ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ

Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

Σε μια εκ βάθους ψυχής συνέντευξη που παραχώρησε στην(ΕτΕ) ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ο εκλεγμένος σύμβουλος στο Τ.Σ Μεσοχωρίου με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γάτσα, Σλίκας Δημήτριος μιλά για όλους και για όλα χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες αναδεικνύοντας την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στο χωριό με ευθύνη όπως λέει του Προέδρου του Τ.Σ και του άλλου συμβούλου, της αδιαφάνειας και των διακρίσεων σε ότι αφορά την διανομή της βοήθειας στους σεισμόπληκτους συγχωριανούς, για την απαξία σε ότι αφορά τις δημοκρατικές λειτουργίες των θεσμών τόσο από τον Πρόεδρο του Τ.Σ Ιωάννη Ζουρλαδάνη  όσο και από την Αντιδήμαρχο Φρόσω Καρκαβανίδου και συνολικά από την Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα.

Για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου, και την παντελή της απουσία.

Ξεκινώντας την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας ο κ. Σλίκας επεσήμανε ευθύς εξαρχής τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του Τ.Σ λέγοντας χαρακτηριστικά…από τα (3) μέλη που απαρτίζεται το Τ.Σ. τα δύο κάνουν κουμάντο.

Είναι προφανές ότι η παρουσία μου τους ενοχλεί αφού φροντίζουν να μην με ενημερώνουν ως οφείλουν για τίποτα, λές και δεν υπάρχω!

 Ότι γίνεται στο χωριό το πληροφορούμαι από το fb και αφού έχει γίνει, και φυσικά αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για προφανείς λόγους. Χαριτολογώντας θα πώ ότι πάντα με ξεχνάνε!

Όπως όλοι γνωρίζουν το χωριό μας  χτυπήθηκε από τον σεισμό με συνέπειες καταστροφικές για πολλούς κατοίκους, μεταξύ αυτών και εμού του ιδίου, αφού χάσαμε τα σπίτια μας.

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

Μέχρι και την ώρα που μιλάμε δεν συγκλήθηκε ποτέ το Τ.Σ  για να συζητήσουμε για όσα μας απασχολούν, να αποφασίσουμε, να προτείνουμε, να δράσουμε, να βοηθήσουμε, να διεκδικήσουμε και ότι άλλο είναι αναγκαίο να γίνει σε αυτές τις φυσικές καταστροφές!!

 

Εγώ, ένας από τους τρείς εκλεγμένους συμβούλους πληροφορήθηκα μετά (3) ημέρες από τον  καταστροφικό σεισμό ότι μοιράζουν τρόφιμα στους πληγέντες, ο διαχειριστής, ο σιτιστής και ο εθελοντής!!

Δυστυχώς και εύχομαι να συμβαίνει μόνο για τον λόγο της κακής διαχείρισης,έφυγαν τρόφιμα δεξιά και αριστερά χωρίς να το γνωρίζουμε, μάλιστα υπάρχουν φήμες ότι…έφτασαν μέχρι την Αλβανία, και κανείς ποτέ δεν έδωσε …λογαριασμό για όλα αυτά, δηλαδή τι ήρθε., από πού ήρθε, πόσα ήρθαν, πού πήγαν, ποιοί παρέλαβαν, ποιοι όχι, με ποια κριτήρια και όλα όσα στοιχειοθετούν την διαφάνεια και την εντιμότητα, αφού όπως λέει και το ρητό…η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, οφείλει και να το δείχνει.

Σε ότι με αφορά, η κατοικία μου μετά την σεισμική δόνηση κρίθηκε ακατάλληλη για κατοίκηση και ως εκ τούτου δικαιούμουν κοντέινερ για να στεγάσω την πολυμελή οικογένειά μου.

Επειδή όμως είχα την δυνατότητα χάρη στην γενναιοδωρία  ενός θείου μου, και προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες  για τις εμπερίστατες οικογένειες συγχωριανών μου, επέλεξα και  φιλοξενούμαι στην κατοικία του θείου μου μέχρι φυσικά να την χρειαστεί ο ίδιος.

 

Αυτή μου η πράξη αλληλεγγύης, θεωρήθηκε από την Δημοτική Αρχή και δια στόματος της Αντιδημάρχου Φρόσως Καρκαβανίδου ότι μου στερεί το δικαίωμα βοήθειας, επειδή διαμένω σε κατοικία στο χωριό και κατά συνέπεια δεν δικαιούμαι τα τρόφιμα!!

Ήταν μάλιστα και απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου.

Αυτό συμβαίνει και με άλλους (10) συντοπίτες μου οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος ποιού;

Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι η κ. Καρκαβανίδου αφού μου εξήγησε γιατί δεν δικαιούμαι αυτή την βοήθεια μου είπε… «Παρά το γεγονός ότι δεν δικαιούσαι, αφού ήρθες πάρε»!!! δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μου έκανε χάρη!!

Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στις ημέρες μας, αφού με…γύρισε στις αλήστου μνήμες εποχές του…κατόπιν ενεργειών μου!!

 

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην κυρία να μου κάνει χάρη, και επιτέλους από πού μου την κάνει, και τέλος- τέλος ποιος της ζήτησε χάρη;

Ευτυχώς για αρκετές ποσότητες τροφίμων που θα έληγε η ημερομηνία για την κατανάλωσή τους φροντίσαμε να τα στείλουμε στην Εύβοια να βοηθηθούν οι εκεί εμπερίστατοι συμπατριώτες μας.

Αναρωτιέμαι, στην αντίθετη περίπτωση αυτά τα τρόφιμα τι θα τα κάναμε;

Θα τα πετούσαμε επειδή έληξαν την στιγμή που κάποιοι τα χρειάζονται;

Βέβαια και σε αυτή μας την απόφαση και ενέργεια, ο Πρόεδρος κ. Ζουρλαδάνης ενεργώντας ετσιθελικά αφού αγνόησε τους αιρετούς μόνος του με την συνοδεία (2) συγχωριανών παρέδωσε την βοήθεια στους πυρόπληκτους!!»

Φανερά ενοχλημένος και απογοητευμένος ο κ. Σλίκας δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που άπτονται των δημοκρατικών διαδικασιών επιφυλασσόμενος για το μέλλον.

Στην συνέχεια εστίασε σε κάποια από τα προβλήματα του χωριού επισημαίνοντας:

«Την δενδροφύτευση η παρούσα Δημοτική Αρχή την παράτησε στο έλεος του θεού, ένα έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που ήταν στα τελειώματά του στην θέση «Μπάρα»… ακόμα να ολοκληρωθεί, δηλαδή το ρεύμα…να κατέβει από την κολώνα στον πομώνα, και να πέις ότι πρόκειται για τίποτα χιλιόμετρα…να κάτι μέτρα είναι,στο τέλος θα γίνει ανέκδοτο!!

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

Μετά τον σεισμό, τον Απρίλιο ήρθαν μηχανικοί για να οριοθετήσουν τον δρόμο στην εκκλησία αριστερά από Λάρισα που…κουμπώνει στην «ιρλανδική διάβαση»στο ποτάμι, μια απόσταση περίπου 300 μέτρων.

Εκεί υπάρχουν καταπατήσεις δυστυχώς, και στερούν την δυνατότητα  τα μεγάλα οχήματα να μην διασχίζουν το χωριό και μάλιστα τώρα με κίνδυνο να καταρρεύσουν και άλλα οικήματα, αλλά και να σκοτώσουν κάποιον διερχόμενο!!

Όταν ήρθε ο κ. Αγοραστός και πληροφορήθηκε για  αυτή την δυνατότητα, να παρακάμπτουν το χωριό τα μεγάλα οχήματα, ζήτησε να συγκεντρωθούν υπογραφές προκειμένου να πέσει τσιμέντο, και ενώ οι (7) από τους δέκα καταπατητές συμφώνησαν, ακόμα δεν έγινε τίποτα με ευθύνη του Προέδρου, ποιος ξέρει ίσως το 2023 μαζί με τις εκλογές να γίνουν όλα, και φυσικά θα τα πληροφορηθούμε από την ΕΡΤ όπως και τώρα μάθαμε για την γέφυρα!!

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Τ.Σ.ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ  Ο Πρόεδρος απαξιώνει τον θεσμό του Τ.Σ!

Κατά τα άλλα υπάρχει Τ.Σ με εκλεγμένους συμβούλους.

Για ποιους θεσμούς να κάνουμε λόγο, για ποια διαφάνεια και ποιες δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων…πάνε σύννεφο και κανείς δεν ομιλεί!!

Εκεί που η διανομή ήταν (30)στρέμματα για πολλούς έγιναν (50) και …πάει λέγοντας, όσο για τον τρόπο με τον οποίο διατίθεται το νερό για πότισμα των καλλιεργειών εκεί γίνεται η μεγάλη κατασπατάληση και η μεγαλύτερη αδικία… με λίγα λόγια ο καθένας των ημετέρων κάνει ότι θέλει με την κάλυψη των θεσμών!!

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο τότε μάλλον έχουμε χάσει κάθε έννοια λογικής, δημοκρατίας, και θεσμών.

Τέλος διότι ο κατάλογος είναι μακρύς και τόσο η ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής όσο και ο τρόπος λειτουργίας του Προέδρου του Τ.Σ. καθιστούν την πραγματικότητα λίαν ζοφερή να επισημάνω και το μείζον θέμα της ανάγκης κατεδάφισης των σπιτιών που κρίθηκαν ακατάλληλα και εύχομαι κλείνοντας μέχρι να γίνει το αυτονόητο να μην θρηνήσουμε θύματα γιατί τότε θα είναι πολύ αργά και οι ευθύνες δεν θα μπορούν να διορθώσουν τίποτα.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μας καλή Ανάσταση

 

 

:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις