Στοιχειοθετείται άραγε παράβαση καθήκοντος από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ελασσόνας;

Στοιχειοθετείται άραγε παράβαση καθήκοντος από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ελασσόνας;

Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα προκύπτει σε ότι αφορά τις ενέργειες Δημάρχου, Προέδρου και Δημοτικών Συμβούλων που έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση της 10-11-2020 δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και υπερψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου για την ενοικίαση Δημοτικού χώρου σε ιδιωτική εταιρεία για την εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ενήργησαν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και συγκεκριμένα όπως ορίζεται στα άρθρα:

1) το άρθρο 67 παρ. 8 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 74 παρ. 8 του Ν.4555/2018. (Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου),

2) το άρθρο 81 παρ. β. του ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 82 παρ. β. του ν.4555/2018. (Αρμοδιότητες Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας άνω των τριακοσίων -300- κατοίκων), και

3) το άρθρο 192 του ν. 3463/2006 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 196 του ν. 4555/2018 (εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία)

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να μας ενημερώσει αν σε ότι αφορά την απόφαση 234/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, για την εκμίσθωση έκτασης (20) στρεμμάτων που βρίσκεται στην θέση του Ολοκαυτώματος προγόνων μας στο «Καυκάκι» και είχε αγορασθεί το 1937 από την Κοινότητα Αμουρίου, έκταση η οποία μετά την γιγαντοποίηση των Δήμων περιήλθε στην δικαιοδοσία του Δήμου Ελασσόνας, αφού πλέον είναι περιουσιακό του στοιχείο, έγιναν όλα σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Νόμο.

Παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η άποψη της Περιφέρειας εάν και κατά πόσο η απόφαση που ελήφθη κινείται μέσα στα όρια του Κανονισμού για την λειτουργία των Δήμων και των Κοινοτήτων.

Επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η διερεύνηση του όλου θέματος και από την Εισαγγελία Πλημ/κών Λάρισας έαν όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραπέμπει σε ευθύνες ή ακόμα και σε παράβαση καθήκοντος, εάν φυσικά κατατεθεί προσφυγή από τους άμεσα θιγόμενους, που είναι σύμφωνα με δηλώσεις των μελών του Τ.Σ. Αμουρίου η συντριπτική πλειονοψηφία των κατοίκων.

Επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η άποψη των μελών του Τ.Σ Αμουρίου αφού είναι γνωστό ότι, αντέδρασαν σθεναρά στην προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ αλλά και οι σύμβουλοι που υπερψήφισαν την πρόταση και έγινε απόφαση του Δήμου, εάν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να υπερασπίσουν την γή τους όπως είχαν δηλώσει δημόσια σε συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με κάθε πρόσφορο μέσο, μηδέ εξαιρουμένης και της προσφυγής στην δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μάλιστα πως αν χρειαστεί η περιοχή θα ζήσει ημέρες Σκουριών στην Χαλκιδική!!

Για την ώρα δεν έχουμε ενημέρωση από το Τ.Σ Αμουρίου για την εξέλιξη του θέματος, ουτε γνωρίζουμε εάν η συνάντηση που εκκρεμούσε με τον Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε, αν συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε και εάν βρέθηκε κάποια λύση!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο