ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ… Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…

                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

του Απόστολου Βάλλα

Και εξηγούμαστε, επειδή πλέον ο εμπαιγμός, η διαστρέβλωση και το ψέμα έχουν λάβει επικές διαστάσεις από μέρους του κ.Γάτσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας μεταξύ άλλων ο κ. Γάτσας, σε ότι αφορά την κατάσταση στο χωριό μας με τα γκρεμισμένα σπίτια λέει επί λέξει τα εξής… μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια του από την εφημερίδα, απαντώντας στο παρακάτω ερώτημα του δημοσιογράφου… «ερώτημα: ο Δήμος Ελασσόνας διαχειρίστηκε τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού;..

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!σε αυτό το στρώμα κομόντουσαν άνθρωποι κ Γάτσα όχι κατσίκες…

 Απάντηση: … «κανείς δεν μπορεί να νιώθει ότι πρόσφερε αρκετά σε αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, ειδικά εκείνους που ακόμη και σήμερα ζούνε μέσα σε οικίσκους καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και τα σπιτικά τους.

Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε για να στηρίξει τους συμπολίτες μας, ειδικά τους πρώτους δύσκολους μήνες.

Αυτή την στιγμή εκκρεμούν περισσότερες από 70 κατεδαφίσεις βοηθητικών κτιρίων που αποτελούν μια αντιαισθητική και ανθυγιεινή εικόνα για τις τοπικές μας κοινότητες και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε διαρκώς τη νέα κυβέρνηση, για να ξανανοίξει τον φάκελο των επιχορηγήσεων για τις σεισμόπληκτες κοινότητες.» οι υπογραμμίσεις δικές

μας. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την εφημερίδα…

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

Είναι προφανές απ΄οσα δηλώνει ο κ. Δήμαρχος ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ τι ακριβώς συνέβη στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι και το δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι του.

Ας τα πάρουμε από την Αρχή…υποστηρίζει ο Δήμαρχος ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε, και πιο κάτω, ότι πιέζει την νέα Κυβέρνηση…αναρωτιόμαστε πολύ ταπεινά, θλιβόμενοι όμως για την κατάντια μας…δηλαδή κ. Δήμαρχε ότι ήταν να κάνετε το κάνατε, και πλέον είμαστε στο έλεος, δεν ξέρουμε και εμείς ποιανού, αφού όπως διατείνεστε …εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια, τι άλλο να πούμε από ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον..ιδρώτα που χύσατε εξαντλώντας όλα τα περιθώρια.

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!απο εδώ η πυροσβεστική έβγαλε ανθρώπους κ. Γάτσα, σε σπίτι έμεναν, όχι σε αποθήκη…

Να σας πούμε ‘όμως κάτι, στο διπλανό μας χωριό το Δαμάσι μήπως πιστεύουν σε άλλον Θεό;

Τι ακριβώς έκαναν όσοι διοικούν το Δαμάσι και κατάφεραν να κατεδαφίσουν το σύνολο των πληγέντων από τον σεισμό κτιρίων, και, μάλιστα βγήκαν και οι πρώτες άδειες για την ανέγερση των σπιτιών;

 Μήπως εκεί στο διπλανό μας χωριό είχαν περισσότερα περιθώρια;

Λέτε ότι πιέζετε τη νέα κυβέρνηση για να ξανανοίξει τον φάκελο των επιχορηγήσεων…να σας ξαναρωτήσουμε…η ίδια κυβέρνηση δεν ήταν και είναι και για το Δαμάσι;

Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα με άλλους νόμους, άλλες δυνατότητες και άλλη κυβέρνηση;

Τέλος κ. Γάτσα λέτε δημόσια σε μια μεγάλη εφημερίδα το απίστευτο ψέμα, το ταπεινωτικό για όσους χάσαμε τα σπίτια μας, για όσους βρίσκονται στα κοντέινερ, άρα δεν ζούσαν σε βοηθητικούς χώρους, διότι προφανώς τώρα θα ζούσαν στα κανονικά τους σπίτια, λέτε λοιπόν ότι…  «Αυτή την στιγμή εκκρεμούν περισσότερες από 70 κατεδαφίσεις βοηθητικών κτιρίων που αποτελούν μια αντιαισθητική και ανθυγιεινή εικόνα για τις τοπικές μας κοινότητες…»

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!

Ποιος σας είπε κ. Γάτσα ότι τα σπίτια μας ήταν βοηθητικοί χώροι; Έτσι τα βλέπετε εσείς; Δεν γνωρίζουμε που μεγαλώσατε, αν ήταν παλάτια και επαύλεις, δεν μας ενδιαφέρει κιόλας, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να πούμε στους συνανθρώπους μας ότι εμείς χάσαμε τα σπίτια μας και όχι αποθήκες και βοηθητικούς χώρους!!

Και κάτι ακόμα κ. Δήμαρχε, το ζήτημα δεν είναι αντιαισθητικό, αυτό βρήκατε να πείτε μόνο, και αν πάλι είναι μόνο αυτό, απομακρύνετε  τότε όλα αυτά τα ερείπια για να το δείτε πλέον…ευ…αισθητικό. Τραγικό είναι κ. Δήμαρχε, τραγικό!!

Αν λέτε αυτό το τερατώδες ψέμα…για τους βοηθητικούς χώρους… απλά και μόνο για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, λυπούμαστε πολύ για το ήθος σας.

 Αν το λέτε γιατί τα σπίτια μας τα βλέπετε ως βοηθητικούς χώρους, και πάλι λυπούμαστε, γιατί ο Δήμαρχος μας δεν έχει συναίσθηση ούτε της πραγματικότητας ούτε του δράματος που ζούμε.

Αν το κάνετε συνειδητά για να καλύψετε την αποδεδειγμένη αδιαφορία τόσο της δικής σας προσωπικά όσο και των συμβούλων σας, τότε ειλικρινά σας οικτίρουμε για την αλαζονεία και την απανθρωπιά σας προκειμένου να εξαπατήσετε τον λαό για να παραμείνετε στις θέσεις εξουσίας.

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ:Ο κ.ΓΑΤΣΑΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΑ -ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ…                  Κοντά ποδάρια το ψέμα!!αυτό είναι σπίτι κ. Γάτσα και όχι βοηθητικός χώρος.

Σε αυτή την περίπτωση είστε εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος μαζί με τους συνοδοιπόρους σας.

Όπως και νάχει η ιστορια, όποια και να είναι η πραγματικότητα, όπως και να βλέπετε την τραγική μας κατάσταση, είστε αξιοκατάκριτος, και το μόνο που μπορείτε να κάνετε για το καλό αυτού του τόπου είναι να…συνταξιοδοτηθείτε από τα κοινά.

Έτσι για την ιστορία σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από τα σπίτια μας που ακόμα και αυτή την στιγμή είναι όπως θα τα δείτε, με τα σαλόνια, τις οικοσυσκευές τα κρεβάτια τα μπαούλα και ότι έχει ένα νοικοκυριό θαμμένα στα ερείπια!!

Κάτοικοι του Σεισμόπληκτου Μεσοχωρίου που έχασαν τα σπίτια τους και όχι τους βοηθητικούς χώρους.

Σχετικές δημοσιεύσεις