ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ !!!! Στα όρια της σύγκρουσης ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ !!!!                    Στα όρια της σύγκρουσης ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ !!!!

                                       Στα όρια της σύγκρουσης

ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ !!!!                    Στα όρια της σύγκρουσης ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Σε κατάσταση απόγνωσης οι αγρότες της Καρυάς επικοινώνησαν με τα γραφεία της ΕτΕ για να κάνουν γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της παντελούς έλλειψης νερού με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και με συνέπειες τραγικές αφού οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται!!

Το εκπληκτικό σε όλη αυτή την τραγική πραγματικότητα είναι ότι οι αγρότες της Καρυάς έχουν προκαταβάλλει τα χρήματα στην υπηρεσία άρδευσης και παρ όλα αυτά νερό δεν βλέπουν!!

Όπως μας πληροφόρησαν με τα πρώτα προβλήματα που προέκυψαν απευθύνθηκαν στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κίμωνα Τσούρη ο οποίος τους είπε ότι δεν είχε γνώση του θέματος και ότι θα ασχολούνταν προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Δυστυχώς οι Καρυώτες παρά τις υποσχέσεις γίνονται μάρτυρες μιας απίστευτης ανικανότητας από μέρους της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει πάραυτα το πρόβλημα και να δοθεί η δυνατότητα να αρδευθούν οι εναπομείνασες καλλιέργειες και να περισωθεί ότι μπορεί ακόμα να περισωθεί.

Οι καιρικές συνθήκες, για όσους γνωρίζουν από Αγροτικές καλλιέργειες, των 40 βαθμών Κελσίου και άνω είναι καταστροφικές για τις καλλιέργειες όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής νερού!!

Καλλιέργειες καλαμποκιού, τριφυλιού, πατάτας, φασολιών, έχουν στην κυριολεξία καεί από τον καύσωνα και η κατάσταση στο χωριό…μυρίζει μπαρούτι αφού οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν το βιός τους να χάνεται χωρίς λόγο, εξ αιτίας της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει σοβαρά υπ όψιν της την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο χωριό και απειλεί την ψυχική ενότητα των κατοίκων, εξ αιτίας της έλλειψης του νερού, καθώς απειλήθηκαν μικοροεπεισόδια μεταξύ των τοπικών υπεύθυνων για την διανομή του νερού!!

Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Καρυά λάβαμε από τον δημοτικό σύμβουλο που διετέλεσε και πρόεδρος της Δευα. Ελ επί δημαρχίας Ευαγγέλου , Φώτη Καραγκόγκου την παρακάτω επιστολή που αναδεικνύει ακόμη ένα πρόβλημα που η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν αντιμετώπισε με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…

 «ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική για την άρδευση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη αρδευτική περίοδο,  οι αρδευτές του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου βρέθηκαν να  έχουν προπληρώσει στο Δήμο αρκετές χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού τα οποία και δεν έκαναν χρήση.

Με  το προηγούμενο σύστημα προπλήρωναν  για την κατανάλωση του νερού φορτίζοντας τα «τσιπάκια» τα οποία χορηγούσε ο Δήμος  έναντι 25,00 ευρώ για κάθε «τσιπάκι».

  Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας συμψηφισμός  για τις παραπάνω οφειλές είτε αφορούν προπληρωμένα κυβικά μέτρα νερού  είτε την αγορά του μηχανισμού «τσιπάκι» που τους χορηγούσε ο Δήμος έναντι των 25,00 ευρώ.

 Η οφειλή αυτή του Δήμου ανέρχεται  σε αρκετές  χιλιάδες ευρώ.

  Η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει ακόμη στα ερωτήματα των Δημοτών για το τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα οι αρδευτές να ανησυχούν  για την τύχη των χρημάτων που τους οφείλονται.»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις