Ότι ακούγεται …και ότι γίνεται!!! Από την ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας ΕτΕ

Ότι ακούγεται …και ότι γίνεται!!!

Από την ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας ΕτΕ

Της ανοησίας το…ανάγνωσμα!!

Το ζήσαμε και αυτό στην πόλη της Ελασσόνας ,από επαγγελματία στον χώρο του καφέ.

Στην πόλη της Ελασσόνας όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχουν πολλές φλαμουριές και μάλιστα καλύπτουν κατά κανόνα τους χώρους όπου οι ιδιοκτήτες χώρων καφέ και εστίασης τοποθετούν τα τραπέζια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως είναι φυσικό οι πελάτες σε αυτά τα καταστήματα επιλέγουν τραπέζια που βρίσκονται κάτω από τα δένδρα για να απολαμβάνουν τον φυσικό ίσκιο.

Με απλά λόγια αυτά τα δένδρα για τους επαγγελματίες που έχουν την τύχη να καλύπτουν χώρους τους, είναι ..εργαλεία, εργαλεία που τους αποφέρουν κέρδη!!

Στα δένδρα όμως μοιραία κατοικούν και τα πουλιά, είναι το σπίτι τους και φυσικά με τυο κελαηδισμά τους,…ψυχαγωγούν τους ανθρώπους, ομορφαίνουν και το περιβάλλον με την παρουσία τους.

Ε λοιπόν, ένας από τους επαγγελματίες; στον χώρο επέλεξε να κάνει χρήση δυναμιτάκια για να εκφοβίσει τα πουλιά, να τα διώξει από το σπίτι τους, γιατί θεώρησε ανοήτως ότι τον ενοχλούσαν!

Διπλά ανόητος ο κακομοίρης διότι διακινδύνευσε να βρεθεί και κατηγορούμενος για κακοποίηση των πτηνών και σε αυτές τις περιπτώσεις τα επιβαλλόμενα πρόστιμα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Καφές της…ανόδου…έσοδα της…καθόδου!!

Πήρε τον δρόμο του ο καφές και απ΄ότι φαίνεται θα επιστρέψουμε στις παλιές καλές πρακτικές που όλοι φτιάχναμε τον καφέ μόνοι μας και όπως τον θέλαμε και τον απολαμβάναμε.

Κάποιοι ήδη ανακοίνωσαν ότι από χθές η τιμή του καφέ που προσφέρουν, ευτυχώς όχι όλοι ακόμα…πήρε τον ανήφορο!!

Το ποιο πιθανό για τους ίδιους είναι ότι οι πωλήσεις τους θα πάρουν τον κατήφορο, και οι φίλοι του καφέ πχ. Του Ελληνικού με ελάχιστα ευρώ θα καλύπτουν τις ανάγκες τους για όλόκληρο τον μήνα, και από κεί που ξόδευαν 40 και 50 ευρώ με 5 ευρώ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Δεν είναι δυνατό το κόστος 4 καφέδων να ισοδυναμεί με τα 2/3 του ημερομισθίου, κάπου η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει.

Κρίμα…

Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για την περιφρόνηση που καταδεικνύεται από το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της πόλης, στην Υπέρμαχο Στρατηγώ στην Παναγία μας, στην Προστάτιδα της πόλης της Ελασσόνας και της Επαρχίας, την Ολυμπιώτισσα.

10ετίες τώρα από την καθιέρωση της 6ης Οκτωβρίου ως ημέρα των Ελευθερίων της πόλης, μετά από ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου Ιακώβου και της απαρχής για τον διπλασιασμό της Ελλάδας,την παραμονή κλήρος και λαός, πεζή συνόδευαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Ολυμπιωτίσσης, μετά την παράκληση που τελούνταν στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τελούνταν Αρχιερατικός, Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή περισσοτέρων από 10 ιεραρχών, με τους πιστούς να κατακλύζουν τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Με τα σπίτια όλα να είναι ανοιχτά στο πέρασμα της Προστάτιδας μας, και τους νοικοκυραίους στις πόρτες για να λάβουν την ευλογία της.

Μετά το πέρας δε του Εσπερινού ξεκινούσαν τα δρώμενα της Ιστορικής Μνήμης, και την κυριώνυμη ημέρα τελούνταν η Θεία Λειτουργία, η Δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση για τους προγόνους μας, η ανάγνωση και περιγραφή των γεγονότων της εποχής με τα διαχρονικά του μηνύματα, ο Πανηγυρικός της ημέρας, ακολουθούσε η παρέλαση, μετα το πέρας της οποίας η Δημοτική Αρχή προσέφερε λουκούμι σε επισήμους και πολίτες, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονταν το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς στην Κεντρική Πλατεία με το σύνολο των κατοίκων να παρακολουθεί με συγκίνηση όλες τις εκδηλώσεις.

Στις ημέρες μας αδιαφορούμε πλήρως για την Παναγία μας, και την μεταφέρουμε πλέον με αυτοκίνητο από την Ιερά Μονή στον ναό του Αγίου Δημητρίου, λές και έχει πρόβλημα η Παντάνασσα!!

Μόλις 109 χρόνια είναι που αυτός ο τόπος Ελευθερώθηκε, οι μεγαλύτεροι προλάβαμε συμπολίτες μας που είχαν ζήσει στην Τούρκικη Σκλαβιά και οι μνήμες ήταν πολύ έντονες και νωπές.

Φαίνεται πως η μνήμη μας είναι πολύ αδύνατη και το χειρότερο θεωρούμε πως πλέον είναι αυτονόητο ότι θα ζούμε Ελευθέροι!!

Απ ότι φαίνεται όμως, και το βλέπουμε να συμβαίνει, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και σίγουρο, άλλωστε εμείς οι Έλληνες ακόμη βιώνουμε στην Κύπρο την μπότα της Τούρκικης κατοχής, και όχι μόνο.

Εκδηλώσεις για …επισήμους!!

Έβαλαν τα καλά τους, γυάλισαν τα παπούτσια τους, χτένισαν τα μαλλιά τους, υπολόγισαν την ώρα που τελειώνει η Θεία Λειτουργία και ξεκινά η Δοξολογία, να παραμείνουν δηλαδή στον Ιερό Ναό δύο με τρία λεπτά , αφού πρώτα κατά την είσοδό τους η φιλαρμονική του Δήμου τους αποδώσει τιμές, αυτό που το πάς,,να συνεχίσουν μετά στο μνημείο των ηρώων, εκεί υποχρεώνονται να παραμείνουν λίγο περισσότερο διότι μεσολαβεί η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων, ο πανηγυρικός της ημέρας, η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και στη συνέχεια να ανταλλάξουν χειραψίες να κάνουν και την δουλειά της στην εκλογική πελατεία να πάρουν το γλυκάκι τους, αν έχουν χρόνο να τους κάνουν και το τραπέζι κάποιοι φίλοι τους και να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους.

 

Σε όλα αυτά εξαντλείται πλέον η Τοπική μας και όχι μόνο Ιστορική  μνήμη σε ότι αφορά τους αγώνες των προγόνων μας για να ζούμε εμείς ελεύθεροι!!

Αυτή ήταν λοιπόν και φέτος η απόδοση τιμών στους ήρωες από την κοινωνία μας!!

Φρόντισαν γι αυτό βέβαια οι Τοπικοί μας άρχοντες.

Ας μην εκπλησσόμαστε λοιπόν όταν σε ερώτηση στα παιδιά μας τι εορτάζουμε στις 6 Οκτωβρίου στην Ελασσόνα ακούμε τα πιο απίθανα συμβάντα!!

Τετριμμένο, αλλά και απολύτως επίκαιρο…η απώλεια της Ιστορικής μνήμης σε μια κοινωνία σημαίνει ότι είναι μόλις ένα βήμα πρίν την ολοκληρωτική της κατάρρευση…και μέρες που ζούμε το…ανοσοποιητικό της σύστημα το συνέτριψε ο ιός της αδιαφορίας!!!

 Νέες πρακτικές

Πρώτα καταλαμβάνουμε δημοτική έκταση, κατασκευάζουμε υποδομές και μετά ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να νομιμοποιήσει την διαμορφούμενη πραγματικότητα!!

Αυτό κλήθηκαν να πράξουν στην συνεδρίαση του Δ.Σ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ότι αφορά ενέργεια κτηνοτρόφου να αψηφήσει την αρνητική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και να καταλάβει παράνομα Δημοτικό χώρο για τις ανάγκες της επιχείρησής του!!

Μάλιστα προχώρησε και στην δημιουργία εγκαταστάσεων και εκ των υστέρων υπέβαλε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την νομιμοποίηση!!

Είναι προφανές ότι η κάθε Δημοτική Αρχή έχει χρέος και καθήκον να στηρίζει τις όποιες επενδυτικές προσπάθειες γίνονται στα όρια του Δήμου αρκεί αυτές να είναι νόμιμες και οι επενδυτές να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των Τοπικών οργάνων.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αυθαιρετεί και μετά να…βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των εκλεγμένων να νομιμοποιήσουν την παρανομία του.

Μέσα από αυτές τις πρακτικές ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός του Τοπικού Προέδρου και Συμβουλίου, με ότι αυτό σημαίνει για τις Δημοκρατικές διαδικασίες, και την ίδια την Δημοκρατία.

Ένα ερώτημα θα θέσουμε μόνο…αν η πλειονοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων έκρινε παράνομη την επέκταση και επένδυση τι θα συνέβαινε;

Ζητάνε συνέχεια γή για …λαμπογυάλια!!!

Χωρίς ηλεκτικό ρεύμα η ανθρωπότητα έζησε χιλιάδες χρόνια, χωρίς τρόφιμα όμως δεν έζησε και ούτε μπορεί να ζήσει περισσότερο από ελάχιστες ημέρες!!!

Συνεχίζουν οι…επενδυτές, μόνο τέτοιοι δεν είναι,να ζητάνε στον Δήμο Ελασσόνας τεράστιες χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να τοποθετήσουν φωτοβολταικά συστήματα, για να επενδύσουν όπως λένε και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας!!!

 Ουδέν ψευδέστερον και αναληθέστερον.

Ούτε επένδυση κάνουν, απλά εκμεταλλεύονται κάποια Ευρωπαικά προγράμματα ορισμένοι κύκλοι, οι έχοντες και κατέχοντες δηλαδή, θα οικονομήσουν πολλά κονδύλια δήθεν για αναπτυξιακούς σκοπούς!!

 Ανάπτυξη για την περιοχή μας δεν μπορεί να είναι τίποτ άλλο πέρα από την αγροτική οικονομία την κτηνοτροφία την μελισσοκομμία, και την Αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.

‘Αρα  οτιδήποτε πρόκειται να διαταράξει αυτή την προοπτική  μόνο ζημιά και καταστροφή μπορεί να σημαίνει για τον τόπο.

 Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι από αυτού του είδους τις επενδύσεις καμία θέση εργασίας δεν θα δημιουργηθεί.

 Σε ένα νέο αίτημα από…επενδυτική ομάδα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, αφορούσε περιοχή κοντά στην Κοινότητα Λόφος, Ασπρόχωμα, απάντησε αρνητικά με την επισήμανση ότι δεν είναι ενάντια στις όποιες επενδύσεις αρκεί αυτές  να μην έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινωνίας.

Νέες πρακτικές…

Στην Τ.Ο της Ν.Δ.στην Ελασσόνα.

Μετά την παράδοση της σκυτάλης ουσιαστικά στην Προεδρία της Όργάνωσης από τοαπερχόμενο πρόεδρο Θωμά Κίτση στον ελθόντα Γιαννούλα Γεώργιο, στο συμβούλιο εξελέγη και μέλος το οποίο στις προηγούμενες εκλογές, είχε πολεμήσει με σφοδρότητα την υποψηφιότητα του τότε δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου, τον οποίο στήριζε το κόμμα της Ν.Δ. και είχε συνταχθεί φανερά και ενεργά στο πλευρό του επικεφαλής υποψηφίου που στήριζε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!! Προφανώς ανοίγουν οι διαδικασίες στην Τοπική Οργάνωση, για την είσοδο και μελών που δεν συμφωνούν με τις πρακτικές του κόμματος όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και ίσως στο μέλλον γίνουμε μάρτυρες και άλλων τέτοιων περιστατικών.Λέτε να έιναι και προάγγελος εξελίξεων σε πανελλαδικό επίπεδο;Ποιος ξέρει, ο καιρός θα δείξει.

Αναπολούν την 4ετία Ευαγγέλου

Πολλές ήταν οι προσδοκίες για την νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το δίδυμο Γάτσα-Καρανίκα για την πόλη της Ελασσόνας αλλά και για τον Δήμο στο σύνολο του, οι οποίες δυστυχώς και όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις και δηλώσεις που κάνουν άνθρωποι οι οποίοι τους στήριξαν με πάθος, διαψεύστηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, σκορπίζοντας σε όλους εκτός από θλίψη και ανησυχία για το μέλλον του τόπου.

Όσο περνά ο καιρός πληθαίνουν οι δημότες που αναπολούν την 4ετία Ευαγγέλου κατά την διάρκεια της οποίας παρά τα πολλά λάθη που έγιναν, είτε λόγω απειρίας είτε λόγω κακών χειρισμών, είχαν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες για να κερδηθούν έργα, κάτι που έγινε πραγματικότητα , το ύψος των οποίων άγγιζε τα 50 εκατομμύρια ευρώ ,τόσα χρήματα που όλοι μαζί οι δήμαρχοι των προηγούμενων ετών δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν.

Με σοβαρές και ουσιαστικές προσπάθειες για πρώτη φορά, για την Αξιοποίηση του Ολύμπου, οι οποίες δυστυχώς ακυρώθηκαν από την σημερινή Δημοτική Αρχή!!

Συνέπεια αυτής της πραγματικότητας είναι η παρότρυνση πλέον και από ψηφοφόρους άλλων συνδυασμών,στον Ευαγγέλου να ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίσητων δημοτών και να συνεχίσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει!!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο