ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ…

αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

του Απόστολου Βάλλα

Είχε παγιωθεί η αντίληψη ακόμα και στους επιστήμονες ότι η περιοχή της Ελασσόνας ήταν σχετικά ασφαλής από σεισμικές δονήσεις μέχρι την 3η Μαρτίου που ο… Εγκέλαδος αποφάσισε να μας διαψεύσει όλους!!

Φαίνεται όμως ότι… δεν ήθελε να πάρει ζωές και αρκέστηκε μόνο σε υλικές ζημιές, αφού όχι μόνο δεν θρηνήσαμε κανέναν συνάνθρωπό μας, δεν υπήρχαν ούτε τραυματισμοί!!

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και για τα δεδομένα της χώρας και από την εμπειρία μας μέχρι σήμερα,εντυπωσιακή.

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος με την βοήθεια και του Στρατού στήθηκαν οι σκηνές για τους συνανθρώπους μας που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς σπίτι, στήθηκαν οι μονάδες παροχής ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, το σύνολο των διασωστικών συνεργείων να προσφέρει τις υπηρεσίες όπου απαιτούνταν, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αεροπορίας να περιίπτανται της περιοχής που πληγώθηκε και να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Σύλλογοι, ιδιώτες, εταιρείες να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια για να ανακουφιστούν οι εμπερίστατοι συμπολίτες μας, ιδρύματα, η εκκλησία οι πάντες και αν μη τι άλλο όλη αυτή η κινητοποίηση συγκινεί και γεννά ελπίδες ότι κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο.

Θα ήταν όλα καλώς καμωμένα τηρουμένων των αναλογιών, σχεδόν τέλεια, άμα δεν υπήρχε η πασαρέλα των πολιτικών και του κάθε είδους …μαιδανού που άδραξε την ευκαιρία να πάει 5 κουτιά μπισκότα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και την συμπόνια του μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, να βγεί τις φωτό για να τις ανεβάσει με την μορφή του δελτίου τύπου και να φύγει αδιαφορώντας στην συνέχεια γι αυτούς που βιώνουν τις συνέπειες!!

Ειλικρινά δεν κατανοούμε γιατί είναι αναγκαίο κάθε φορά που συμβαίνει κάτι κακό, οι πολιτικοί να τρέχουν με τις κουστωδίες τους λές και με την παρουσία τους θα λύσουν προβλήματα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Κατανοούμε να το κάνουν οι αρχές του τόπου για πρακτικούς λόγους σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα δώσουν λύσεις ιεραρχώντας και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα.

Ποιος δεν γνωρίζει ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί. του πρίν και του σήμερα, ευθύνονται για εκατοντάδες σεισμοπαθείς σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας που μετά από χρόνια που έχασαν τα σπίτια τους, παρά τις επισκέψεις, τις υποσχέσεις τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις συμπαράστασης που έκαναν, παραμένουν σε λυόμενα και πρόχειρες κατασκευές;!!!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Όσοι κυβερνούνε ήρθαν και είπαν ότι θα πράξουν άμεσα όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο για την γρήγορη αποκατάσταση, ο χρόνος θα δείξει, οι δε που σήμερα είναι στην Αντιπολίτευση είπαν ότι είμαστε εδώ για να πιέσουμε την κυβέρνηση!!

Αστείες καταστάσεις πράγματι, οι άνθρωποι δεν παίζονται, επενδύουν πάνω στην θλίψη, τον πόνο και την απόγνωση των πληγέντων.

Σε μια κοινωνία πολιτισμένη, με αρχές και αξίες αυτά τα θέματα θα ήταν λυμένα, και δεν θα χρειαζόταν όλη αυτή η πασαρέλα, όλος αυτός ο κακόγουστος θίασος να περιέρχεται στους πονεμένους για να τους πείσει ο καθένας ότι είναι καλύτερος, ότι παίζει καλύτερα στην παράσταση γι αυτό να τον προτιμήσουν!!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Αλήθεια , να ρωτήσουμε όλους αυτούς τους σωτήρες του Έθνους που ποτέ,  όπως έλεγε και ο Σουρής, δεν το σώζουν γιατί τότε δεν θα έχουν λόγω ύπαρξης, με πολύ απλά λόγια θα χάσουν το …παντεσπάνι τους οι άνθρωποι, όλοι αυτοί που κυβέρνησαν που κυβερνούν και τανάπαλιν, γιατί ποτέ δεν φρόντισαν να οργανώσουν το Κράτος για να μπορεί σε χρόνο δεδομένο να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστροφές;

Δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι για τα Βόρεια Κράτη για την οργάνωση που έχουν για να αντιμετωπίζουν τα χιόνια τους παγετούς και αυτού του είδους τα καιρικά φαινόμενα, και γκρινιάζουμε γιατί εμείς στην Ελλάδα, υστερούμε.

Αυτοί καλά κάνουν και είναι οργανωμένοι διότι τους 10 μήνες τον χρόνο ζούνε με χιόνια ομίχλες και παγετούς ξοδεύοντας σεβαστά ποσά, και εμείς καλά κάνουμε και δεν διαθέτουμε ανάλογο μηχανισμό για να  αντιμετωπίσουμε 2 ή 3 ημέρες τον χρόνο ανάλογα προβλήματα.

Όπως μας πληροφορούνε οι επιστήμονες η Πατρίδα μας προσελκύει επιστήμονες απ όλον τον κόσμο για να μελετήσουν το φαινόμενο του σεισμού αφού είναι κοινό μυστικό ότι και η τελευταία σπιθαμή εδάφους Ελληνικό είναι… αγκαλιά με τον Εγκέλαδο!!

Δεν θα έπρεπε λοιπόν και εμείς να διαθέτουμε την ανάλογη οργάνωση και να είμαστε το πρότυπο να εντυπωσιάζουμε τους ξένους, σε αυτόν τον τομέα;

Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί οι δήθεν πολιτικοί, ελέω της αφροσύνης μας και της μωρίας μας;

Αν ο καθένας από αυτούς για κάθε χρόνο που διαχειρίστηκε την εξουσία έλυνε από ένα ζήτημα, ένα κάθε χρόνο, όχι περισσότερο,σήμερα η Ελλάδα όχι μόνο θα ήταν πρότυπο, θα ήταν και εξαγωγός χώρα εμπειρίας και τεχνογνωσίας, θα μετέτρεπε δηλαδή ,το πρόβλημα σε πλεονέκτημα και ουσιαστικά όχι μόνο θα χρηματοδοτούσε με περισσή άνεση την προστασία της χώρας, θα κέρδιζε και πολύ περισσότερα για να επενδύει και σε άλλους τομείς!!

Αναρωτιόμαστε ακόμα και το θέτουμε ευθέως, αν φυσικά στην Πατρίδα μας η Δικαιοσύνη λειτουργούσε ανεξάρτητα, ίσως το πολιτικό προσωπικό θα έπρεπε σχεδόν στο σύνολο του να αλλάξει!!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Πως συμβαίνει τα κτίρια, που φιλοξενούν τα παιδιά μας, τα Σχολεία σε περίπτωση σεισμού να είναι τα πρώτα που υφίστανται σοβαρές ζημιές και καθίστανται μη επισκέψιμα, ενώ θα έπρεπε να είναι τα τελευταία κτίρια που θα έπεφταν;

Πως συμβαίνει κανείς από αυτούς να μη λογοδοτεί, να μη προσάγεται στην Δικαιοσύνη και φυσικά η Δικαιοσύνη να μη νοιάζεται;

Ακόμα και οι στάβλοι που κατασκευάζονται σήμερα όπως φαίνεται και όπως καταγράφεται στην πραγματικότητα είναι πιο ασφαλείς από τα Σχολεία!!

Πως λοιπόν όλοι αυτοί οι …κωμικοί πολιτικοί και μάλιστα κακής ποιότητας βρίσκουν το θράσος να επισκέπτονται τους πληγέντες;

Να τους ρωτήσουμε επίσης να μας απαντήσουν, τι γίνεται με όλα αυτά τα φιλαράκια τους, τους λεγόμενους Μ.Κ.Ο,αυτές τις περιώνυμες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που τα εκατομμύρια ευρώ τα παίρνουν από τις Κυβερνήσεις, από αυτούς δηλαδή που κάθε φορά έχουν την εξουσία, που είναι λοιπόν όλα αυτά τα.. καλά  και ψυχοπονιάρικα παιδιά που όταν χρειάστηκε να…βοηθήσουν τους πρόσφυγες κατά την προσφιλή τους έκφραση, εκεί στα νησιά μας ,ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια προσφέροντας κάθε είδους υπηρεσίες;

Ποίος είναι ο ρατσιστής στην προκειμένη περίπτωση; Τι συμβαίνει αλήθεια και κανείς από αυτά τα… καλά παιδιά δεν ήρθε εδώ, στους εμπερίστατους συμπολίτες μας να βοηθήσει; Να προσφέρει τις υπηρεσίες του; Τι συμβαίνει; Δεν υπάρχει εδώ αντικείμενο; Δεν έχει…φαγητό;

Να επανέλθουμε στα άλλα… καλά παιδιά, σε αυτά που κυβέρνησαν και κυβερνούν, και να τους ρωτήσουμε και για κάτι άλλο.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Μαρινάκης πρόσφερε 20 οικίσκους για να στεγαστούν προσωρινά, το ελπίζουμε,όσοι έχασαν τα σπίτια τους, και μπράβο του.

Αναρωτιόμαστε, δηλαδή ο κάθε πλούσιος συμπολίτης μας έχει περισσότερες δυνατότητες από την οργανωμένη Πολιτεία και είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα;

Είναι δυνατόν να τα αφήνουμε όλα στην ανθρωπιά των Ελλήνων που έτσι και αλλοιώς δίνουν και από το υστέρημά τους;

Άλλωστε, ας μη μας διαφεύγει, έχουμε εμπειρία, κάποιοι επιτήδειοι στο παρελθόν κάνοντας προσωπική χρήση μέρους των προσφορών πλούτισαν, και χρήματα, και όχι μόνο, που είχαν συγκεντρωθεί για βοήθεια, κατέληξαν αλλού!!

Όσο για τα τηλεοπτικά κανάλια … βόθρου και της δυσωδίας…έπαιξαν τον σεισμό για όσο χρειάστηκε να μοστράρουν την φάτσα τους οι πολιτικοί και από κεί και πέρα μη τον είδατε το Παναή, βλέπετε δεν υπήρξε αίμα, σκυλιά να ψάχνουν δυστυχισμένους και πτώματα, ελικόπτερα με συνεργεία να έρχονται μαζί με ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, άρα το θέμα δεν πουλάει, άρα τέλος, ότι ήταν να κερδίσουμε από αυτό το κερδίσαμε!!

Ποιος θυμάται σήμερα τις εκατοντάδες Ελλήνων που παραμένουν ακόμα στα λυόμενα σε άλλες περιοχές; Τι έγιναν τα δάκρυα όλων αυτών των απίθανων τύπων, στέρεψαν;

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ… αλήθειες,πασαρέλα, μαιδανοί, επιτήδειοι, αλληλέγγυοι, θύματα,ευθύνες

Επειδή το…θαύμα στην χώρα μας διαρκεί μόνο 3 ημέρες, στην συνέχεια θα φανεί ποιοι πραγματικά νοιάζονται, και, θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή την φορά η εξέλιξη θα είναι διαφορετική απ΄ότι ήταν μέχρι σήμερα και άμεσα οι συνδημότες μας, και όπου άλλού οι συνάνθρωποί μας έχασαν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους να αποκατασταθούν πάραυτα…

Σχετικές δημοσιεύσεις