ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΑΓΡΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ… Δούρειος ίππος η δήθεν ανάπτυξη

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΑΓΡΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ…

Δούρειος  ίππος η δήθεν ανάπτυξη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΤΣΙΩΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ. ΑΜΟΥΡΙΟΥ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΡΩΓΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η ΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ

Είναι πλέον ορατό και στους πιό δύσπιστους ότι αλλάζουν όλα τα δεδομένα σε ότι αφορά τον Δήμο μας, στην προσπάθεια που καταβάλλουν ιδιώτες να μετατρέψουν τον τόπο από Αγροτικό και Κτηνοτροφικό σε τόπο εργοστασίων μικρής κλίμακας επεξεργασίας κτηνοτροφικών αγαθών, και, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.

Σε μια πρώτη προσέγγιση αυτής της προοπτικής είναι προφανές πως σχεδόν όλοι θα την χειροκροτήσουμε θεωρώντας ότι έτσι θα αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Είναι όμως η πραγματικότητα αυτό που φαίνεται, ή , όλα αυτά χρησιμοποιούνται μεθοδικά, με μοναδικό στόχο να…βάλουν στον ύπνο την Τοπική Κοινωνία, δυστυχώς και της Δημοτικής Αρχής συνεργούσης, προκειμένου και στην κυριολεξία, να υφαρπάξουν οι ιδιώτες το σύνολο των Δημοτικών εκτάσεων για ίδιον όφελος καταστρέφοντας τον κοινωνικό οικονομικό ιστό του τόπου, αφού θα οδηγήσουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τις παραγωγές τους και να καταστήσουν μέρος αυτών σε εποχικούς εργάτες των 650 ευρώ τον μήνα!!

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται μονάχα απο μια λέξη…χρήμα…όλα θυσιάζονται στον βωμό της απόκτησης χρήματος, αξίες, συνειδήσεις,ιστορία, ανθρωπογεωγραφία, παράδοση, ήθη, έθιμα,κοινωνική οικονομία, όλα, τα πάντα, αρκεί οι λίγοι, οι ελάχιστοι να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα!!

Ο τόπος μας απειλείται από την νέα τσιφλικοποίηση η οποία άμα γίνει πραγματικότητα θα είναι και μόνιμη με ότι αυτό θα σημαίνει για τους ανθρώπους που ζούνε και κινούνται στον Δήμο μας.

θέλουν να επεκτείνουν οι ιδιώτες τις επιχειρήσεις τους, ωραία και πολύ καλά κάνουν, ας βρούνε λοιπόν εδάφη που πωλούνται, ας τα αγοράσουν και ας εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους αφού πρώτα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις και πολύ περισσότερο σε ότι αφορά την αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία.

Αντί για αυτό τι κάνουν οι ενδιαφερόμενοι; Απευθύνονται στην Δημοτική Αρχή και ζητάνε να τους παραχωρήσει Δημοτικές εκτάσεις οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για την κτηνοτροφία που ζεί οικογένειες για αιώνες.

Όσο θα μειώνονται οι Δημοτικές εκτάσεις με γεωμετρική πρόοδο θα συρρικνώνονται τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η κτηνοτροφική.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κτηνοτροφικής οικογένειας η οποία διατηρούσε την μονάδα της κοντά σε επιχειρηματική μονάδα.

Όταν ο επιχειρηματίας έκρινε ότι η παρουσία της μονάδας των κτηνοτρόφων τον εμποδίζει στα επεκτατικά του σχέδια, απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες αφού τους υποσχέθηκε ότι θα τους προσλάβει στην δούλεψη του, τους έπεισε να παρατήσουν τα ζώα, να τα πουλήσουν, και να πάψουν να είναι κτηνοτρόφοι!!

Τι συνέβη μετά από έξι μήνες; όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. αφού προσλήφθηκαν και οι δύο, ο ενας μετά απολύθηκε!!

Ήδη όπως γνωρίζουμε αλλά και καθημερινά μας πληροφορούνε συνδημότες μας, σχεδόν στο σύνολο των ορίων του Δήμου μας είναι σε εξέλιξη μια γιγάντια προσπάθεια από συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν ξαμολύσει τα…λαγωνικά τους που ψάχνουν να βρούνε διαθέσιμη γη για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.

Θα δώσουν υποστηρίζουν δουλειά!! Αλήθεια η εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων πόσες θέσεις εργασίας θα δώσει;

Αυτό που προβληματίζει είναι η επιμονή τους να τους παραχωρηθούν Δημοτικές εκτάσεις και αυτό φυσικά έχει την ερμηνεία του, που απλά παραπέμπει σε ασυδοσία,απόκτηση χωρίς κόστος, και φυσικά, μονιμότητα.

Επίσης με κάθε τρόπο επιχειρούν να πείσουν και ιδιοκτήτες …φιλέτων γής να τους τα νοικιάσουν, τουλάχιστον για 20 χρόνια, και, φυσικά αυτά τα χωράφια μετά από 20 το λιγότερο χρόνια και με τις παρεμβάσεις που θα έχουν γίνει θα είναι εντελώς ακατάλληλα για παραγωγή αγαθών!!

Υπάρχουν εκτάσεις και μάλιστα πιο κατάλληλες από τα χωράφια στον κάμπο για να τοποθετηθούν τα φωτοβολταικά συστήματα και μάλιστα Δημοτικά ή Δημόσια, εκεί που δεν φυτρώνει χορτάρι και δεν παράγονται τα αγαθά της γής που είναι απαραίτητα για την διατροφή του ανθρώπου.

Ήδη η Πατρίδα μας, μια χώρα που 360 ημέρες τον χρόνο έχει ηλιοφάνεια και δεν της λείπουν τα νερά, εξ αιτίας της απαράδεκτης πολιτικής του συνόλου των κυβερνήσεων και των επιταγών της Ε.Ε είναι υποχρεωμένη να εισάγει ντομάτες και άλλα αγροτικά προιόντα από την Ολλανδία που έχει 360 ημέρες τον χρόνο βροχές και ομίχλες, και όχι μόνο.

Απίστευτο; Ναι, και όμως αληθινό!!

Αντί λοιπόν το σύνολο του πληθυσμού να εργάζεται στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό τομέα που είναι κατά τον Λιαντίνη και ένα από τα πιο ευγενή λειτουργήματα,και να τροφοδοτεί την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με τα καλύτερα προιόντα που παράγονται στον πλανήτη, να μην επαρκούν τα εργατικά χέρια, και η ανεργία να είναι σε ποσοστά…αρνητικά,βυθίζεται στην ανεργία, και, σιτίζεται με προιόντα αμφιβόλου ποιότητας που φθάνουν από την Κίνα και άλλες χώρες!!

Αρκεί μια απλή ματιά στην ανθρωπότητα για να κατανοήσουμε,ότι τα πάντα είναι Αγροτιά και Κτηνοτροφία, όλα τα άλλα έπονται.

Τα ρούχα μας προέρχονται από την Κτηνοτροφία, τα υποδήματά μας, η διατροφή μας, από τα αγαθά της Γής και της Κτηνοτροφίας.

Τίθεται το ερώτημα… χωρίς αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

 Η απάντηση είναι σαφέστατη. ΟΧΙ.

 Χωρίς ηλεκτρισμό μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

 Και εδώ η απάντηση είναι σαφέστατη. ΝΑΙ!!

Τι θα απωλέσουμε ως Κοινωνία, ως Έθνος άμα …πέσουμε στην παγίδα που στήνεται και είναι καμουφλαρισμένη με κάποια εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως δεν θα επαρκούν για να αναπληρώσουν την απώλεια, αφού το διακύβευμα εκτός από την διατροφή, είναι και η απώλεια της Ελευθερίας!!

Φανταστείτε μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει τον λαό της και είναι υποχρεωμένη να εισάγει τα πάντα.

 Πόσο ευάλωτη και έρμαιο στις ορέξεις των τυχάρπαστων και των παγκόσμιων κολοσσών, θα είναι!!

Μεταξύ των πολλών αρνητικών συνεπειών που θα γεννηθούν από μια τέτοια προοπτική,θα σταθούμε μόνο σε μια που έχει να κάνει με την Κοινωνική συνοχή!!

Θα διαρραγεί χωρίς δυνατότητα επιστροφής και θα οδηγήσει ανθρώπους να αλληλοεξοντωθούν, να μείνουν άνεργοι, άστεγοι,περιπλανώμενοι, ζήτουλες που θα απλώνουν το χέρι περιμένοντας κάποιο Κρατικό επίδομα για να ξεγελάσουν την πείνα τους!!

Σε πρώτη φάση θα έχουμε την σύγκρουση των… κυβερνήσεων με τους κατοίκους σε κάθε επίπεδο, από Κοινότητες, Δήμους, Περιφέρειες μέχρι και την Κεντρική Κυβέρνηση, αφού θα πιέζουν τους πολίτες να παρατήσουν την γή τους είτε με το δέλεαρ των τριάκοντα αργυρίων, είτε με την θέσπιση νόμων και θα τους υποχρεώνουν να την ξεπουλήσουν.

Τα πρώτα δείγματα τα είδαμε στον Δήμο μας, και την πρώτη γεύση σύγκρουσης σε λεκτικό επίπεδο την… γευόμαστε, με μια Δημοτική Αρχή που εξαπάτησε τον λαό κατά την προεκλογική περίοδο, όταν υπόσχονταν ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις των ιδιωτών σε βάρος του συνόλου των Δημοτών, και μόλις κατέλαβε την εξουσία ως άλλος αλέκτωρ, απαρνήθηκε τις δεσμεύσεις της και συντάχθηκε με τους ιδιώτες!!

Και για να μη θεωρηθούμε από τους …γνωστούς λάτρεις της υπέρ φιλελευθεροποίησης, και ξεπουλήματος των πάντων, ότι δεν θέλουμε την ανάπτυξη στην περιοχή μας, να πούμε τούτο, για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Ο κάθε ιδιώτης που έρχεται στον τόπο μας και επιθυμεί να διαθέσει κάποια κεφάλαια για επενδύσεις, προφανώς και είναι καλοδεχούμενος, αρκεί να γνωρίζουμε όλοι και να κατανοούμε ότι ο όποιος επενδυτής δεν έρχεται στον τόπο μας να επενδύσει για την ψυχή της μάνας του, έρχεται για να κερδίσει. Σαφέστατο και κατανοητό.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε, διότι η καραμέλα των επενδυτών…παίζει πολύ τελευταία, καθώς κάποιοι μεσούσης της οικονομικής κρίσης επιχειρούν να γίνουν κροίσοι.

 Ότι, τάχα μου έρχονται να επενδύσουν τα ωραία λεφτουδάκια τους και κάποιοι άσχετοι χωριάτες τους εμποδίζουν!!

Θα δημιουργήσουν λένε νέες θέσεις εργασίας, στην προκειμένη περίπτωση χωρίς να μας λένε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν, και, ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνουν και χάρη γιατί θα προσλάβουν κάποιους στις επιχειρήσεις τους!!

Κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Όσοι θα προσληφθούνε θα προσφέρουν την εργασία τους για να λειτουργήσει η επιχείρηση, για να φέρει κέρδη στον επιχειρηματία, και φυσικά πρέπει για την εργασία τους να πληρωθούν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μέρος της εργασίας των εργαζομένων δεν πληρώνεται από την εργοδοσία και αποτελεί μέρος της υπεραξίας, άρα αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες για να αυγατίσουν την περιουσία τους και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους χρειάζονται τους εργαζόμενους ,άρα κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Βασική λοιπόν προυπόθεση για την όποια επένδυση στην περιοχή μας που άπτεται του συνόλου των κατοίκων και εμπλέκει την Δημοτική Αρχή, πρέπει να είναι η διασφάλιση όλων των προβλεπόμενων από την νομοθεσία όρωνδιαχρονικότητα της επένδυσης και τα οφέλη που θα προκύπτουν και για την Τοπική Κοινωνία.

Για να δούμε, συντρέχουν αυτές οι προυποθέσεις για τον τόπο;

Γιατί άραγε αντιδρά σχεδόν καθολικά η Τοπική Κοινωνία;

 Είναι μήπως αυτοκαταστροφική και δεν θέλει την πρόοδο και την ευημερία;

 Είναι τόσο ανόητοι και χωριάτες όπως διατείνονται κάποιοι, όσοι αντιδρούν;

 Όλοι αυτοί δηλαδή που ζούνε και κινούνται στον τόπο, από γενιά σε γενιά δεν γνωρίζουν τι είναι καλό και τι όχι για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και έρχεται τώρα το δίδυμο της Τοπικής Εξουσίας να τους…ανοίξει τα μάτια;

Για το καλό μας λέει η συγκυβέρνηση Γάτσα- Καρανίκα και της πρώτης φοράς Αριστερά!!

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΑΤΣΑ- ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε δημοσιεύσει σειρά άρθρων και ρεπορτάζ για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δυο χωριά, το Μεσοχώρι και το Αμούρι.

Θα υπενθυμίσουμε μόνο τους τίτλους των κειμένων τα οποία όποιος ενδιαφέρεται για την οικονομία του χώρου, μπορεί να τα αναζητήσει στο ekdosi.gr και θα αρκεστούμε σήμερα στην δημοσίευση της επιστολής του Προέδρου του Τ.Σ Αμουρίου Ανδρέα Τσιώρη ο οποίος ορθά κοφτά μας πληροφορεί ότι ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με την σύμφωνη γνώμη του συνδημάρχου Δημήτρη Καρανίκα, λέει ψέμματα!!

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…

            Μέτωπο εναντίον Γάτσα-Καρανίκα

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!

ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ…ΣΚΟΥΡΙΕΣ.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όπως λέει και ο λαός, και πλέον όλοι αποκαλύπτονται.

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα στο Δ.Δ.Μεσοχωρίου με την αξίωση του ιδιοκτήτη της ΒΑΚΡΕΛ να του παραχωρηθούν ακόμα 30 στρέμματα γης για τις ανάγκες της επιχείρησης του όπως ισχυρίζεται…

Ν. Γάτσας: «Για περιβαλλοντικούς λόγους η εκμίσθωση της έκτασης στο Μεσοχώρι»

Σε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα της εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην κοινότητα Μεσοχωρίου, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη διά περιφοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, προχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βοηθά κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, που αντιμετωπίζει προβλήματα στη δραστηριότητά της».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ..

Εξευτελίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΥΟ (2) ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!..

Αν πραγματικά δεν ζούσαμε οι ίδιοι αυτά που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Ελασσόνας με επίκεντρο την Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσαμε να τα πιστέψουμε, θα λέγαμε με σιγουριά ότι αυτά γίνονται μόνο στις μπανανίες και σε καθεστώτα ολοκληρωτικά τύπου Βόρειας Κορέας…

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!!!

Βαθαίνει η ρήξη Γάτσα-Καρανίκα με τους Δημότες

ΖΑΡΛΑΔΑΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ. ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΟΥ.

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση πλέον μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα με το σύνολο των δημοτών των Τ.Κ Μεσοχωρίου και Αμουρίου με αφορμή τα αιτήματα βιομηχανικής μονάδας που ζητά ακόμα (30) στρέμματα Δημοτική γή για τις ανάγκες της όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της…

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙ

Στήριξη του τόπου μας σημαίνει στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων

Οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στη θέση «σφαγεία ΒΑΚΡΕΛ» της Κοινότητας Μεσοχωρίου για εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου και διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ, συνολικής έκτασης 25 στρ. αλλά και στη θέση «Καυκάκι» ιδιοκτησίας της Κοινότητας Αμουρίου για εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών, έκτασης 20 στρ., είναι αντίθετες της γνωμοδοτικής πρότασης των δύο τοπικών συμβουλίων ενώ ταυτόχρονα βρίσκει αντίθετους και το σύνολο των κατοίκων των δύο κοινοτήτων…

 NIKOΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ- ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: Η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας αποφάσισε να σταθεί απέναντι στους πολίτες της

Κινδυνεύει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν παραγκωνίζεται η θέληση των τοπικών κοινωνιών

Όταν μια τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, όταν δύο Δημοτικά Διαμερίσματα ζητούν από την Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας, να μην παραχωρήσει τα 30.000 επιπλέον στρέμματα που ζητά ένας επιχειρηματίας για να επεκτείνει την δραστηριότητα του και μιλούν για απόφαση που θα λειτουργήσει σαν ταφόπλακα για τους κατοίκους και το μέλλον των παιδιών τους, τότε κάτι συμβαίνει.

Εκτός και αν η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα, πιστεύει ότι τίποτα δεν συμβαίνει, κανείς δεν έχει δικαίωμα λόγου, κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητεί τις προθέσεις της και το χειρότερο; Κανείς δεν πρέπει να ερωτάται…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ.ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΙΩΡΗ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ:

“Τοπικό Συμβούλιο Αμουρίου: Παράνομη η παραχώρηση στο Καυκάκι-Ψεύδεται ο Δήμαρχος ότι ήμασταν ενήμεροι

Παράνομη η παραχώρηση της περιοχής Καυκάκι για φωτοβολταικά

Μετά την, εκ των υστέρων, πληροφόρησή μας για τις ειλημμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής της Ελασσόνας, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Αμουρίου, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν ομοφώνως τα ακόλουθα:

“Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις εν κρύπτω αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας να παραχώρησει με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης έκτασης στην περιοχή Καυκάκι για τοποθέτηση φωτοβολταικών από εταιρεία αγνώστων συμφερόντων, την ΑΛΕΚΟΣ ΦΩΣ ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε..

Επαναλαμβάνουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκε, ως βοσκότοπος, στην πρώην κοινότητα Αμουρίου. Αυτή, μάλιστα, παραχωρήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, από τη δεκαετία του 1930, μετά την καταβολή του χρηματιτικού αντίτιμου, που όρισε το συγκεκριμένο υπουργείο και καταβλήθηκε από τους κατοίκους του χωριού μας.

Η αγορά, μάλιστα, του συγκεκριμένου βοσκότοπου έγινε για εξυπηρέτηση, αποκλειστικά και μόνο για κτηνοτροφικές ανάγκες των κοινοτήτων μας.

Οποιαδήποτε άλλη χρήση, συνεπώς, του βοσκότοπου έρχεται σε αντίθεση με το επίσημο συμβόλαιο που διαθέτουμε.

Δηλώνουμε ότι, δεν δεχόμαστε τετελεσμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής σε εκτάσεις για τις οποίες διατηρούμε έννομα συμφέροντα.

Απαιτούμε, την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και όχι, κατόπιν εορτής, να διαδίδεται ψευδώς από τον ίδιο τον Δήμαρχο πως ήμασταν ενήμεροι για ζητήματα που σκοπίμως μας απέκρυπταν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για την λεπτομερή ενημέρωση επί του θέματος.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκληθεί με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι δια περιφοράς. Αν λόγω του Covid-19 δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Γνωρίζουμε εξάλλου πως για άλλα ζητήματα (μάλλον ήσσονος σημασίας για τον ίδιο) ο Δήμαρχος συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Εν κατακλείδει δηλώνουμε ξεκάθαρα πως, δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε κανένα, νομικά κατοχυρωμένο, περιουσιακό στοιχείο του τόπου μας.

Καλούμε, επομένως, το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφασή του, ειδάλλως θα κινηθούμε αναλόγως για την διεκδίκηση των καταχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμουρίου
Ανδέας Τσιώρης

Και το Κοινοτικό Συμβούλιο
Θανάσης Καραγιάννης
Ανδριάνα Συκιώτη
Χρήστος Γεωργούλης
Αλέξανδρος Σαπουντζής”

Θα μπορούσε αν ήθελε ο επιχειρηματίας και ως όφειλε η Δημοτική Αρχή το θέμα να μην είχε δημιουργηθεί ποτέ, αντίθετα να υπήρχε και η συνεργασία του συνόλου των κατοίκων.

Γιατί άραγε η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στην διαδικασία να συζητήσει ανταπόδωση μέρους των κερδών του επιχειρηματία να διατεθούν για το Κοινωνικό Σύνολο;

Θα ακολουθήσουν αναλυτικά ρεπορτάζ για την κατάσταση που προέκυψε…

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο