ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ… Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…                   Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…

Παραλήρημα Αγοραστού!!

ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…                   Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Του Απόστολου Βάλλα

Είναι προφανέστατο ότι οι Αμερικανοί έχουν απόλυτο δίκιο όταν περιορίζουν την απόλυτη εξουσία ενός προσώπου σε μόνο δύο τετραετίες, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι η παραμονή σε θέσεις εξουσίας για μακρό χρονικό διάστημα …εκτρέφει τέρατα πολιτικούς και… νεκροθάφτες των τόπων που έχουν την ατυχία να είναι στην εξουσία τους.

Τρανό παράδειγμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος με απίστευτο θράσος και περισσή αλαζονεία στην ομιλία που εκφώνησε στην τελετή έναρξης της γιορτής της Φέτας στην Ελασσόνα μας αράδιασε έναν κατάλογο έργων τα οποία αν κανείς τα διαβάσει θα πιστέψει ότι στον Δήμο Ελασσόνας συντελείται…κοσμογονία!!

Αντίθετα, στον Δήμο Ελασσόνας είναι σε εξέλιξη μια πρωτοφανής εγκατάλειψη,και μη αναστρέψιμη συρρίκνωση του πληθυσμού, αφού στην πρόσφατη απογραφή αποδείχτηκε ότι είμαστε πλέον λιγότεροι από 25 χιλιάδες, ένας τόπος που κάποτε αριθμούσε περισσότερους από 70 χιλιάδες κατοίκους,και με ρυθμούς φυγής απίστευτους!!

Γιατί άραγε φεύγουν οι άνθρωποι από τις πατρογονικές τους εστίες;

Τι έκαναν όσοι έχουν εξουσία για να αποτρέψουν αυτό το κακό; Απολύτως τίποτα.

Επαίρεται ο …νεκροθάφτης ότι σε άλλους Δήμους κατασκευάζει φράγματα, και αν πράγματι το κάνει, καλώς.

Σε ότι αφορά όμως το Φράγμα του Αγιονερίου, όπως είναι γνωστό στην Ελασσόνα, για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 7 δισεκατομμύρια δραχμές,και ποτέ το έργο δεν ολοκληρώθηκε, τις ευθύνες ας τις αναζητήσουμε στους εκάστοτε πολιτικούς που ποτέ δεν νοιάστηκαν, μεταξύ αυτών και ο κ. Αγοραστός που ποτέ δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την ολοκλήρωσή του!!

Επαίρεται ο… Αλαζόνας ότι σε άλλες περιοχές κατασκευάζει δρόμους, και αν πράγματι μεριμνά γι αυτό έχει καλώς, ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν κάνει χάρη σε κανέναν, αφού αυτή είναι η δουλειά του για την οποία μάλιστα χρυσοπληρώνεται απολαμβάνοντας σωρεία προνομίων.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτόν τον κύριο ότι, ο Ε65 ήταν σχεδιασμένος να περνά από την Ελασσόνα, οφείλει να το γνωρίζει διότι είχε θέση εξουσίας και αν δεν το γνωρίζει ας επισκεφθεί τον δρόμο στις παλιές Εργατικές κατοικίες στην Ελασσόνα όπου υπάρχουν τα ταμπελάκια ακόμα που οριοθετούσαν τον Ε65,αυτόν λοιπόν τον σημαντικό οδικό άξονα τον χάσαμε, μας τον έκλεψαν στην κυριολεξία άλλοι πολιτικοί όμορων νομών, με μόνους υπεύθυνους τους πολιτικούς μας !!

Τι έκαναν οι δικοί μας Τοπικοί Άρχοντες, της εποχής;

 Πετούσαν χαρταετό και χόρευαν καλαματανιό στα χωριά που πήγαιναν χειροκροτούμενοι από τους…κολαούζους τους.

Όσο γράφαμε στο πρόσφατο παρελθόν για την αναγκαιότητα διάνοιξης σήραγγας στην θέση «Μελούνα» όλοι τους οι πολιτικοί μικροί και μεγάλοι, το είχαν εντάξει στην διαφημιστική τους ατζέντα και ευκαίρως ακαίρως…κοπανούσαν και κάτι για την σήραγγα,χωρίς ποτέ να μπούνε στον κόπο να …σκύψουν πάνω σε αυτό το έργο και να κατανοήσουν την αναγκαιότητά του!!

Όταν μάλιστα απευθυνθήκαμε σε κάποιον από τους φωστήρες πολιτικούς μας, και του επισημάναμε την κρισιμότητα αυτού του έργου που θα αφορά στην σύνδεση επί του πρακτέου της Εγνατίας Οδού , με τον Π.Α.Θ.Ε η απάντησή του υπήρξε..επική,πιστεύοντας ο ανεκδιήγητος ότι μας κατατρόπωσε, λέγοντας…έχουμε δρόμο για την Λάρισα!!!

Όταν του εξηγήσαμε ότι αυτός ο δρόμος δεν θα ενώνει την Ελασσόνα με την Λάρισα αλλά τους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, μας χαμογέλασε απαξιωτικά!!

Βέβαια στην πορεία πέρασαν από την πόλη μας, όλων των κομμάτων πολιτικοί που διαχειρίστηκαν εξουσία και μάλιστα σε κρίσιμα Υπουργεία, έφτασαν στο σημείο να μας ανακοινώνουν ότι το έργο δημοπρατείται, ότι ξαναδημοπρατείται διότι αποφάσισαν να μεγαλώσουν τον δρόμο,…για την λεγόμενη Παράκαμψη της Ελασσόνας… από τα 11 μέτρα να το…πάνε στα 17 και η κοροιδία καλά κρατούσε!!

Συνδετικός κρίκος με όλες τις κομματικές εξουσίες ο μοιραίος Αγοραστός που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το αυτονόητο, να πιέσει και γιατί όχι ακόμα και να εκβιάσει, προκειμένου να γίνει αυτός ο δρόμος που θα έβγαζε από την πρωτοφανή απομόνωση την Ελασσόνα και θα δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.

 Το ήθελε όμως ο Αγοραστός; Και βέβαια όχι και αυτό είναι πασιφανές, αφού ακόμα και τώρα στην εποχή των …πακέτων δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια, αντίθετα, φροντίζει να θάβει στην κυριολεξία όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ελασσόνας.

Ποιος από τους πολιτικάντηδες, διότι πολιτικοί δεν είναι, όταν επισκέπτονταν την Ελασσόνα δεν μιλούσε για τον Όλυμπο, για το υψηλότερο βουνό της Ελλάδος και των Βαλκανίων και φυσικά το διασημότερο στον κόσμο, σε ότι αφορά την Αξιοποίησή του;

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου,μάλιστα οι …ελάχιστοι έκαναν λόγο για την …Ανάπτυξη του Ολύμπου αγνοώντας οι ότι ο Όλυμπος δεν αναπτύσσεται, ο Όλυμπος μόνο Αξιοποιείται!!

Παρά το γεγονός ότι τους το επισημαίναμε πάντα, ότι το ζητούμενο είναι η Αξιοποίηση του Όλύμπου, χωρίς τον Όλυμπο, συνέχιζαν και συνεχίζουν να μιλάνε, έτσι για να μιλάνε, για την Ανάπτυξη του Ολύμπου!!

Φρόντισαν μάλιστα ορισμένοι από τους την εξουσία κατέχοντες να μοιράσουν και χρήματα σε ανθρώπους δικούς τους με την μορφή των μελετών σε ημετέρους!!

Ως τώρα έχουμε 7 μελέτες, ζωή να έχουμε, οι οποίες φυσικά μεταφράζονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ!!

Τι έλεγαν; Φυσικά τα ίδια όλες με κάποιες παραλλαγές, και έκαναν λόγο για μονοπάτια και λιβάδια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κάποιας εμπειρογνωμοσύνης, ο μελετητής της οποίας όταν ήρθε στην περιοχή δεν γνώριζε ούτε από πού ανεβαίνεις στον Όλυμπο, ούτε αν η περιοχή είναι πεδινή, ή ορεινή έχοντας μάλιστα και την …γνώση ότι ο Καποδιστριακός Δήμος Ποταμιάς ανήκε στην Γιάννουλη!!

Κάποια από τα ευτράπελα για να κατανοήσουμε πως …μοιράζονται οι μελέτες και πως μετατρέπονται στην κυριολεξία σε… ομελέτες!!

Αν κάνουμε τον κόπο και ανατρέξουμε στα προγράμματα του..νεκροθάφτη Αγοραστού και των θλιβερών χειροκροτητών του και συνοδοιπόρων Γάτσα και Καρανίκα θα διαπιστώσουμε ότι για την…Ανάπτυξη του Ολύμπου κάνουν ειδική αναφορά !!!

Αυτή για τα μπαλκόνια και τις…πασσαρέλες αφού,σε ότι αφορά την Αξιοποίησή του δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, και το χειρότερο είναι δεδηλωμένοι εχθροί της Αξιοποίησης του Ολύμπου, αφού αποδεδειγμένα σε όποια προσπάθεια ξεκίνησε την τορπίλισαν εν ψυχρώ!!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το πολυσυζητημένο θριντι που δημιούργησε ο …Εχθρός του Ολύμπου…Αγοραστός, πληρώνοντας αδρά για την παραγωγή του, το περιεχόμενο του οποίου ουδεμία σχέση έχει με αυτό που είναι ο Όλυμπος, και το χειρότερο, το δίδυμο εξουσίας Γάτσας -Καρανίκας συνεχίζουν να το προβάλλουν, αφού δεν έχουν και τίποτα καλύτερο!!

Επειδή πλέον η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον Δήμο Ελασσόνας είναι εξόχως απογοητευτική και καταστροφική για το εγγύς μέλλον του, και επειδή όσοι κατέχουν την εξουσία ελέω κομματουποταγής και ρουσφετιών δεν έχουν επίγνωση αυτού που συμβαίνει ή κάνουν τον χαζό, τους ενημερώνουμε ότι, για τον Δήμο Ελασσόνας είναι μονόδρομος η συστράτευση όλων των δυνάμεων και η εστίαση στην υλοποίηση…χθές-σήμερα (3) έργων:

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…                   Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

1)Της ολοκλήρωσης του Φράγματος Αγιονερίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή του Πρωτογενούς Τομέα μέχρι την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…                   Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

2)Της σύνδεσης του Οδικού άξονα της Εγνατίας με τον Π.Α.Θ.Ε που θα βγάλει τον τόπο από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία περιήλθε σε όλα τα επίπεδα, ανθρωπογεωγραφία,οικονομία,επισκεψιμότητα, προσβασιμότητα.

ΘΑΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ…                   Παραλήρημα Αγοραστού!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ»ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

3)Αξιοποίησης του Ολύμπου, χωρίς τον Όλυμπο δίδοντας την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να επισκεφθούν την περιοχή και το βουνό.

Αν δεν το πράξουν τώρα όσοι εμπλέκονται θα είναι υπόλογοι σε ανθρώπους και ιστορία για την Ανικανότητά τους, και την Πολιτική τους Αναξιοπρέπεια.

Έχουν χρέος και καθήκον απέναντι στους ανθρώπους αυτού του τόπου και στην περισσότερο από 5χιλιάδες χρόνια παρουσίας της Ομηρικής Πόλης στο ιστορικό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας και όχι μόνον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις