Πραγματικότητα ή εθελοτυφλία;

Πραγματικότητα ή εθελοτυφλία;

Στο όνομα της αισιοδοξίας συνηθίσαμε να βλέπουμε πάντα το …ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, και αυτό δεν είναι κακό, φτάνει αυτή η προσέγγιση να μη καταντά εθελοτυφλία, οπότε μετατρέπεται σε μια κατάσταση που εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για το διακύβευμα!!

του Απόστολου Βάλλα

Καταντήσαμε να θεωρούμαστε γραφικοί γιατί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο και να διαλαλούμε σε όλους τους τόνους πως, για να αλλάξουμε την πραγματικότητα του τόπου μας που είναι ζοφερή και ίσως πλέον μη αναστρέψιμη, είναι προυπόθεση η ύπαρξη Οράματος, Σχεδίου,και των κατάλληλων ανθρώπων, αυτών που έχουν το Όραμα, το Σχέδιο την βούληση και την δυνατότητα να το υλοποιήσουν,χωρίς αυτό να ενέχει στοιχεία υποτίμησης για κανέναν.

Άλλωστε η ίδια η ζωή μας διδάσκει ότι δεν μπορούν όλοι να τα κάνουν όλα, δεν μπορεί ένας που θεωρείται αυθεντία στην δουλειά του για παράδειγμα να είναι και άριστος ή καλός και σε άλλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κιόλας να είναι.

Σε καμία περίπτωση όμως όταν το κριτήριο είναι μόνο φιλικό, συγγενικό και ακόμα χειρότερα κομματικό, δεν μπορεί να προκύψει κάτι καλό για το κοινωνικό σύνολο, παρά μόνο θα επιλυθούν αυστηρά, προσωπικά,κομματικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα σε βάρος του συνόλου!!

Αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Ελασσόνας, προφανώς και σε άλλους είναι ότι τα κριτήρια για την επιλογή των συμπολιτών που θα διαχειριστούν τα κοινά,είναι μόνο κομματικά,και προσωπικού συμφέροντος, και επουδενί αξιωσύνης και δυνατότητας να …πάνε τον Δήμο μπροστά!!

Δεν είναι τυχαίο που η πραγματικότητα στον Δήμο Ελασσόνας είναι στο χειρότερο επίπεδο που θα μπορούσε να περιέλθει, οπότε ας μη αναρωτιόμαστε…τις πταίει…εμείς οι ίδιοι φταίμε και απολαμβάνουμε τις επιλογές μας, εθελοτυφλώντας…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο