Συντήρηση οδοφωτισμού σε Ευαγγελισμό, Καρυά, Κεφαλόβρυσο

Συντήρηση οδοφωτισμού σε Ευαγγελισμό, Καρυά, Κεφαλόβρυσο

Συντήρηση οδοφωτισμού σε Ευαγγελισμό, Καρυά, Κεφαλόβρυσο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συντήρηση οδοφωτισμού σε Ευαγγελισμό, Καρυά, Κεφαλόβρυσο

Στη συντήρηση – αναβάθμιση 90 ιστών οδοφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, στην Καρυά και στο Κεφαλόβρυσο προχωρούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας, προκειμένου να βελτιωθεί η ορατότητα και να ενισχυθεί το επίπεδο ασφάλειας οδηγών και πεζών πλησίον των οικισμών.

Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, την αισθητική βελτίωση και τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων στις τρεις κοινότητες, που ικανοποιείται χάρη στη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου. Ευχαριστώ τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο τεχνικών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Στ. Δημότσιο και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου μας κ. Ιω. Δραγατσίκη που εργάστηκαν μαζί, για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η συντήρηση αφορά σε εργασίες που πρόκειται να γίνουν για τον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τη συντήρηση των σιδηρών ιστών οδοφωτισμού στις κάτωθι οδούς:

         Επαρχιακή Οδός (19) «Ελασσόνας – Αγιονέρι προς Κονισκόν και Καλαμπάκα από 6ου χλμ. Εθνικής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης και δι’ Αγιονερίου και Κονιάτσης» και στο ύψος της κοινότητας Ευαγγελισμού.

         Επαρχιακή Οδός (23) «Καλλιθέα – Ολυμπιάς προς Λεπτοκαρυάν από Ε.Ο. Ελασσόνος- Κατερίνης και δια Κρυόβρυσης και Καρυάς μέχρι Επαρχιακής οδού 11» στο ύψος της κοινότητας Καρύας.

         Εθνική οδός (26) «Ελασσόνος-Δεσκάτης» στο ύψος της κοινότητας Κεφαλοβρύσου.

Συγκεκριμένα πρόκειται να συντηρηθούν:

  • 30 ιστοί ύψους 12,00 μ. στην κοινότητα Ευαγγελισμού,
  • 29 ιστοί ύψους 12,00 μ. στην κοινότητα Κεφαλοβρύσου,
  • 31 ιστοί ύψους 12,00 μ. στην κοινότητα Καρυάς, από τους οποίους οι 25 ιστοί είναι ιστοί οδοφωτισμού και οι 6 ιστοί είναι για τον φωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: α) Ηλεκτρικές αποσυνδέσεις προκειμένου να γίνουν με ασφάλεια οι εργασίες, β) Έλεγχος της στερέωσης των ιστών φωτισμού (στην βάση τους) και των ειδικών τεμαχίων τους (βραχίονες), γ) Ελαιοχρωματισμός των ιστών, με την ανάλογη προεργασία (τρίψιμο) κλπ., δ) Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, ε) Έλεγχος και συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων και των καλωδιώσεων τροφοδοσίας των ιστών φωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων, στ) Αντικατάσταση των φθαρμένων ή κατεστραμμένων υλικών (καλώδια, λάμπες, μετασχηματιστές και οποιαδήποτε άλλα υλικά και μικροϋλικά), ζ) Απομάκρυνση των φθαρμένων στοιχείων, η) Ηλεκτρικές επανασυνδέσεις προκειμένου να είναι ομαλή η λειτουργία του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων, θ) Δοκιμαστικός έλεγχος της καλής λειτουργίας, ι) Παράδοση σε πλήρη λειτουργία.

Σχετικές δημοσιεύσεις