικοι θα ζουν μέσα στην αβεβαιότητα, ενώ θα μπορούσαν όλες αυτές οι διαδικασίες να “τρέξουν” από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ας βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά τους οι πολίτες, εμείς θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους και θα διεκδικήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάστασή τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο