Πατρίκιοι και πληβείοι

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

Πατρίκιοι και πληβείοι

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ… ΣΩΣΜΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

Του Απόστολου Βάλλα

Από μόνο του το φαινόμενο του σεισμού είναι φοβερό και τρομερό, απίστευτες ,ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νού δυνάμεις,σείουν τον πλανήτη ολόκληρο λές και είναι… φτερό στον άνεμο!!

Ο άνθρωπος, μαζί και τα επιτεύγματά του όλα, μπροστά στον… Εγκέλαδο,εκμηδενίζεται, στέκει ανήμπορος να αντιδράσει,και, περιμένει στωικά, μέχρι να περάσει ο θυμός του,για να μετρήσει τις πληγές του και να αρχίσει από τα ερείπια να ξαναχτίσει.

Ο Εγκέλαδος όταν για τους δικούς του λόγους θυμώνει, το κάνει ακριβοδίκαια, για όλους, δεν κάνει εξαιρέσεις,δεν κάνει διακρίσεις, ούτε αν πρόκειται για πλούσιους η φτωχούς, για ηγέτες ή για υπηκόους,για υγιείς ή για αρρώστους.

Αυτό που δεν κάνει ο Εγκέλαδος δυστυχώς το κάνουν οι άνθρωποι,αυτοί που ασκούν την εξουσία και οι κάθε λογής τυχάρπαστοι πολιτικοί …μαιδανοί που ελέω κάποιου λόγου…κληρονομικότητας,πλούτου,υπηρεσιών,αποστολής, και ότιδήποτε άλλο, με απίστευτο αρρωγό την δουλικότητα τμημάτων του λαού, έναντι ψιχίων,διαχειρίζονται δυστυχώς την πορεία της ζωής μας.

Η απόλυτη διαστροφή για μια ακόμα φορά στην ανθρώπινη ιστορία, με εμπνευστή τον άνθρωπο, σε αντίθεση με το σύνολο της Φύσης όπου η Αρμονία είναι το βασικό της γνώρισμα και χαρακτηριστικό.

Όσο και παράδοξο να ακουστεί, ακόμα και ο σεισμός ανεξάρτητα από τις συνέπειες που προκαλεί,αν οι άνθρωποι ήταν ακριβοδίκαιοι θα μπορούσαν να είναι ελάχιστες,λειτουργεί ευεργετικά για την βιωσιμότητα του πλανήτη, με τον δικό του τρόπο!!

Μετά από 260 περίπου χρόνια ,εκεί που όλοι είχαμε πιστέψει ότι στην Ελασσόνα δεν κάνει σεισμό, ήρθε ο Εγκέλαδος να μας διαψεύσει ευτυχώς με όχι τραγικό τρόπο, θα λέγαμε ότι μαζί μας υπήρξε πολύ…καλόβουλος και σπλαγχνικός αφού δεν πήρε μαζί του καμία ψυχή!!

Αφού λοιπόν μας ταρακούνησε για τα καλά, λές και του… καλάρεσε ο τόπος μας, έστησε το κονάκι του και κουνάει συνέχεια, περισσότερες από 1000 φορές, μήπως και συνέλθουμε,σα να μας λέει…σοβαρευτείτε,γίνετε άνθρωποι,σώφρονες και ταπεινοί, όχι άρπαγες και πλεονέκτες.

Βλέπετε, κι αν δεν έχουν δει τα…μάτια του τις αδικίες που γίνονται,τις κλοπές,και τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των εμπερίστατων πολιτών, κατά την διάρκεια των επισκέψεων του.

Σε τι γινόμαστε μάρτυρες λοιπόν, όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν οι συνδημότες μας;

Ότι όχι μόνο δεν υφίσταται σοβαρό Κράτος,απεναντίας, φαίνεται να είναι έρμαιο του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού…μαιδανού που δίκην πασσαρέλας περιέρχεται τις πληγείσες περιοχές,επικοινωνεί με τους παθίτες και υπόσχεται ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα,ποιος; Αυτός!! Ο…μαιδανός!!

Δεν διστάζουν, οι αδίστακτοι να υπονομεύουν και τα ίδια τους τα κόμματα, να εκθέτουν τις κυβερνήσεις τους διαλαλώντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και όπου αλλού έχουν πρόσβαση ότι με δική τους πρωτοβουλία θα γίνει αυτό, το άλλο, εκείνο και ετούτο!!

Με δική τους πρωτοβουλία!!! Δηλαδή άμα δεν λάβουν αυτοί την πρωτοβουλία δεν πρόκειται να γίνει τίποτα!

Δηλαδή μας λένε απερίφραστα ότι Κράτος δεν υπάρχει για να πράξει τα αυτονόητα και ότι όλα εξαρτώνται από τις δικές τους πρωτοβουλίες!!

Για να το λένε προφανώς κάτι θα ξέρουν, αφού κανείς δεν τους ανακαλεί στην τάξη.

Σε ένα σοβαρό Κράτος όποιος τολμήσει σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις να λειτουργήσει …κατσιαπλιάδικα δεν έχει καμία θέση, δεν μπορεί να επιβιώσει,θα αυτοκαταταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων,θα αυτοκτονήσει πολιτικά.

Τι διαπιστώνουμε ωστόσο, ποια είναι η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι σεισμοπαθείς;

Χρειάζονται οικίσκους οι άνθρωποι για να στεγαστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους,όλοι αυτοί των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες για διαμονή.

Έχουν; Δυστυχώς όχι,δεν έχουν,κάποιοι έχουν, άλλοι όμως όχι, και εδώ αρχίζουν τα βασανιστικά ερωτήματα…ποιος αποφασίζει σε ποια οικογένεια θα δοθεί οικίσκος και με ποια κριτήρια;

Θα αποκτήσουν σε κάποια στιγμή όλοι οι συμπολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους ,έστω αυτόν τον οικίσκο φεύγοντας από τις σκηνές;

Έστω, αυτόν τον οικίσκο που ίσως να είναι και η μόνιμή τους κατοικία για το υπόλοιπο της ζωής τους αν λάβουμε υπ όψιν άλλους συμπολίτες μας σε άλλες περιοχές που μετά από χρόνια υποτίθεται προσωρινής στέγασης, έγιναν μόνιμοι στους οικίσκους!!

Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που αναγκάστηκαν τις κρύες και βροχερές ημέρες να μπούνε στα σπίτια τους διακινδυνεύοντας να καταπλακωθούν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την πνευμονία.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν όσοι αποφασίζουν,τα κριτήρια με τα οποία μοίρασαν τους οικίσκους αναβιώνοντας τις τάξεις των Πατρικίων και Πληβείων!!

Εμείς φανταζόμαστε μέσα από ποιες διαδικασίες μοιράζουν…ελπίδες και δεν τους τιμά καθόλου, αντίθετα.

Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσουμε και τους…πολιτικούς μαιδανούς, αυτούς που άρχουν σε τοπικό επίπεδο και φυσικά όλους αυτούς που άρχουν σε πανενθικό επίπεδο, και φυσικά όλους εκείνους που προσπαθούν να αναρριχηθούν και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον σεισμό, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας ενημερώσουν,τι πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβουν και πως θα λύσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο