όταν η Τυραννία γίνεται Νόμος, η Εξέγερση γί- νεται Καθήκον!!

όταν η Τυραννία γίνεται Νόμος, η Εξέγερση γί- νεται Καθήκον!!

                   Τόμας Τζέφερσον Πρόεδρος των Η.Π.Α …

       όταν η Τυραννία γίνεται Νόμος, η Εξέγερση γίνεται Καθήκον!!

 Του Απόστολου Βάλλα.

όταν η Τυραννία γίνεται Νόμος, η Εξέγερση γί- νεται Καθήκον!!

Απόσταγμα σοφίας που μας …δωρήθηκε από του Προγόνους μας,τους Σοφούς Έλληνες, την οποία εκτός από εμάς τους …Φυσικούς Κληρονόμους όλοι οι λαοί την αξιοποίησαν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο!!

Στην εποχή μας, της ορυμαγδοπληροφόρησης πουείναι η απόλυτη παραπληροφόρηση, είναι θεμιτό να…παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες αφού το αυτο-νόητο πλέον έγινε το απόλυτο ζητούμενο!!

Έτσι ακριβώς, όπως μας νουθετεί ο μακαριστός Πρόεδρος με το δάνειο του από τους προγόνους μας τους οποίους εμείς αγνοούμε!!

Όταν λοιπόν η Τυραννία γίνεται Νόμος, τότε η εξέγερση γίνεται καθήκον, όχι υποχρέωση, όχι ποτέ,Καθήκον, με ότι σημαίνει αυτή η λέξη, η οποία παραπέμπει στην Θυσία, εφ΄όσον αυτό καταστεί αναγκαίο!!

Για να το κάνουμε χειροπιαστό…σε ότι αφορά τους γονείς μας ,τους γεννήτορές μας, δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να τους φροντίσουμε στα γεράματα.

Αυτοί έχουν υποχρέωση τα παιδιά που φέρνουν στον κόσμο, υποχρέωση να ταμεγαλώσουν, και καθήκον να τα κάνουν σωστούς ανθρώπους.

Εμείς έχουμε καθήκον να φροντίσουμε τους γεννήτορές μας να έχουν μια αξιοπρεπή τελευτή, όπως αρμόζει στα πρόσωπα, στην μοναδικότητα της ύπαρξης, και όχι να τους…πετάμε στα ιδρύματα, στα γηροκομεία και όπου αλλού προστάζει οΤύραννος!!

Αυτή είναι η χαώδης διαφορά της…Σχέσης των Ελλήνων, με το Συμβόλαιο των Ευρωπαίων!!

Η …Σχέση Σέβεται, το Συμβόλαιο υποβιβάζει την Ανθρώπινη Υπόσταση στο επίπεδο του πράγματος.

Αυτή ήταν η επιλογή των Προγόνων μας, η Δική τους Στάση Ζωής και αυτό τους έδωσε την Δύναμη να γίνουν το φώς της Ανθρωπότητας, η Πηγή της Φιλοσοφίας, το σημείο αναφοράς στην ανθρώπινη σκέψη και στον Πολιτισμό.

Δύσκολες ευθύνες, απαιτούν Θυσία, αυτή είναι όμως η οδός της Ελευθερίας, οτιδήποτε άλλο είναι η επιλογή της δουλείας και του Τυράννου.

Εμείς δυστυχώς αποδεχτήκαμε τον Τύραννο και την Τυραννία παραφράζοντας τον μεγάλο Ρήγα…καλύτερα 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή, παρά μιας ώρας Ελεύθερη ζωή…

Σχετικές δημοσιεύσεις