Σκότωσαν δυο ασβούς!!

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ-ΑΤΥΧΗΜΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ-ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

                  Σκότωσαν δυο ασβούς!!                                                          ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Είναι εικόνες που μόνο αποτροπιασμό και φρίκη μπορούν να προκαλέσουν σε όποιον βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο μακάβριο θέαμα.

Προπερασμένη Κυριακή σε Επαρχιακό δρόμο του Δήμου Ελασσόνας, όπου η κτηνοτροφία ανθεί, δύο πανέμορφα ζώα κείτονταν νεκρά στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό, δυο ασβοί εκ των οποίων ο ενας ήταν θηλυκός!!

Αυτό που προξένησε εντύπωση στον περαστικό που αντίκρυσε το θέαμα και το φωτογράφισε, ήταν ότι τα δύο άτυχα ζώα ήταν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου το ένα απο το άλλο!!

Τυχαίο; ατύχημα; ίσως, όμως δύο ζώα, δύο, σε απόσταση ενος χιλιομέτρου; δυο ασβοί; τέτοια σύμπτωση; την αλήθεια την γνωρίζουν μόνο΄αυτοί, ή αυτός που έγινε αιτία δυο άγρια ζώα να χάσουν την ζωή τους τόσο άδικα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι ζούνε και κινούνται στην περιοχή γνωρίζουν ότι ζούνε ασβοί και τους έχουν δεί, συνήθως τις βραδινές ώρες όταν βγαίνουν για αναζήτηση τροφής.

Είναι περισσότερο από προφανές, και αυτό έχουμε εκτός από υποχρέωση και καθήκον να το γνωρίζουμε όλοι, ότι δικαίωμα στην ζωή έχει κάθε ζωντανή ύπαρξη!!

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι κάθε μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη σε όλη την διάρκεια της ζωής της εργάζεται νυχθημερόν για να είναι ο πλανήτης βιώσιμος, εκτός φυσικά από τον άνθρωπο που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τον καταστρέψει!!

Φανταστείτε να μην υπήρχαν τα μυρμήγκια και όλοι οι ζώντες οργανισμοί που φροντίζουν να είναι το έδαφος αφράτο να οξυγονώνεται, να αερίζεται, τι θα συνέβαινε… θα μετατρέπονταν σε …τσιμέντο!!

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ;

Είναι νυχτόβιο σαρκοφάγο ζώο. Ζει μόνος του στα δάση και στα χωράφια κρυμμένος όλη τη μέρα στη φωλιά του, όπου κοιμάται.

Τη φωλιά του την ανοίγει μόνος του βαθιά μέσα στη η, σκάβωντας με τα μακριά και γυριστά νύχια του.

Μπορεί να φτάσει σε βάθος τα πέντε μέτρα και έχει πολλές στοές, μήκους πολλών μέτρων.

Αυτές φτάνουν μέχρι την επιφάνεια του εδάφους, για να φεύγει η άσχημη μυρωδιά του προς τα έξω και να διώχνει τους εχθούς τουλόγω της άσχημης μυρωδιάς του, αλλά και για να μπαίνει καθαρός αέρας για το ίδιο.

Τη φωλιά του τη διατηρεί πάντα πολύ καθαρή και τη στρώνει με άχυρα και ξερά χόρτα, που τη διατηρούν ζεστή το χειμώνα όταν πέφτει σε χειμερία νάρκη.
Για την τροφή του βγαίνει τη νύχτα. Είναι λαίμαργος.

Τα τρώει τρωκτικά, βατράχια, σαλιγκάρια, σαύρες, φίδια, σκουλήκια αλλά και φρούτα, καρπούς, δημητριακά, χορτάρι και ρίζες δέντρων. Από τα φρούτα προτιμά ιδιαίτερα τα σταφύλια και τα αχλάδια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο