ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ- (12) ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ Χωριό κατάντησε η Επαρχία!! ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ…ΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ…                  Ένας Δήμος υπό κατάρρευση;

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ- (12) ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ

Χωριό κατάντησε η Επαρχία!!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ- (12) ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ                     Χωριό κατάντησε η Επαρχία!! ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

Γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία όλων αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο για δεκαετίες είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω σκοπιμότητας εξανάγκασαν τους κατοίκους να σηκωθούν άρον- άρον, να πάρουν των ομματιών τους και να μεταναστεύσουν προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Ένας τόπος που κάποτε έσφυζε από ζωή, όταν σε όλα τα χωριά του, τα (72) που απαριθμούσε πρίν τον …κουτσουρέψουν και γεωγραφικά προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιοι τα προσωπικά και ψηφοθηρικά τους συμφέροντα, κατάντησε σήμερα να είναι ένα στην κυριολεξία ένα κακορίζικο φάντασμα!!

Φόβος και τρόμος κυριεύει τον επισκέπτη η απουσία ανθρώπων όταν επισκέπτεται κάποιο χωριό!!

Στα περισσότερα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τις βραδυνές ώρες δεν κυκλοφορεί…ψυχή!!

Το χειρότερο απ΄όλα όμως είναι ότι δεν διαφαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, …φώς στον ορίζοντα και αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά στην επόμενη απογραφή των κατοίκων δεν θα αριθμούμε περισσότεροι από 10 χιλιάδες εναπομείναντες γέροι!!

Υπάρχει Ελπίδα; Θα αναρωτηθεί κάποιος…η απάντηση είναι ναι, υπάρχει, αρκεί όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πράξουν τα αυτονόητα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε ποτέ εκτός ελάχιστων προσπαθειών.

Είναι αδιανόητο σε έναν τόπο ευλογημένο όπως είναι ο Δήμος Ελασσόνας με το Μυθικό και πιο γνωστό βουνό στην υφήλιο τον Όλυμπο να τον…σκεπάζει,όπου παράγεται το ποιοτικότερο μέλι στον κόσμο, από τα καλύτερα κρασιά, με τον μεγαλύτερο αμυγδαλεώνα,την παραγωγή του καλύτερου τυριού, την Φέτα, με το μοναδικό Αρνάκι- Κατσικάκι, τα νοστιμότερα μήλα,τα φημισμένα μπρόκολα και λαχανάκια, τους χυμούς καρπών, ρόδι και άλλα,με τα περισσότερα Μοναστήρια από κάθε άλλη περιοχή τηρουμένων των αναλογιών, με την ξεχωριστή ιστορία που αδιάλειπτα από την εποχή πρό του Ομήρου εως και σήμερα διαδραματίζει,με την πλειάδα των κορυφαίων επιστημόνων σε όλες τις επιστήμες που δίδει στην κοινωνία, με την ιδιαίτερη και αρχέγονη του ομορφιά και πλείστα όσα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, να μην μπορεί να…κρατήσει τα παιδιά του, να τα θρέψει, να τα δώσει την δυνατότητα για μια αξιοπρεπή και παραγωγική διαδρομή και ζωή!!

Αλήθεια τι άλλο χρειάζεται ένας τόπος για να αποτελεί σημείο αναφοράς;

 Ένα μόνο χρειάζεται, ικανούς ανθρώπους να μπορούν να διακρίνουν όλα αυτά τα μοναδικά και ακαταμάχητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα τα μετατρέπουν σε πλούτο που θα ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες για την Ανάπτυξη και την προκοπή.

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ…ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ¨ΧΑΝΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΕΔΡΕΣ.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ- (12) ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ                     Χωριό κατάντησε η Επαρχία!! ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!

Τεράστιο θα είναι και το πρόβλημα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς η απροθυμία ένταξης στα ψηφοδέλτια θα είναι αρκούντως πιεστική λόγω της μείωσης του αριθμού των εκλεγέντων.

Ο λόγος είναι προφανής, αφού κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να …παίξει τον ρόλο του κομπάρσου, δηλαδή να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν έχει καμία ελπίδα να εκλεγεί και η όποια συμμετοχή του απλά θα εξυπηρετεί τους σκοπούς του συνδυασμού!!

Και εδώ ταιριάζει ο λόγοςενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται, και θα έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του Αυτοδιοικητικού παραγόμενου έργου που θα υπολείπεται δυσθεωρήτως από τις ανάγκες του τόπου!!

Με μαθητική λοιπόν ακρίβεια, έαν και σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρυτανεύσει η λογική επιλογής των πλέον άξιων-ο καθένας έχει την διαδρομή του και όλοι γνωρίζουμε τι και πώς- από όλους τους συνδυασμούς για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και κυριαρχήσει για μια ακόμα φορά η λογική της εξυπηρέτησης και του ρουσφετιού τότε μοιραία από μόνοι μας θα τοποθετήσουμε οριστικά την ταφόπλακα στον Δήμο Ελασσόνας και θα είμαστε αυτοί που τον οδηγήσαμε στον αφανισμό!!

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις