Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Ελασσόνας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας Εξω από τον προγραμματισμό η πόλη της Ελασσόνας!!! Επικίνδυνη η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Ελασσόνας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

φωτό αρχείου.

Εξω από τον προγραμματισμό η πόλη της Ελασσόνας!!!

Επικίνδυνη η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Παρεμβάσεις ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα των Δήμου Κιλελέρ, Ελασσόνας και Τεμπών δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Κιλελέρ βρίσκεται  στάδιο η δημοπράτηση εργασιών καθαρισμού  συνολικού μήκους 23 χλμ., στις Δημοτικές Ενότητες Πλατυκάμπου και Νίκαιας. Στο Δήμο Τεμπών στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκονται οι εργασίες σε ρέματα συνολικού μήκους 18λμ στις Δημοτικές Ενότητες Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Νέσσωνα και Μακρυχωρίου. Ενώ στο Δήμο Ελασσόνας οι εργασίες αφορούν σε ρέματα στις τοπικές κοινότητες Τσαριτσάνης, Βλαχογιαννίου και Ολυμπιάδας.

«Σε συνεργασία με τους Δημάρχους Κιλελέρ, Ελασσόνας και Τεμπών Θ. Νασιακόπουλο, Ν. Γάτσα και Γ. Μανώλη, δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε  όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες,  υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα ρέματα που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Στο Δήμο Ελασσόνας περιλαμβάνονται τα εξής ρέματα:

  • Ρέματα: ΚΑΒΟΥΡΟΛΑΚΑΣ – ΠΟΝΤΙΚΑΣ – ΞΗΡΙΑΣ της ΔΕ Τσαριτσάνης
  • Ρέματα: ΞΗΡΙΑΣ – ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ – ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΙ) της κοινότητας Βλαχογιαννίου
  • Των ρεμάτων που διέρχονται εντός και στα όρια του οικισμού της Βαλανίδας και της Γεράνειας καθώς και των ρεμάτων
  • Καθαρισμός και αποκατάσταση της επενδεδυμένης αποστραγγιστικής τάφρου που διέρχεται του οικισμού της Ολυμπιάδας.»
  • Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η πόλη της Ελασσόνας μένει με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής έξω από τον Αντιπλημμυρικό Σχεδιασμό!!
  • Απλά να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή που η αδιαφορία της είναι εως και επικίνδυνη, αυτό που συμβαίνει κάθε φορά όταν βρέχει στο ρέμα απέναντι από την μονάδα διάθεσης σιδήρου και άλλων υλικών του κ,.Αλμπάνη.
  • Στο συγκεριμμένο σημείο θέλουμε να επισημάνουμε την επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι εντελώς ανυποψίαστοι μπορεί να εμπλακούν σε μια κατάσταση που ίσως τους στοιχίσει και την ίδια τους την ζωή!!
  • Το ρέμα, όταν βρέχει, εκτός από τεράστιους όγκους νερού… κατεβάζει και πολλά φερτά υλικά, άμμο και λάσπη.
  • Το γεγονός ότι ακόμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινο θύμα παραπέμπει μόνο σε Θεία επέμβαση, καθώς τα ζώα που πνίγονται κάθε φορά που το ρέμα…κατεβάζει δεν είναι λίγα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο