ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ… Άνθρακες ο θησαυρός!!!

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…

             Άνθρακες ο θησαυρός!!!

  ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

Απίστευτη ύβρις σε βάρος του Ελασσονίτικου λαού διαπράχθηκε με δράστη την Δημοτική Αρχή, Γάτσα-Καρανίκα και με αντικείμενο την επανίδρυση θα ήταν το σωστό να επισημάνουμε της Γαλακτοκομικής Σχολής την οποία με την ολιγωρία τους φρόντισαν οι σημερινοί άρχοντες να κλείσουν.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου λάβαμε στο ηλεκτονικό μας ταχυδρομείο μια πρόσκληση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου με θέμα… «Ειδική συνεδρίαση για την ίδρυση αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στην Ελασσόνα

Σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, η ίδρυση και λειτουργία δημόσιου αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας και η έγκριση υποβολής του σχετικού αιτήματος στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.»

Διαβάζοντας την πρόσκληση πιστέψαμε ότι επιτέλους η Δημοτική Αρχή αναγνώρισε την αναγκαιότητα ύπαρξης της Σχολής, έμαθε από το λάθος της που την έκλεισε με την ολιγωρία της, και επιχειρεί την Επανίδρυσή της.

Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η πραγματικότητα ήταν άλλη και εξυπηρετούσε τα σχέδια και τις προθέσεις κάποιων ενόψει και των επικείμενων εκλογών, τόσο των βουλευτικών όσο και των Αυτοδιοικητικών.

Θα περίμενε κανείς την ημέρα εκείνη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου να επικρατεί το αδιαχώρητο και να παρευρίσκονται όλοι οι παραγωγικοί φορείς του τόπου με πρώτους τους κτηνοτρόφους, σύσσωμοι οι βουλευτές, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι υποψήφιοι και με λίγα λόγια, όλες οι δυνάμεις του τόπου, συντεταγμένες και αποφασισμένες να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Αντί γι αυτό συμμετείχαν στην  συνεδρίαση μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Λίτσα Λιακούλη!!

Το τραγελαφικό δε σε όλο αυτό το κακόγουστο σώου ποιο ήταν; Ότι η πρωτοβουλία για την σύγκληση της ειδικής Συνεδρίασης με θέμα την διεκδίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής δεν ήταν της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα, αλλά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη!!

Είναι προφανές ότι αυτά τα μεγάλα για έναν τόπο θέματα δεν τίθενται με αυτόν τον τρόπο και με αυτές τις επιλογές.

Το χειρότερο όμως σε ότι αφορά την οργάνωση είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ενημερώθηκαν (3) ημέρες πρίν την σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης, δηλαδή στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσαν οι διοργανωτές του σώου την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών!!

Εύλογο το ερώτημα που τίθεται, και εύκολη η απάντηση που δίδεται…πως είναι δυνατόν οι βουλευτές της κυβέρνησης να κληθούν από έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την διεκδίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής, (3) ημέρες πριν την σύγκληση και λίγους μάλιστα μήνες πρίν τις εκλογές, και να ανταποκριθούν;

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα οι διοργανωτές να δημοσιοποιήσουν ότι η πρωτοβουλία ξεκινά από τον Δήμο και όχι από βουλευτή!!

Μετά δε από πολλά χρόνια ήρθαν στην Ελασσόνα και κάποια από τα Τοπικά Τηλεοπτικά κανάλια για να καλύψουν το…μέγα γεγονός!!

 Μόνο που και αυτά…τα κανάλια ήρθαν γιατί τα κάλεσαν οι διοργανωτές προκειμένου να διαφημίσουν την…πραμάτεια τους και να διατρανώσουν το κίβδηλο τους ενδιαφέρον, και όχι γιατί έχουν άποψη για τον Δήμο Ελασσόνας προβάλλοντας τα προβλήματα πιέζοντας την εξουσία και διεκδικώντας την επίλυσή τους, και όπως επισήμανε ο Εκδότης της ΕτΕ Κ.Βάλλας Απόστολος…στην Μελούνα υπάρχουν ακόμα σύνορα!!

Καλοστημένο το σώου από τους διοργανωτές του,αφού ήταν σίγουροι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν θα είχαν άλλη επιλογή, από το να στηρίξουν αυτή την πρόταση!!

Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί την στήριξη; Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το εγχείρημα άγγιζε και πρακτικές παγίδας!!

Εκ των πραγμάτων όλοι ήταν αναγκασμένοι να συμφωνήσουν, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα …φάνταζαν στα μάτια των πολιτών ότι δεν θέλουν την Σχολή!!

Tο σώου είχε και άλλες προεκτάσεις και αφορούν στην προσπάθεια κάποιων που ευελπιστούν να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές και φυσικά δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και …έτρεξαν να μας φωτίσουν με τις γνώσεις τους και τα στοιχεία τους για το περιεχόμενο της Σχολής και την δομή της!!!

Κατά το λαικό ρηθέν…ακόμα δεν τον είδαμε…Γιάννη τον είπαμε.

Έλεος πιά με την σκύλευση που συντελείται σε βάρος του τόπου για δεκαετίες τώρα σχεδόν από το σύνολο όσων άσκησαν εξουσία, με εμφανέστατες και τραγικότατες τις συνέπειες.

Δυστυχώς για τον …θίασο…Γαλακτοκομική Ελασσόνας, το σώου τους το χαλά η ΕτΕ που σήμερα  το αποκαλύπτει, σε αντίθεση με το σύνολο των Τοπικών Μέσων και των υποτιθέμενων Μεγάλων, που χωρίς να κάνουν επι της ουσίας ρεπορτάζ, απλά αναμεταδίδουν ότι τους αποστέλλουν οι …ηθοποιοί!!

Άλλη μια ζοφερή παράμετρος είναι και το γεγονός ότι Ελασσονίτες που επιθυμούν και θέλουν να λάβουν μέρος στις επικείμενες εκλογές παγιδεύτηκαν στην πραγματικότητα και άθελά τους, χωρίς άλλη επιλογή…παίζουν το παιχνίδι συνυποψηφίων τους!!!

Πρίν δούμε…τι είπε ο καθένας στην ειδική συνεδρίαση, αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε και την ενέργεια του τότε υφυπουργού Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη να υπογράψει μια ημέρα πρίν κλείσει η βουλή την απόφαση για την ίδρυση της Σχολής Δασοφυλάκων στην Ελασσόνα η οποία ποτέ δεν έγινε, όπως επισήμανε και στην παρέμβασή του ο εκδότης της ΕτΕ Βάλλας Απόστολος.

Δήμαρχος Ελασσόνας:

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

« «Με γνώμονα την οργάνωση και την υποστήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των σημερινών αλλά και των αυριανών απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, καθώς η περιοχή αποτελεί την καρδιά της κτηνοτροφίας και της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της χώρας, ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει ένα τμήμα σε νέες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου οι απόφοιτοι θα είναι σύγχρονοι επαγγελματίες, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, τοποθετώντας την κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική επαρχία Ελασσόνας σε κυρίαρχο ρόλο οδηγού που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του γαλακτοκομικού κλάδου.

 Η λειτουργία ενός νέου Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας», μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

 Επιθυμώ την ομόθυμη στήριξη του αιτήματος μας. Τα λάθη και οι παραλείψεις που μπορεί να έγιναν δεν είχαν σκοπό να προσβάλουν κανέναν.

Πιστεύω πως όλοι είχαν και έχουν την πρόθεση για τη λειτουργία του.

 Θέλουμε να είμαστε το έβδομο αγροτικό ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Με σύμπνοια και συνεργασία θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστίες σε όλα τα κόμματα και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την στήριξη τους».

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο βουλευτής Βασ. Κόκκαλης υπενθύμισε:

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

«Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιτακτική ανάγκη η σχολή στην Ελασσόνα. Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης.

Δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη σημερινή κυβέρνηση η μη ίδρυση αυτής της σχολής. Συστράτευση όλων για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας».

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

Με τη σειρά της, η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη στάθηκε στο «εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για την Ελασσόνα» και έκανε λόγο για θέμα πολιτικής βούλησης στο «δίκαιο, λογικό και αναγκαίο αίτημα που ανταποκρίνεται στις ελάχιστες ανάγκες της περιοχής».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. – πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα:

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

 η φωτό είναι απο την ιδρυση τησς Σχολής επι Δημαρχίας Ευαγγέλου

«Υπονομεύτηκε η προσπάθεια που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή με τη δημιουργία και λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρέπει να ακουστούν οι αλήθειες και το τι αντιμετωπίσαμε.

 Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή δεν την ήθελε την σχολή.

 Καλούμαστε σήμερα να κάνουμε το αυτονόητο.

 Αυτό που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στις 1 Μαρτίου του 2017.

 Ο Δήμος πρέπει να κοιτάζει μπροστά και να κοιτάξουμε όλοι μας για το καλό του τόπου.

Εννοείται, στηρίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε και η ελάχιστη εμπειρία μας είναι στη διάθεση όλων.

 Ενότητα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όταν ενώνουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Από τη δημοτική παράταξη του απουσιάζοντος αντιδημάρχου Δημ. Καρανίκα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καριπίδης ανέφερε:

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

 «Στηρίζουμε την πρόταση και είμαστε θετικοί. Ανάγκη να προσελκύσουμε κόσμο για τη λειτουργία του δημόσιου αγροτικού Ι.Ε.Κ.

 Να γνωρίζουμε ποιος αναλαμβάνει τις πιστώσεις και κάλυψη λειτουργίας από το κράτος. Η παρέμβαση όλων είναι απαραίτητη».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας – δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αβρανάς ανέφερε:

ΣΩΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ…  Άνθρακες ο θησαυρός!!!

 «Συμφωνούμε με την ίδρυση και λειτουργία του δημόσιου Ι.Ε.Κ. Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στην Ελασσόνα. Είναι μία θετική εξέλιξη για την περιοχή. Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να αποκτήσουν ένα δίπλωμα. Θα βοηθήσει τα λαϊκά στρώματα.

 Ο κλάδος της κτηνοτροφίας στενάζει και το κόστος παραμένει δυσβάσταχτο. Και βέβαια οι νέοι που θα φοιτήσουν και στη συνέχεια θα βγουν στην αγορά εργασίας ζητούν μισθούς αξιοπρεπείς, σωστές συνθήκες εργασίας και ανθρώπινα ωράρια».

Τοποθετήσεις έκαναν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Κουρομπίνας, Ιπποκράτης Τζιουμακλής, Φώτης Καραγκόγκος, Ανέστης Σερετίδης και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Αθανασιάδης και Απόστολος Βάλλας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις