ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ… Τα χρέη της ΚΕΔΕ

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ…       Τα χρέη της ΚΕΔΕ

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ…

            Τα χρέη της ΚΕΔΕ

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ…       Τα χρέη της ΚΕΔΕ

Οι 300.000 που χρωστά η ΚΕΔΕ η με άλλα λόγια Ο Δήμος Ελασσόνας σε επαγγελματίες και με κάποιο τρόπο…μάγικο η σημερινή Δημοτική Αρχή αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση να εξοφλήσει στο ακέραιο τα οφειλόμενα, καλυπτόμενη πίσω από τον νόμο επιχειρεί εμμέσως αλλά σαφέστατα να τα κάνει κατά το κοινώς και λαικό λεχθέν…γαργάρα, σε βάρος φυσικά των ανθρώπων που έδωσαν υλικά, εργασία και τεχνογνωσία στον Δήμο, πυροδότησαν οξεία αντιπαράθεση των δύο ανδρών και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου με ανακοινώσεις στον Τύπο με τον κ. Ευαγγέλου να ρωτά…ότι είναι νόμιμο είναι πάντα και ηθικό;»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου σε δήλωσή του επισημαίνει:

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ…       Τα χρέη της ΚΕΔΕ

«Δεν έχουν τέλος οι παραλογισμοί της δημοτικής αρχής του κ. Γάτσα, η οποία φαίνεται ότι έχει χάσει χάσει τη μπάλα με τις αποφάσεις που λαμβάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς αυτές να έχουν καμία απολύτως λογική.

Αυτή την φορά την πληρώνουν επαγγελματίες τους οποίους ο κ. Γάτσας αρνείται να πληρώσει, παρά το γεγονός ότι έχουν εξυπηρετήσει το δήμο, έχουν προσφέρει υπηρεσίες και αγαθά.

Ο λόγος αφορά την ΚΕΔΕ, πρώην ΔΕΠΤΑΚΑΛ η οποία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και όπως αποδείχτηκε τα βεβαιωμένα χρέη της ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που υπολογίζονταν.

Όταν υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη ένας Δήμος οφείλει να τα ξεχρεώνει και όχι να πατά στο γράμμα του νόμου και να αδικεί επαγγελματίες, οι οποίοι πίστεψαν στην εγκυρότητα του και τον στήριζαν.

Είναι λυπηρό δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ψηφίζουν να μην δοθούν 300.000 ευρώ σε ανθρώπους που ο δήμος χρωστά.

Τι είναι αυτός ο δήμος και πως λειτουργεί;

Πως συμπεριφέρεται σε επαγγελματίες που έβαλαν πλάτη και τον στήριζαν όλο αυτό το διάστημα;

Ανεξάρτητα από το νόμο τον οποίο με πολύ μεγάλη ευκολία επικαλείται ο κ. Γάτσας (μόνο για να γλιτώσει χρήματα) και όχι σε άλλες περιπτώσεις όπου η παρανομία οργιάζει, υπάρχει το δίκαιο και το δίκαιο δεν είναι με το μέρος του.

Η λογική “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” δεν μπορεί να ισχύει σε Δήμους, ο Δήμος θα πρέπει να είναι παράδειγμα ήθους και όχι μπαταχτσής».

Την σκυτάλη …παρέλαβε ο Δήμαρχος Νίκος Γάτσας ο οποίος με την σειρά του τόνισε…: «Ο κ. Ευαγγέλου ακόμα δεν κατάλαβε τι συζήτησε το ΔΣ»

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ…       Τα χρέη της ΚΕΔΕ

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον πρώην δήμαρχο κ. Ευαγγέλου:

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Ν. Ευαγγέλου για την εκκαθάριση και αναδοχή των χρεών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας, η οποία συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη σχεδόν απόφασή του αποφάσισε να αναλάβει τα χρέη της λυθείσας επιχείρησης. Από το κείμενο της ανακοίνωσης του πρώην δημάρχου φαίνεται ότι ο κ. Ευαγγέλου δεν έχει καταλάβει ακόμα τι συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και σίγουρα δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρές είναι οι ευθύνες του ίδιου και της παράταξής του που καθυστέρησαν επί πενταετίας την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης που λύθηκε τον Αύγουστο του 2014.

Προς υπενθύμιση λοιπόν στον κ. Ευαγγέλου και προς ενημέρωση των πολιτών, η εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε την αποδοχή από τον Δήμο Ελασσόνας των χρεών της λυθείσας κοινωφελούς επιχείρησης προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους. Η αποδοχή των χρεών μίας δημοτικής επιχείρησης από τον δήμο αποτελεί μία δυνατότητα που δίνει ο νόμος, εφόσον το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του να αναλάβει τα χρέη και αντιστοίχως υπάρχει η οικονομική δυνατότητα του δήμου να τα αναλάβει. Η πρόταση του Δημάρχου, μετά από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου που διορίστηκε για το σκοπό αυτό, ήταν να αποδεχθεί ο Δήμος Ελασσόνας όλες τις οφειλές της κοινωφελούς επιχείρησης πλην αυτών που έχουν παραγραφεί λόγω της παρέλευσης του χρόνου διεκδίκησής τους. Το ίδιο ακριβώς πρότεινε στην έκθεση του και ο εκκαθαριστής της Επιχείρησης.

Επιφυλάξεις για την αδυναμία αποδοχής των παραγεγραμμένων υποχρεώσεων της επιχείρησης διατύπωσε ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος ζήτησε να γνωμοδοτήσει εκ νέου δικηγόρος για τις υποχρεώσεις αυτές. Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα και ζήτησε από τον κ. Ευαγγέλου να υποδείξει δικηγόρο της επιλογής του, για να γνωμοδοτήσει σχετικά. Αυτό προκύπτει και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας με ΑΔΑ 6ΓΥΒΩΡΟ-2ΟΞ.

Αντί λοιπόν να σεβαστεί ο κ. Ευαγγέλου την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε να ζητηθεί εκ νέου γνωμοδότηση, όπως ο ίδιος πρότεινε, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Δήμαρχο Ελασσόνας για τη δήθεν μη αποδοχή των χρεών. Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί δεν υπέδειξε ακόμα τον δικηγόρο της επιλογής του; Ποιος τον συμβουλεύει άραγε τον πρώην Δήμαρχο και τον εκθέτει αδιαφορώντας ακόμα και για την ίδια την πρότασή του; Ίσως να έχει χάσει την ψυχραιμία του, ενόψει των διαδικασιών στην παράταξή του, αλλά στον Δήμο Ελασσόνας δεν αξίζει μία τέτοια ανεύθυνη και συκοφαντική αντιπολίτευση».

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ …ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ: : «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»

Σε δήλωση – απάντηση του Νίκου Ευαγγέλου, επικεφαλής της «Αλλάζουμε» και πρώην δημάρχου Ελασσόνας, επισημαίνονται τα εξής:

«Η αμηχανία του κ. Γάτσα τον παρασύρει να κάνει το ένα λάθος πίσω στο άλλο και να ψεύδεται μόνιμα χωρίς να γνωρίζει ποιο θεσμό εκπροσωπεί και κυρίως χωρίς να γνωρίζει πως να απαντά στην κριτική που του ασκείται.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι παρέα με φίλους , ούτε κάποιο  παιδικό παιχνίδι για να στοιχηματίζουμε ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα που πλησιάζει η λήξη της θητείας του και αυτής της μικρής παρένθεσης για το δήμο της Ελασσόνας, συνεχίζει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα.

Επικαλείται ότι δεν καταλάβαμε τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απάντηση βρίσκεται στην βιντεοσκόσπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μπορεί ο καθένας να ανατρέξει για να δει πως κάποιοι κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Είναι αλήθεια ότι  κ. Γάτσας βρίσκεται σε μόνιμη σύγχυση σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά όταν θέλει να περάσει αποφάσεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή και καθόλου.

Τον συμβουλεύουμε για άλλη μια φορά όταν δεν είναι σίγουρος τι γίνεται και τι ψηφίζεται να είναι προσεκτικός, δεν χρειάζεται πανικός και βιασύνη για να ικανοποιήσει κάθε φορά τους ημετέρους του.

Η πρόταση μας ήταν ξεκάθαρη. Η αρχική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ήταν συγκεκριμένη και έλεγε ότι ορισμένες οφειλές μπορούν να πληρωθούν και κάποιες άλλες όχι καθώς έχουν παραγραφεί.

Αυτό που ζητήσαμε ήταν να γνωμοδοτήσει εκ νέου ο ίδιος νομικός στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, αν νομιμοποιείται το σώμα από την ώρα που δεν αμφισβητούνται οι οφειλές να  τις πληρώσει όλες.

Και πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, σημειώσαμε ότι αν πρέπει να τις πληρώσει ο δήμος όλες και δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα  να πληρωθούν σε βάθος χρόνου.

Επί της ουσίας η πρόταση μας ήταν μια πρόταση προστασίας του κύρους του Δήμου μας και φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ταραχή του κ. Γάτσα η οποία προήλθε από τη συζήτηση του πρώτου θέματος στην ημερήσια διάταξη που προσπάθησε να ξεπουλήσει ακίνητα του Δήμου (παραχώρηση 99 ετών) και μάλιστα χωρίς δημοπράτηση δεν του επέτρεψε να είναι νηφάλιος, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει την τοποθέτηση μου , πόσο μάλλον και των υπολοίπων συμβούλων μας.

Κατανοούμε την τεράστια αγωνία  του αφού είναι γνωστά τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει από την διατάραξη των σχέσεων και ισορροπιών μεταξύ των δύο συνδυασμών του.

Αντί  λοιπόν να κοιτάξει τα του οίκου του, λασπολογεί εναντίον της δικής μας παράταξης.

Η παράταξη μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απολύτως, στις επερχόμενες εκλογές.

Είμαστε συσπειρωμένοι και κάνουμε τη δουλειά που θα έπρεπε ο ίδιος ως δήμαρχος να κάνει.

Επισκεπτόμαστε κάθε χωριό του Δήμου, μιλάμε με τους ανθρώπους, καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τα προβλήματα  τους που είναι πάρα πολλά.

Ευτυχώς κύριε Γάτσα οι μάσκες έπεσαν, η ανικανότητα διοίκησης  είναι ολοφάνερη

Το απόλυτα μηδενικό έργο σας, οι  απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις έγινε αντιληπτό από τους δημότες και η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Ψυχραιμία».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις